Zasláno: čt 21. srpen 2014 21:14
Tyjo, samostudium úplně od začátku, to je asi pěkně těžká věc.
Osobně mi dost pomohlo, že jsem se učil angličtinu ve škole. Tam byl ale problém s tím, že s nějakým praktickým využitím to tam bylo na štíru, furt se akorát probíralo, co je v učebnicích a většina třídy nezvládala ani to...
Ale ten základ ze školy celkem stačí na to, aby člověk začal sledovat filmy s titulkama a tak nějak mu ta angličtina vlezla do hlavy, pak už není problém sledovat nějaká jednodušší videa na youtubu, kde jsou k tomu třeba i anglické titulky, nebo mít na twitteru anglicky píšící lidi, člověk se tak nějak průběžně naučí si ta slovíčka nepřekládat, ale prostě je chápat z kontextu apod. - To je myslím ta hlavní věc. Naučit se ROZUMĚT, co to anglické slovo znamená a ne nosit si v hlavě tabulku "auto-car, kolo-bicycle, slovník-dictionary".
Teď jsem skončil ale na tom, že většině věcí v angličtině bez problémů rozumím, jenže neumím mluvit...
To se asi nedá jinak, než se bavit s cizincema, ideálně jít do ciziny...
Naučit se angličtinu pasivně tím, že "se hodím do vody" a budu chodit na Reddit, YouTube apod. je docela bez problémů, jsou tam zajímavý věci, který v češtině prostě neexistují, takže je k tomu i motivace... Ale jak si nacvičit tu aktivní angličtinu "z domova", když není s kým?
Jedině si najít nějakýho obskurního koníčka, k tomu fórum s ne moc rozsáhlou komunitou, která člověka přijme mezi sebe... Tak to udělala Makavelina s tím jejím otravným paleo. A jak jí to teď píše anglicky, že je paleo awesome and she got some herbs for dinner.
// Ciwe, to je dlouhej příspěvek. Vsadím se, že ani nedává smysl... no nic, číst to po sobě nebudu.