Zasláno: so 21. leden 2012 14:51
Zrovna Megauploadu je hodně velké škoda - skoro nikdy nic nemazal a uploady tam zůstávaly několik let, i když to nikdo nestahoval - a na všech ostatních serverech to bylo už dávno smazaný.. Navíc pro free uživatele skoro žádný omezení na stahování jednoho souboru denně, nebo hodinovýho čekání na další soubor... a i rychlost byla pro free uživatele velice dobrá..
Taky jsem nad tím skoro zaplakal - to obrovské množství hudby, co je teď ztraceno... Na Megauploadu bylo strašně moc věcí, co se prostě nedají jinak sehnat - třeba hudba - ať jste fanouškem britské nezávislé scény, českého porevolučního punku, psychobilly z Chile nebo třeba hledáte metal z Papui nové Guinei, tak prostě nemáte možnost to legálně koupit...
navíc Megaupload prý připravoval službu, kde by umělcům co by tam svou hudbu sami nahráli platili nějaké peníze...
No a dál taky co uživatelé, co tam měli legální data? Svoje fotky z dovolené, svoje videa, svoje programy...
Docela by mě zajímalo jak mají právně ošetřený, že Megaupload není ani americká firma ale sídlí v Honkongu (a tamní zákony neporušuje) a lidi kolem něj byli pozatýkáni po celém světě (na Novým Zélandu atd.)... To mě jako američani můžou zatknout, že porušuji jejich zákony, i když jsem nikdy v USA nebyl?
Mno a k majetku majitelů? Myslím, že to není nijak extra moc, když se podíváte, co rýžují mafiánské firmy typu RIAA, BSA, OSA a podobné, které balancují na hraně zákona, přesto jsou zákonem chráněné, tak zjistíte, že na tom vydělávají ještě mnohem víc... Nebo třeba Microsoft, jedna z nejbohatších firem na světě, ten se taky nechová zrovna morálně, když třeba vybírá výpalné za Android a spoustu jiných věcí, co nevyrobil...