Charity, nadace, pomoc dětem...
Zasláno: po 11. červen 2007 16:49
Dneska se v práci rozpoutala taková diskuze na toto téma. Tiskneme Výroční Zprávu pro Nadaci mezinárodní potřeby (specializujou se na pomoc dětem v chudejch státech, podporu jejich vzdělání atd.), a kolega nějak začal s tím, že tomu chlapovi (tomu kdo vede tu nadaci) hrozně fandí, že je to pěkný že takhle pomáhá chudejm dětem, tak jsme se o tom začali trošku bavit jako že on by přispěl a tak. Já jsem mu řekla, že je sice pěkný posílat prachy na nějakou nadaci, ale nikdy nevíš komu se ty prachy dostanou a že já jednou budu mít taky děti a tak nevidím důvod posílat peníze cizím dětem když se budu jednou starat o svoje, a my lidé z chudého kraje

si nemůžem dovolit rozhazovat. Já jsem měla taky jednu životní a finanční krizi, za kterou jsem taky nemohla a musela jsem si pomoct sama, asi to zní sobecky, ale proč bych měla posílat peníze cizím dětem v Africe když sama nemám koncem měsíce co jíst.

Kolega se teda zatvářil jako kdybych před ním rozšlápla koťátko nebo něco

Když jdu po městě a choděj takový ty děti s těma bílejma pastelkama, tak jim tu dvacku vždycky do tý kasičky hodím, ale to je tak maximum.
Jak jste na tom vy? Věříte že se ty darované peníze dostanou těm co to potřebují?