Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Hvězdy - Noční obloha

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Ostatní záliby
jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 34 let
826 606,- VK

Hvězdy - Noční obloha

Zasláno: pá 6. červen 2008 01:57
Dneska jsou krásně vidět na obloze hvězdy. Vyrazilo mi to dech, páč jsem tolik hvězd na obloze snad ještě neviděl...
Taky se na ně koukáte? Já mam depku a z tohohle ještě větší, páč nemam koukat s kym a navíc když jsem koukal s bejvalou, tak jsem udělal všechno proto, aby to nebylo romantický... Sad

Aspoň jsem dneska zkusit něco vyfotit... Všechny fotky vypadají jako bílý tečky na černým, kromě jedný... K tý mě napadá snad jenom, že města jsou hrozný, když vidim, jak ten horizont svítí...

Obrázek

Možná otázka k tomu focení: je nějakej trik, jak s normálním kompaktem vyfotit ty hvězdy dobře a nerozmazaně? Na 6x zoom a minutovou expozici jsou ze všech hvězdiček 100px dlouhý bílý čáry.
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

Varda (+19)
Lady Elisabeth
VIP Ženská
Ženská

Věk: 54 let
36 535,- VK
Zasláno: pá 6. červen 2008 04:47
Tak hvězdy jsou patrně to co mi nejvíc chybí, jako pražákovi. Jsem ráda, když vidím pár největších hvězd.
Vždycky se těším na léto, že vypadnu někam do pustiny bez lamp a budu si užívat stříbrnou oblohu.
Je to nádhera a už se na hvězdičky těším. Smile
Varda Elisabeth

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská

27 334,- VK
Zasláno: pá 6. červen 2008 06:32
ad jenda - krásná fotka
Když vykouknu z okna, tak vidím taky nebe plné hvězd, páč nejsem Pražák... Laughing
mám ráda jasnou noční oblohu, lehnout si takhle na záda do trávy a koukat, jak padají hvězdy - to je paráda
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

Věk: 32 let
226 121,- VK
Zasláno: pá 6. červen 2008 07:40
Ja jich kazdy vecer vidim docela hodne, jsou tu videt casto a kdyz jsem se koukal s bejvalkou a jeste sam, tak jsem zazival hroznej romantickej pocit Embarassed , asi jako ty jendo.

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: pá 6. červen 2008 14:33
Tak na hvězdy sám ani nekoukám, protože zas takovej romantik nejsem. Ale s nějakou jo, to mám nějak ještě romantičtější náladu.
A jelikož nebydlím ve městě, tak vidím hvězdy snad každej večer... A občas mě to deptá, že není s kým se koukat.
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

Narozen: 18.3.1985 (40 let)
62 410,- VK
Zasláno: pá 6. červen 2008 18:50
to Jenda: na to focení hvězd byl návod v jednom starším čísle Digitálního fota, zkusím ti to v pondělí v práci nascanovat a poslat kdybys chtěl
Hey, hey apple!

Obrázek

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: pá 6. červen 2008 21:08
Páč jsem pražák (již) tak vidím kulový, ale co se týče rady jak fotit, tak to nevím. Něco se pokusím zjistit od bráchy. Jwedu k němu v neděli a ten takový fotky dělá rád.
Velice dobrá fotka!!! Applause Applause Applause
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: so 21. červen 2008 02:11
Fotil jsem si vycházející měsíc... pohled to byl uplně krásnej.. tady je pár fotek.. škoda, že mi jich nevyšlo víc... většina je rozostřená (pitomá automatika) a nebo rozmazaná (nejspíš jsem hnul stativem)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zasláno: út 13. červenec 2010 23:20
Hrozný. O víkendu jsme s Handou vylezli v noci na zahradu, že mrkenem na souhvězdí... a nic, našli jsme a poznali sami akorát velkej vůz Laughing
Když jsme na to půl hodiny čuměli a na nic dalšího nepřišli, tak jsme si tam dotáhli notebook a souhvězdí hledali s pomocí Google Earth. Mr. Green
Ale teda musím říct, že pořádně jde vidět akorát ten Velkej vůz a ještě Kasiopea. Další 3 nebo 4 jsme viděli až po velkým snažení.

odloucena (+8)
Ženská
Ženská

21 433,- VK
Zasláno: st 14. červenec 2010 01:00
Před chvílí jsem se vrátila z noční procházky a musím říct, že obloha je plná hvězd. Vůbec mě nevadí, že nepoznám souhvězdí, ale je to krásnej pohled. (Až se mě zamotala hlava.) Smile

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

Věk: asi 34 let
167 754,- VK
Zasláno: st 14. červenec 2010 01:10
jeniku vieš prečo sa ti robia tie biele čiary keď fotíš z minutovou expozíciou hviezdy?? pretože zem sa točí Hand
Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 14. červenec 2010 05:59
Palučko: na to bych nepřišel. Ale zajímavý je, že když fotím Canonem na manuální režim, tak to ty čáry jako panasonic nedělá (ale je fakt, že to je kratší čas)... Smile
Zasláno: čt 12. srpen 2010 23:18
Tak v těhle dnech jsou Perseidy. Necelou hodinu jsme se s Handou vyvalili na lehátko a koukali. Docela dost jich prolítlo, některý slabý, některý hodně dlouhý a jasný (a pak asi 2 další padající hvězdy, který nebyly perseidy, protože letěly odjinud Smile ). Moc pěkný, vyhnalo nás až to, že na nás začala padat rosa Mr. Green Včera jsme zas pro jistotu neviděli ani jednu (mají být od 17.7. do 24.8 a maximum právě 11.-13.8.) za to před 2 týdnama za čtvrt hodiny 3 Smile

pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

132 719,- VK
Zasláno: čt 12. srpen 2010 23:22
No já teda nic neviděl. Ale zase nevím jestli není zamračeno. Anxious A nevím vlastně ani odkud to má padat, prostě jsem vlezl do okna a nic jsem neviděl. Mr. Green Neutral

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: čt 12. srpen 2010 23:26
Ono to má bejt vidět různě po celý obloze. Perseidy se tomu říká proto, že lítají jakoby směrem od souhvězdí Persea (zhruba od severu), ale jinak lítají všude možně. Třeba u nás jich nejvíc bylo vidět okolo Velkýho vozu, ale ta úplně největší byla úplně na druhý straně oblohy. Smile
Příspěvek upravil 1× jenda^^, naposledy čt 12. srpen 2010 23:28.

pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

132 719,- VK
Zasláno: čt 12. srpen 2010 23:28
Aha, ok fajn. Smile No já sem měl dosti omezený výhled, a navíc je asi fakt zamračeno. Smile Ale zítra jestli večer od někud půjdu tak si na to vzpomenu a zvednu hlavu. Thumb up! Mr. Green A zakopnu a rozbiju si hubu. Neutral Mr. Green

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

Věk: asi 34 let
167 754,- VK
Zasláno: pá 13. srpen 2010 01:05
ja som bol dneskaj z kamoškami vonku a vyšli sme si na jeden kopec , stiahli sme strechu na kabriu čo má jedna slečna a pozerali sme na hviezdy pod dekami v pohodlí Smile , videl som ich 16 stoho 3 poriadne Smile
Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: ne 15. srpen 2010 20:21
Byli jsme koukat ještě včera, ale nějak se přihnaly mraky... Perseidy jsme ale za čtvrt hodiny viděli asi 2 a pak ještě asi další 3 padající hvězdy, který letěly jiným směrem.

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

Věk: 32 let
226 121,- VK
Zasláno: ne 15. srpen 2010 20:34
Proč teď vůbec tak padají? Nějakej rok nebo už se chystá ten konec všeho? Shocked

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: ne 15. srpen 2010 20:51
Né, to je meteorickej roj, co je nějak umístěnej v jedný části naší sluneční soustavy, a tyhle dny zrovna Země skrz něj prolítá, proto jich padá tolik (každej rok to tak je). Wink

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
884 249,- VK
Zasláno: ne 15. srpen 2010 23:41
přesně tak.. Wink a proto to je každej rok ve stejnou dobu... jsou to úlomky, co zemi stojí v cestě.. pokud vím, tak tyhle jsou úlomky po nějaké kometě...
jo a mimochodem, v zimě bývá taky meteorickej roj, a ten se jmenuje Leonidy.. Smile

ale letos je to poprvé, co o tom někdo furt mluví... to bude tím facebookem, a tím, že na něm někdo vytvořil událost... Rolling Eyes
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: ne 15. srpen 2010 23:48
Tak to ani nevím, že to je i na FB... Já si na to vzpomněl začátkem prázdnin, tak mi Handa řekla, že to je zrovna když má narozeniny...
Ale co vím, tak jsem o tom zaslechl něco třeba v televizi ale i jinde každej rok, i když ještě nebyl facebook...

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

884 249,- VK
Zasláno: po 16. srpen 2010 00:04
myslel jsem takový ty nanynky z facebooku, který si to teď píšou statusu... Wink

u tebe se to dalo čekat, protože jsi ajťák a metalista, a tihle lidi bývají skoro tak chytří... no skoro jako já.... Mr. Green

Wojcek (+20)
Emsí_Dabljůsí
VIP Kořeň
Kořeň

Věk: 35 let
132 412,- VK
Zasláno: po 16. srpen 2010 19:55
já o tom četl v červnovém FHM Mr. Green
(_)_)\\\\\\\\\\\\\\\Mr. Green

EINEX (+14)
Superstar z TV Nova
VIP Řízek
Řízek

53 388,- VK
Zasláno: út 17. srpen 2010 15:41
Tak včera byla vidět i mléčná dráha, bylo tak čisté nebe a tolik hvězd že jsem si připadal jako ve vesmíru.Byl to krásny pohled Potěšený
Mr. GreenMr. GreenObrázek Obrázek Mr. Green

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: út 17. srpen 2010 16:57
Havířov je to město, jak je tam vidět vzduch, že? Tak to se pak nedivím. U nás je vidět mléčná dráha snad vždycky když jdou vidět hvězdy a to nám tu svítí jak hovado zku*venej reflektor od benzínky.

vondra.89 (+3)
Bažant
Bažant

10 270,- VK
Zasláno: út 17. srpen 2010 19:31
Zrovna předevčírem jsem se díval z okna na hvězdy - protože bydlím v docela neosvětlené vsi a protože kdykoli se podívám na noční oblohu, tak uvidím padající hvězdu, nezávisle na tom, jestli zrovna mají nějaký padat, nebo ne - a první jsem uviděl po 100 sekundách od začátku civění, a druhou po dalších 3 minutách; pak mě to přestalo bavit Smile
JOZXYQK!!!

EINEX (+14)
Superstar z TV Nova
VIP Řízek
Řízek

53 388,- VK
Zasláno: út 17. srpen 2010 20:36
jenda^^ napsal:
Havířov je to město, jak je tam vidět vzduch, že? Tak to se pak nedivím. U nás je vidět mléčná dráha snad vždycky když jdou vidět hvězdy a to nám tu svítí jak hovado zku*venej reflektor od benzínky.

V havířově je čistý vzduch a to dost čistý. není tu jediný znečištovatel. Ani ten mital ostravyský nám sem nedosáhne. Ale málo kdy je v noci jasná obloha

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

Narozen: 23.4.1973 (52 let)
51 277,- VK
Zasláno: st 18. srpen 2010 01:21
poslouchej ty troubo. bydlím patnáct kiláků od havru, tak se tu nesnaž někomu nabulíkovat, že tam máte čistý vzduch Magor Magor Magor
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

EINEX (+14)
Superstar z TV Nova
VIP Řízek
Řízek

53 388,- VK
Zasláno: st 18. srpen 2010 11:46
V karviné a tešíně už je vzduch špianvý jak prase ale havířov je čisté město Magor Magor Magor Thumb up!

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: st 25. srpen 2010 21:10
jak tam můžete mí čistý luft, když to na vás věčne fučí od mitalu? Dance Dance Dance Dance Dance Dance
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

884 249,- VK
Zasláno: st 25. srpen 2010 22:09
jj, tam je tak čisté životní prostředí že z Havířova chtějí udělat národní park...
.
.
.
.
.
.
.

...protože je to jediné místo na Zemi, kde to vypadá jak na Měsíci... Mr. Green

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: st 25. srpen 2010 22:29
tak to bouhežel vypadá i kolem karviné a o severních čechách nemluvě Think

EINEX (+14)
Superstar z TV Nova
VIP Řízek
Řízek

53 388,- VK
Zasláno: čt 26. srpen 2010 00:29
drutek napsal:
jak tam můžete mí čistý luft, když to na vás věčne fučí od mitalu? Dance Dance Dance Dance Dance Dance

Od mitalu to tu nefičí , mital vidím z okna (bydlím v 11 patře a náš panelák je na nejvyšším místě havířova Razz ) a v dálce vidím mital a ten dým nejde sěrem k nám ale směrem na ty hory nějaké tam v zadu Mr. Green

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: čt 26. srpen 2010 00:58
vždycky, když v těšíně prší, tak to jde z polska nebo od havířova. z těch dvou ještě nikdy nic dobrého přišlo Magor Mr. Green Twisted Evil
takže to jde z mitalu na frýdek Laughing Laughing Laughing a věř tomu, že s i k vám toho dostane více než dost... Dance Dance Dance

EINEX (+14)
Superstar z TV Nova
VIP Řízek
Řízek

53 388,- VK
Zasláno: čt 26. srpen 2010 02:43
Možná se to tu dostane ale pořád je na tom Havířov s ovzduším nejlíp s těch měst tady, to je dokázané Razz Magor

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: čt 26. srpen 2010 18:50
kdybyste na tom byli lépe, tak poznáš i více souhvězdí Twisted Evil Slinták Mr. Green
je pravda, ž e obce na karvinsku jsou zasáhnuté velkým množstvím prachu. to je velký problém. taky je dost velký problém obrovká hustota osídlení a s tím spojený světelný smog, který fakticky znemožňuje něco pořádně vidět. v porovnání s frenštátem, kde jsem měl možnost v noci koukat na nebe, je to bída v celém okrese karviná. Mad Mad Mad
kdysi jsem chodil do astronomického kroužku a je ještě pár pojmů, které mi něco říkají, ale poznám už asi jen šest souhvězdí. Smile Smile Smile

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 2. srpen
378 596,- VK
Zasláno: čt 26. srpen 2010 23:01
hele, hvězdy vidím na obloze i v Praze, kousek od Malešické spalovny. tak i drutek kolem kurvinej může něco vidět Whistle
NoArtist / NoName

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: pá 27. srpen 2010 01:47
to víš, že něco je vidět, ale problém je v tom, že když není vidět všechno, tak nepoznáš souhvězdí Angel

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 2. srpen
378 596,- VK
Zasláno: pá 27. srpen 2010 01:51
mě trochu pomáhá Google Sky v mobilu Angel díky němu jsem zjistil, že ta jasná hvězda nahoře je Vega Mr. Green
NoArtist / NoName

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

Narozen: 18.3.1985 (40 let)
62 410,- VK
Zasláno: po 6. září 2010 12:40
Mr. Green V sobotu jsem dělala manželovi romantiku s Google Sky, leželi jsme v posteli a pozorovali hvězdy Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: so 6. listopad 2010 01:47
Super - krásný!

http://vimeo.com/16369165

Odpovědět