Zasláno: so 5. prosinec 2015 05:17
LivArt - a proč to bereš tak vážně? Si necítil, že je to tak trošku humor? Minimálně při tom letadle to snad už jde znát. A snad i dřív, pohostinní domorodci ubytují a dají jídlo zdarma, neboť jsou pohostinní a já po dvou týdnech za to od nich koupím suvenýr, možná i za dolar, ať mají radost....

Opravdu sis myslel, že tohle myslím vážně?
Ale dobře, pojďme do toho:
"zamyslet se nad tím, kolik lidí se kvuli tvé dovoleno musí zaměstnat"
- No např. v hotelu, to asi záleží na velikosti hotelu. Velký hotel má zaměstnanců více, ale i více hostů. Že?
No standardně bývá více hostů než personálu. Že?
A když zamesnanec takového hotelu v banánové republice dostává plat půl dolaru na den, tak nevím, ale myslím, že to ho v poho jeden host zaplatí. Nebo ne? Tak jaký problém se to tady snažíte vytvořit s těmi zaměstnanci? Když jim nedáváte ani dolar na den? Jen chcete aby jakože nějaký problém byl, ale není. Že jo? Tak vidíte.
A pojištění, např. na léčení, jo? Je pravda, že i v banánové republice je doktor poněkud dražší než místní uklízečka nebo číšník, ale asi jeho klientela budou také převážně místní obyvatelé, kteří mají tamní platy. Zkrátka proč mi chce někdo z cestovky nebo pojišťovny naúčtovat cenu jako za doktora v evropě, když jsem jinde, kde jsou ceny jiné? Prostě chcete klienta hlavně obrat o peníze, to se přece ví, že o nic jiného než o peníze ani nejde, že jo? Tak to prostě je a můžete si i nadávat... Co si budeme namlouvat, že jo?

Zasláno: so 5. prosinec 2015 06:14
p!p@ napsal: za tuhle cenu můžeš jet do Řecka a dělat, že jsi uprchlík...

třeba dostaneš i jídlo zdarma...
No jo, kdybych měl aspoň černé vlasy. Ale nemám. Takže v tom mém příšerně bělošském vzhledu, nevím. Ale docela věřím, že kdybych se postavil do řady na polévku, dali by i mně. To snad ano. Jídlo by tedy zajišteno bylo. Ještě nějaký slušnější hotel, a pokud možno s výhledem na moře. A ať nejsem za špatného teroristu, ten jeden dolar / euro na den za slušný hotel bych možná i dal.
A pak ještě cesta. Jak jsem porozuměl, zdarma chodí nějaké autobusy a vlaky jen směrem z řecká do vnitrozemí EU, opačně ale ne.
Zpáteční cesta by tedy byla jako tak zdarma, ale co jsem koukal, je tam velká tlačenice. A člověk také musí být rváč, neboť prý nějací policisté to občas brzdí a nechtějí pouštět, člověk musí prý do nich házet skály, ničit ploty, křičet pořád germany, germany, no zkrátka musel bych se v cestě zpět k nám domů občas i probojovat, než by mě pustili na nějaký ten vlak zdarma. Jak jsem viděl, tak se dnes z řecká do Evropy standardně cestuje.
Ale také ty vlaky zdarma chodí jen do rakouska a německa, do ČR nic. To bych tam musel někde na nádraží asi hodne řvát czechia, czechia, než by i mně přistavěli nějaký rychlík do Prahy.
.