Zasláno: so 1. listopad 2025 11:54

To si piš. A ten plnovous jsem si pěstoval 3 roky... 

Zasláno: po 3. listopad 2025 09:31

Elephant napsal:  Jako Moravák..  

Mimochodem, tak před měsícem nebo dvěma jsem posílal životopis někam do Norska, kde hledali v podstatě to co dělám a nabízeli asi tak 10x vyšší plat než mám. Kromě životopisu a soupisu publikací a motivačního textu (vše se vyplňovalo online, tak se to asi nedá nazývat motivační dopis) tam byl i celkem divný dotazník, který bych nazval "rasové a genderové profilování" oni to nazývali "dotazník pro diverzitu" nebo tak nějak. Regulérně se ptali, kde jsem se narodil, kde se narodili mí rodiče (a jaký je jejich gender 

) a odkud pocházejí jejich rodiny. Na výběr bylo vždy Západní Evropa, Východní Evropa (kde bylo jasně napsáno "např. Polsko, Slovinsko, Rusko"), Subsaharská Afrika, Blízký východ (to je od Maroka až po Afghanistán), Indický subkontinent (Pákistán, Bangladéš, Indie) atd. A byla tam i otázka, jestli patřím k nějaké domorodé utlačované skupině (native americans, austrálci... ) tak jsem regulérně přemýšlel jestli jim tam nenapsat, že jsem Moravák a že my Moraváci jsme přes 1000 let utlačováni Čechy.  

Asi jsem to tam měl napsat, protože nikdo se mi zatím neozval. 
        » 

Příspěvek byl poslán z mobilního VSN