Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Linux

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík


Věk: asi 21 let
Příspěvky: 6894
Bydliště: Madr Raša!
589 422,- VK
Zasláno: so 9. únor 2019 17:25
Každopádně Calc není Linux... Klidně na Linuxu můžeš provozovat MS Office... Very Happy
Já s Excelem dělám jen občas, každopádně mě dost štve to jak neustále mění GUI... GUI má být přehledné a praktické... Z neustále se měnících omalovánek budou možná mít chvíli radost malé děti, ale jinak je to k ničemu...
Jinak když jsme u těch screenshotů - já v práci používám OriginPro, je to něco jako Excel, ale mnohem silnější - umí to fitovat, zpracovávat data, dělat 3D grafy, veškerá grafika je vektorová a tak... A vypadá takhle: rok 2003 vs. rok 2016 Ano, je to SW nanic, vůbec se za těch víc jak 10 let nezměnilo GUI... Very Happy

// Jinak mě napadá spousta věcí, ve kterých Libre Office Calc předčí Excel... Typicky třeba bojuju s tím, jak v posledních verzích Office osekali možnosti importu textu. Dříve šlo v excelu importovat csv, a vybrat třeba jaký se má používat desetinný oddělovač a tak... jenže před pár lety si řekli, že to je zbytečnost a je potřeba aby tam žádná nastavení nebyla a používalo to natvrdo desetinnou čárku, protože asi moc nastavování mate BFU...
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 29 let
Příspěvky: 27743
Bydliště: Schlackenwerth
802 581,- VK
Zasláno: ne 10. únor 2019 12:02
Náhodou v Linuxu mění gui!
Nedávno jsem v notebooku updatoval Ubuntu a nové verzi už neskáče do horní lišty menu aplikací jako to má Apple. Teď tam ta horní lišta jen zabírá místo, uprostřed ukazuje čas a na kraji je ovládání wifi apod, takže sice se dá neoficiálně skrýt, ale pak přijdou o těch pár ovládacích prvků, co tam nechali. Mr. Green

Z toho, že LibreOffice udělalo "ribbon" jsem měl radost, že konečně zahodím Office, poslední aplikaci, co mám v počítači cracknutou, ale když jsem viděl to provedení... Rolling Eyes

Nejvíc mě stejně štve, že ani MS ani vývojáře Libre nenapadlo udělat textový políčko, do kterýho napíšu funkci, co chci použít, a ono mi jí to najde. To by bylo mnohem rychlejší než tu funkci psát do Googlu a pak hledat to menu, ve kterým je schovaná. Mr. Green

No, ale co má Calc oproti Excelu jako velkou výhodu je to, že má původní anglický názvy vzorců. To bych vždycky někoho nejradši profackoval, když chci jednou za čas použít něco víc než SUMA a musím to hledat v tabulce překladu. Mr. Green
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík


Věk: asi 21 let
Příspěvky: 6894
Bydliště: Madr Raša!
589 422,- VK
Zasláno: ne 10. únor 2019 15:02
jenda^^ napsal:
No, ale co má Calc oproti Excelu jako velkou výhodu je to, že má původní anglický názvy vzorců. To bych vždycky někoho nejradši profackoval, když chci jednou za čas použít něco víc než SUMA a musím to hledat v tabulce překladu. Mr. Green

A teď si představ, že v Ruském Excelu se funkce píší azbukou... Slinták Magor
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš


Příspěvky: 10477

510 240,- VK
Zasláno: ne 10. únor 2019 17:03
jenda: To tam dávno je - to pole "Tell me what you want to"
Obrázek
Jinak office na ebay za asi 30 korun a nepotřebuješ žádnej crack. Wink

pipa: formát buňky nebo formát toho importu?
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík


Věk: asi 21 let
Příspěvky: 6894
Bydliště: Madr Raša!
589 422,- VK
Zasláno: ne 10. únor 2019 21:01
Jestli se někde ve formátu buňky dá zvolit jaký se má používat desetinný oddělovač to nevím... Magor
Každopádně jsem to už dávno vyřešil tak, že jsem si udělal prográmek, co mi data převede do formátu aby mi to žral i excel...ale to je tak trochu trochu linux style nehodný komerčního software... Very Happy
» Mobilní verze Příspěvek byl poslán z mobilního VSN
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík


Narozen: 2.8.1987 (32 let)
Příspěvky: 5654
Bydliště: Praha
284 101,- VK
Zasláno: út 12. únor 2019 21:48
Dneska jsem zvládl zbořit Linux ve virtuálu. Nezvládl ani nabootovat v recovery módu. Ani s jedním z nabízených jader Mr. Green Inu, mám talent Whistle
NoArtist / NoName

busch (+9)
hodná ovečka
VIP Řízek
Řízek


Příspěvky: 1731
Bydliště: 192.168.2.169
32 077,- VK
Zasláno: út 12. únor 2019 23:27
ja z toho linuxu budu mit smrt
upgrade mintu na 19 64bit
-tiskarna stitku nejede na 64bit(par hodnin srani,než sem to zjistil), preinstalce na 32bit
-chrome nepodporuje 32 bit (ale na mintu 13 nebo co sem to měl určitě fungoval)
-multifunkce samsung, ovladače nainstalovany, tisk funguje, scanner nenajde Evil or Very Mad zdal sem klasicky podle netu par neznamych přikazu a už scanuje,ale tragicky pomalu.
-seka se přehravani filmu úpřes sít z pc na raspberry, to sem zatim nevzkoumal co mu jebe

resumé: zlaty wokna, že sem se na ten upgrade nevysral. d'oh!
Veselé Vánoce!

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
Strana 3 z 3




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna