Zasláno: st 5. leden 2011 10:35
Einex to vůbec neřekl dobře, protože SLCD je sice obyč. TFT, ale AMOLED je taky TFT...

takže radši si příště zjisti, co TFT znamená...
A navíc AMOLED prý žere víc než SLCD...
Dál je hlavní chybou to, že Samsung používá RGBG technologii, takže sice rozlišení je WVGA. ale jen naoko, protože fyzicky se pixel skládá z dvou subpixelů místo třech.. - jeden pixel se normálně skládá z červené, zelené a modré, u AMOLED od Samsungu se pixel skládá jen z červené a zelené nebo z modré a zelené.. Takže k tomu aby se vykreslil třeba bílý pixel musí ho vykreslovat dva sousední pixely, protože ze dvou barev asi těžko namícháš bílou, která se skládá ze tří... A tím pádem jako bys měl jen poloviční rozlišení... Je o citelné hlavně při čtení textu, text je pak kostrbatý místo toho, aby byl hladký... takhle vám to nepřijde, ale doporučuju položit si vedle sebe dva HTC Desire - jeden s AMOLED a jeden s SLCD a podívat se který má jemnější display...
neříkám, že AMOLED nemá svoje výhody které jsou pro někoho mnohem důležitější (sytější barvy, černá je černá, větší pozorovací úhly), ale trošku mi to tu začíná zavánět tím, co dělají na různých fórech iphonisti - to co mám já je nejlepší a o chybách nechci slyšet..
každopádně "vypalováním" obrazu trpí všechny druhy displejů, jak LCD, tak OLED, ale i třeba CRT... (babička má televizi, kde je v horním rohu natvrdo vypáleno logo TV Nova, nekecám..

)