Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

DVB-T: jak být digitální?

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Diskuse k článkům
jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 34 let
826 606,- VK

DVB-T: jak být digitální?

Zasláno: so 8. listopad 2008 22:01
DVB-T je zkratka pro Digital Video Broadcasting – Terrestrial (česky „pozemní vysílání digitálního videa“) a slouží k přenosu nejen signálu televizí, ale i rádií a různých dalších doplňujících služeb (jako například programový průvodce – EPG). Tento článek se vám pokusí pomoci, pokud chcete nebo musíte „digitalizovat“.

Autor: jenda^^

Arrow http://www.vysemnesmite.cz/dvb-t_jak_byt_digitalni_/clanek-c331/
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)
Příspěvek upravil 1× jenda^^, naposledy po 10. listopad 2008 01:32.

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek

Narozen: 24.1.2007 (18 let)
403 230,- VK
Zasláno: so 8. listopad 2008 22:16
k dalsim moznostem patri treba taky dvb-c (karneval, ted upc). Osobne bych rekl ze je to v oblasti digitv taky nejlepsi volba, ma mnohem vic programu nez terestrialni verze, a oproti satelitu bych rekl i vyhody velmi rychleho inet pripojeni Smile na druhou stranu je zase velka nevyhoda dostupnost, nebo spis nedostupnost sluzby Laughing ve smyslu poskytovani

citace:
Lepší je hlavně v kvalitě příjmu. I s relativně slabým signálem máte pořád stejně dobrý obraz tam, kde by analogová TV šuměla.

tady k tomu bych mel vyhradu. tohle je spis nevyhoda, jak pises v dalsich vetach.. je to digitalni, takze vetsinou plati "vsechno nebo nic".. pokud mas slabsi signal, tak se ti to prave rozsype, nebo proste zmizi Smile kdezto na analogu si nizsi kvality nemusis ani vsimnout Smile digi je na tu kvalitu signalu mnohem vic hakliva

jinak fajn shrnuti Smile
Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: so 8. listopad 2008 22:25
No já se to snažil napsat tak, aby to o tý kvalitě takhle vypovídalo... ale měl jsi to někdy možnost porovnat? Pokud si pamatuju, tak ČT2 z Krašova u nás byla nekoukatelná, uplně zašuměná a digitál z Krašova mi teď jede hezky, jen jednou za několik minut na chvilku vypadává zvuk (ale těžko říct, jestli to není přijímačem).

A k tomu dvb-c... To je kabelovka do panelasu, že? Já jsem měl na mysli něco, co může mít skoro každej... (O2TV má myslim dobrý pokrytí a satelit je všude)

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK
Zasláno: so 8. listopad 2008 22:32
Kdo má káblík od UPC, nebo podobný, tak asi neřeší přechod na digitální vysílání.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: so 8. listopad 2008 22:33
Jak být digitální
Obrázek Mr. Green

Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: po 10. listopad 2008 08:47
Díky moc za tento článek! Applause Applause Applause Applause Pray Pray Pray Pray Mnohé jsem pochopil, ale stejně se mi nedaří zapojit video abych mohl nahrávat. Brick Wall Brick Wall Brick Wall
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

Varda (+19)
Lady Elisabeth
VIP Ženská
Ženská

Věk: 54 let
36 535,- VK
Zasláno: po 10. listopad 2008 12:28
Já pochopila jen LivArtův nákres Laughing Takže aspoň něco. Jsem dobrá. Cool
Varda Elisabeth

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: po 10. listopad 2008 15:30
Ad Beat: Takže zapoj scart z set-top boxu do scaru videa... Pak na videu přepni na scart a zmáčkni to červený tlačítko REC. Televizi a video propoj normálně koaxem.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: po 10. listopad 2008 16:07
Záleží na videu. Na tom, co jsme měli my, byly dva scarty. Jeden výstup a druhej se navolil v nastavení. Myslim, že tam bylo VCR, jako výstup a nebo Decoder, jako vstup...
Ale mělo by to být jak píše LivArt. Když připojíš settopbox do videa, mělo by se na videu zvolit AV. Když tam uvidíš obraz ze settopboxu, je to ok a můžeš nahrávat. Když neuvidíš, někde je chyba.

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

Narozen: 23.4.1973 (52 let)
51 277,- VK
Zasláno: po 10. listopad 2008 18:11
pokud to zapojí podle livarta, tak bude moci na telce sledovat jen to, co bude právě nahrávat. aby se dalo sledovat a nahrávat, musel by mít dva stb nebo jedno stb + tv s dvb-t
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: po 10. listopad 2008 18:35
Ve článku jsou nákresy. Na to není třeba 2 stb ale stačí jeden s dvouma tunerama... Když bude jeden s jednim tunerem, tak bude muset koukat na to, co nahrává...

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: po 10. listopad 2008 18:53
na toto řešení jsem zapoměl. dík za doplnění
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 17. prosinec 2008 17:02
Je to dobrý, před dvouma dnama se z Krašova začaly vysílat další 3 programy, takže celkově už jich v ZČ je 12... (ČT1, 2, 24, 4, Nova, Nova Cinema, Prima, Óčko, Public TV, Z1 a pak "testovací" Prima 2 a Barrandov)
Zároveň začal vysílat i Jáchymov, kterej tady máme prakticky za humny, ale jak tak koukám, tak signál z něj má daleko horší kvalitu (cca 50%) než ten z Krašova (cca 85%). A to Jáchymov vysílá na stejným kanále, jako Cheb, což by snad mělo příjem naopak zlepšit (ale je pravda, že anténou jsem nezkoušel hejbat a je směrovaná tak, aby co nejlíp chytala z Plzně).

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: pá 19. prosinec 2008 18:20
to se máte. my tu na severní moravě všechno odse*em a zavádí se tu cokoliv poslední. než bych se dočkal dvbt, tak budu muset jít do satelitu. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: út 23. prosinec 2008 19:07
Teďka jsem to zkoušel nechat vyhledat programy a našlo mi jich to 24, z toho 12 v němčině Smile
Abych řek pravdu, tak některý z těch německých mají lepší příjem, než český. Laughing d'oh!

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: st 18. únor 2009 19:42
Stále ještě nemohu nahrávat z televize do DVD Brick Wall Brick Wall Brick Wall Ať zapojuji jak zapojuji, tak nenahrávám. Sakra já jsem plezmero. Brick Wall Brick Wall Brick Wall Na DVD jsou dva Scarty a nějaké vstupy na cinče. Mám všechny možný kabely, ale nic nepomohlo a za chvilku mi ti analog odpojí zcela na vše. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Jen žádnou paniku!!!!

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 18. únor 2009 19:43
Na tom DVD musí bejt jeden scart něco jako decoder nebo input, VCR nebo tak něco a tam se připojí scart ze settopboxu, kterej se zapojuje třeba do TV...
Kdybych to měl před sebou, tak poradim, ale takhle se vážně těžko nějak pomáhá.

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: st 18. únor 2009 19:55
Které zapojení je platné. Ještě jedna technická. Mám ještě starší VHS a potřebuji nahrávat z něho na DVD (to má HD) Mám kabel s cinčema Obrázek
Jen žádnou paniku!!!!

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 18. únor 2009 19:58
Jenom na to digitální nahrávání bych asi použil zapojení C a pak na tom HD rekordéru vybral AV2, jestli to tam je...
Na to VHS s cinchema... nevím jestli má ten rekordér vstupní cinche, ale jestli ne, tak je potřeba koupit nějakou redukci SCART->Cinch a pak to prohazovat s tim DVB-T Smile

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: st 18. únor 2009 20:06
Obrázek

Pro ostatní. Mám odbornou pomoc přes ICQ aby jsme to tu nezahltily a jen dodáván dokumentaci. Děkuji za pochopení.
Jen žádnou paniku!!!!

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: po 27. červenec 2009 00:28
Jak jsem už někde psal. Tak už "jsem taky digitální". Docela se mi líbí, kolik pořadů se vysílá ve Wide Stereu, vzhledem k tomu, že jsem vždycky měl a i teď mám Wide Stereo zaplý i na televizi, tak když se to zkombinuje dohromady, tak mám chvílemi pocit, že mám repráky na terase a ve vedlejším pokoji. Mr. Green

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: po 27. červenec 2009 00:30
Co to je wide stereo?
To je takovej ten virtualsurround? To je ale přece věc SW.

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: po 27. červenec 2009 00:34
To je opak slučování levýho a pravýho kanálu (do mono signálu). U wide sterea se naopak rozdíly mezi kanály zvětší a máš pocit, že máš repráky dál od sebe, než jsou fyzicky. Před několika desítkami let s tím začali Japonci na hifi věžích...

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 10:56
co se týče dvb-t, tak se moc neradujte. multiplexu 3 (myslím že je to 3) končí óčko a z1 o tom vážně uvažuje. další dvě stanice (už nevím které) také uvažují o ukončení. všechny z důvodů vysokých poplatků za užívání kanálu

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 12:03
Tak óčko je stanice o ničem. Z1 by byla škoda, protože tam občas běží zajímavý dokumenty...
Ale nechápu, za co tam jsou nějaký vysoký poplatky. Vždyť nejdražší je to snad postavit a pak už to běží samo, ne? Smile

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 12:05
za to se platí radiokomunikacím.

ten článek vyšel minulý týden v moravskoslezském deníku, tak tam si to přečti přesně

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 12:22
No jasně, ale proč za to radiokomunikace chtějí tolik peněz? Já teda netušim, kolik stojí provoz toho MUXu, ale neřikejte mi, že to nejde zlevnit...

Jo a OT příspěvky vymazány

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 12:25
nevím, určitě jde, ale to by se někdo musel chtít dohodnout, že by brali třeba procenta z reklamy, ale proč, když tak mají jistý příjem Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

Věk: 32 let
226 121,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 15:52
Tak to je škoda, jak už jsem tu psal, koupili jsme novou telku a ta má příjem DVT už v sobě. Ale u nás běží zatim na digitálu akorát všechny ČTčka. Od 31. srpna by tu měli spustit multiplex 2, tam už je i Nova a Prima že jo? Smile

Thompson (+3)
Topol
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 3. březen

103 946,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 16:00
U nás je prd a musíme platit takový love za selfnet d'oh!
Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 16:27
Moucha: jj, MUX1 je ČT a ČRo; MUX2 pak Nova, Prima, Cinema, Cool, Barrandov a rádio Proglas

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 16:29
a radio Beat je kde??

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 2. srpen
378 596,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 17:42
Rádio Proglas je v trojce, ne?

V této diskusi se prosím držte tématu! Upraveno, jenda
NoArtist / NoName

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 17:56
No jo pravda, to jsem popletl. Stejně to neposloucham. Smile

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

226 121,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 21:22
Koukám, že na MUX 3 bude Prima HD, sice na Primu nějak nekoukáme, ale jestli to bude aspoň v 768p, tak to bude super... ale MUX 4 se těšim víc teda Mr. Green

Budou tyhle multiplexy normálně veřejný? Nevíte? Smile

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 21:26
celé dvb-t by mělo fungovat stejně jako teď analog tedy "zadarmo", možná časem přibudou programy za prachy..

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 5. srpen 2009 21:29
Jj, no jasně, zatim asi zadarmo, ale samozřejmě že to jde zakódovat stejně jako satelit, takže se možná jednou třeba bude takhle vysílat třeba Discovery, a kdo ho bude chtít, tak si na to bude muset pořídit dekódovací kartu a zaplatit si to...

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: čt 6. srpen 2009 07:14
nestraš.
když se nad tím člověk zamyslí, tak by to asi mělo být placené včechno. zrušit koncesionářské poplatky a každý ať platí za to co sleduje

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

226 121,- VK
Zasláno: čt 6. srpen 2009 14:34
To by docela šlo, ale to by přeci nedovolili ty lidi, co na těch poplatkách vydělávají... Wink Jen si vem ty státní rádia, jako je Proglas (teď netušim jestli je státní...), ČR1..., to nikdo neposlouchá a stejně dostávají určitě spoustu peněz.

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: čt 6. srpen 2009 14:49
než vzala do pracek čro1 ta anorektická kráva, tak jsem to občas poslouchal

Thompson (+3)
Topol
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 3. březen

103 946,- VK
Zasláno: čt 6. srpen 2009 15:09
My kanály v HD nemáme...museli bysme koupil další set-topbox, za kdo ví kolik, když tenhle stál 2k a platit dalších 250kč měsíčně navíc Evil or Very Mad
Obrázek

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

226 121,- VK
Zasláno: čt 6. srpen 2009 15:14
Já mám myslim akorát Novu HD přes O2 TV, ale to je HD jak stehno, když to běží defacto přes net, takže bitrate nějakých 400-500kB/s a ještě přes scart, protože moje TV v pokojíku nemá HDMI Mr. Green

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: čt 20. květen 2010 07:42
O čem to vůbec je? Jenom jiný kodeky, nebo to má i jiný frekvenční rozsahy atd?

http://technet.idnes.cz/chysta-se-prechod-na-moderni-televizni-vysilani-dvb-t2-v-cesku-bude-hd-i-3d-1os-/tec_video.asp?c=A100519_210544_tec_video_nyv

Přijde mi to trošku dementní, teď, když už konečně po dlouhý době tak nějak zavedli digitál, to zase měnit... Rolling Eyes

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
884 249,- VK
Zasláno: čt 20. květen 2010 10:56
aby sis mohl koupit zase nový settopboxy... Magor

jinak asi jsem se nepochlubil, ale u nás už digitální vysílání chytnout jde.. sice olomoucký kraj má přecházet na digitální vysílání někdy v roce 2012 (a to bude stejně konec světa Mr. Green ) ale z Brna, z Kojálu se to dá chytnout i tu... Smile
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Wojcek (+20)
Emsí_Dabljůsí
VIP Kořeň
Kořeň

Věk: 35 let
132 412,- VK
Zasláno: čt 20. květen 2010 11:12
já koukal na net na tu mapku a kojál mám chytat i v KM a vono prdlajs Mr. Green Mr. Green ASpon ze se mzu koukat tady v Brně (konečně se můžu smát těm kecům u Fear Factoru) Mr. Green
(_)_)\\\\\\\\\\\\\\\Mr. Green

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

884 249,- VK
Zasláno: pá 1. říjen 2010 21:21
Sakra, dneska mělo začít vysílání multiplexu 2 a 3 z Kojálu a nějak mi to nefunguje... ČT1,2,4,24 chytám klidně jak z Kojálu tak z ode dneška i z Pradědu ale Multiplexy 2 a 3 nic... Rolling Eyes trochu to nechápu, když MUX2 a MUX3 na Kojálu mají stejnej výkon jako MUX1, kterej jsem vpohodě chytal už před rokem... Rolling Eyes možná že mi to ruší analogová markýza z Žiliny, nebo odkud, která je na stejným kanále, nebo možná má tahle frekvence jiné vlnové vlastnosti a jinak se láme a ohýbá.... ale tady mi asi nikdo nepomůže, co? Rolling Eyes

Ještě že máme satelit (Skylink), protože jinak by mě strašně s*alo, že nemůžu sledovat hlavně Primu Cool... Brick Wall
Takhle je to vždycky Pražáci na nás kašlou, my si můžem klidně čtyři roky počkat, i když platíme stejně vysoké koncesionářské poplatky... Rolling Eyes Brick Wall

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 2. srpen
378 596,- VK
Zasláno: pá 1. říjen 2010 21:35
My na vás nekašleme. My ani nevíme, že žijete Whistle Nás jsou kolem Prahy 2 miliony a vás kolem Olomouce, jestli hodně, tak kolem 250 tisíc...

To, že se ty frekvence jinak lámou je dost pravděpodobné. Taky mi to dělá. A pokud tě to tak zlomí, tak ani příjem muxu ČT nebude nijak extra kvalitní a digitální záznam nebude použitelný (budou kousky chybět).
NoArtist / NoName

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

884 249,- VK
Zasláno: pá 1. říjen 2010 21:52
ale to je váš boj, že žijete v králíkárnách, kde je deset lidí na metr čtverečnej Mr. Green Magor

ale prostě mě to štve už z principu, že přestože mám LCD televizi s digitálním tunerem, tak si musím platit satelit, abych mohl mít programy, co mají jinde zadarmo...

jinak z Kojálu se mi MUX1 neseká, ale síla signálu je přecejen nižší - nějakých 35%, takže tipuju, že třeba při dešti, nebo sněžení se to sekat bude... Z Pradědu je to už vpohodě, ale tam se bude MUX2 a 3 spouštět až v roce 2012... Rolling Eyes (a to bude stejně konec světa... Mr. Green )

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: pá 1. říjen 2010 22:39
i kdyby se vysílal analag a digitál na stejném kanále z jednoho vysílače, tak se tušit nebudou. takže problém s překrytím s markízou to nebude

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: so 2. říjen 2010 15:48
1) Pokud nemáš nějakej balíček jako Multi (HBO, discovery...), tak se u skylinku neplatí
2) mux 2/3 jsou komerční... A zrovna nedávno jsem četl něco o tom, že nova posunula ten termín nebo co...

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

884 249,- VK
Zasláno: so 2. říjen 2010 16:04
1) no, ale ta karta není zadarmo...
2) u nás do včerejška pořádně nešel ani mux1... Rolling Eyes

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: so 2. říjen 2010 16:17
No jo, tak stojí asi 2 litry, ale zas u ní máš programy, který třeba ani na dvb-t nejdou. Třeba Noe nebo Óčko... Mr. Green

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Diskuse k článkům
Strana 1 z 6