Zasláno: po 16. červenec 2007 21:45
Včera jsem se koukal na Měsíc v ohrožení. Zajímavý, leč nevyužitý námět. Navíc tam byly pěkný kraviny. U hlášek typu: "Svítí nám tady červený kontrolky!" To je hlášení hodné posádky raketoplánu? Navíc tu samou hlášku za chvíli zopakoval i šéf řídícího střediska! Vskutku profesionálové na svých místech.

O tom, že dokázali připravit raketoplán ke startu (v tropické bouři) během několika hodin a k tomu ještě s experimentálními jadernými motory, netřeba snad ani mluvit. Zajímavé bylo taky to, že na celé Zemi byl jen jeden jediný expert na trhací práce, který mohl zachránit svět a tomu jen tak během hovoru oznámili, že za pár hodin odlítá na měsíc.

Další úsměvná věc: raketoplán proplétající se rojem meteoroidů (filmaři nějak zapoměli, že meteorit se stává meteoritem až ve chvíli, kdy meteoroid vstoupí do atmosféry Země) ve stylu videohry z 80' let a jeho úžasná schopnost manévrovat ve visu těsně nad povrchem Měsíce. Vlastně v prasklině vzniklé v jeho kůře. To, že do něj několikrát narazí balvan o velikosti baráku (plný kovových rud!) a on to přežije bez škrábnutí, také svědčí o geniálnosti jeho konstruktérů, není-liž pravda.
Takhle špatný film jsem už dlouho neviděl. To je taky to jediné, co mě na něm zaujalo.