Zasláno: pá 4. prosinec 2015 03:59
Na trhu asi chybí nějaká cestovka pro sociální případy jako jsem já. Všechny jsou jen pro bohaté. Na druhou stranu vím, že v těch některých teplých krajích, kam také nabízejí zájezdy za nekřesťanské peníze, lidé vydělávají ani ne jeden americký dolar denně (a ten ještě i klesá). Tak ať mi nikdo neříká že pobyt tam na dva týdny stojí 15 i dvacet tisíc. To neberu, chci ceny jaké tam mají domorodci, a nebo ještě nižší. Vždyť je tam prý k hostům velká pohostinnost. Proto ubytování a jídlo by mohlo být klidně i zdarma. Možná si za to, když budu odcházet, od nich koupím nějaký suvenýr, možná i za celý dolar, ať mají radost.
Ale i když si připlatím za dobrý hotel, tak ubytování v kvalitním hotelu nemůže stát více než půlka jejich platu. Takže 50 centů na den, maximálně. To máme dva týdny za 7 dolarů.
K tomu cesta letadlem, kolik asi? Ta přece nemže stát více než samotné dvoutýdenní ubytování v kvalitním hotelu, že? A to stojí 7 dolarů. Ale ať jsem štědrý, dám jim 7 dolarů tam a dokonce dalších 7 za cestu zpět. To spolu zatím máme hotel a doprava: 3x7 = 21 dolarů. K tomu ještě nějaký zisk pro cestovku ... Já vám nevím, ale mně vychází, že do 50 dolarů / eur by měla být krásná dovolená u moře pod palmami. No ne? A to bych si už mohl dovolit i já.