Zasláno: so 24. prosinec 2005 09:52
Tak tady to vypada na peknej flame. Hned ze zacatku reknu ze jsem kurak at se do me muzete pustit. ;)
1) imho k zakazani cigaret nikdy nedojde, protoze by to stat polozilo.
lukenet napsal: Nekouřím a kouřit nebudu. Kuřák je u mne slaboch co se nedovede vypořádat se životem a tak si radši zapálí, aby se uklidnil (nenaštvěte se na mně za to, je to můj názor), místo aby si zacvičil, projel se na kole, zaběhal si na čerstvém vzduchu. Říkám: "Kuřte si, ale netahejte do toho ostatní, zničte si sami sebe. Kuřte si, ale počítejte s následky které pro vás, ani pro ostatní lidi, nikdy nebudou pozitivní."
O pití mám dost podobné názory, ale myslím, že napití jednou za čas, a jen trochu člověku nikdy neuškodí.
Taky jsem nikdy nekouril a rikal jsem si to same jako ty az do sedmnacti let, pak jsem se jednou nahodou zkusil, proste mi to zachutnalo a uz kourim 4 roky. Nedelam to protoze bych se potreboval uklidnit(ten pocit se neda popsat, kdo kouri, vi). V praci zasadne nekourim( a ze tam travim vetsinu casu) a nedela mi to sebemensi problemy, ale vylezu po pracovni dobe ven a proste si zapalim. Na kole jezdim taky, delam i par jinych sportu, ale taky kourim. Imho kdo nekouri nemuze koureni posuzovat protoze absolutne nevi o cem to je. Nadruhou stranu se snazim nekourit mezi lidma(krome hospod), treba na autobusove zastavce a kdyz uz, tak nekde kousek dal, kde to nebude nikoho obtezovat.
K tomu piti - tvuj nazor mi prijde trochu alibisticky. A hlavne z toho ze si obcas neco das, se muze taky vyvinout zavislost a ta potom muze byt horsi nez vsichni kuraci sveta. Zavislost na nikotinu, "omezuje" pouze toho jednoho cloveka, ale alkoholismus rozvraci rodiny a dela dalsi nepekne veci.
2 manas: Myslis, ze koureni travy je neco jineho nez koureni cigaret? Kdyz si zapalis cigaro, tak podle tebe frajer nejsi a kdyz si das speka, tak jo?
P.S. Citoval jsem lukeneta, ale myslim, ze se to da pouzit jako univerzalni odpoved na vetsinu prispevku po nem nasledujicich.