Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

"Mobily" s operačním systémem

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 134, 135, 136  Další  Poslední
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
890 560,- VK
Zasláno: út 4. leden 2011 19:46
Moucha, a tobě nevadí, že máš o třetinu pixelů míň?
Obrázek
http://www.engadget.com/2010/09/13/spot-the-difference-htc-desires-slcd-versus-amoled/
osobně bych amoled nechtěl.. já radši ostřejší obraz...
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

Věk: 32 let
226 121,- VK
Zasláno: út 4. leden 2011 20:25
Je to asi o zvyku a co máš radši.. já mám radši, když černá je fakt černá a nesvítí v noci..
Jinak.. takhle si to musíš hodně přiblížit, aby si tohle vypozoroval.. ale fakt.. a AMOLED prý tolik nežere..

EINEX (+14)
Superstar z TV Nova
VIP Řízek
Řízek

Věk: 34 let
53 388,- VK
Zasláno: út 4. leden 2011 21:40
SLCD je jen nový komerční název pro obyč TFT tu udajnou sníženou spotřebu nikdo nemůže dokázat ani pocítit.

Amoledy mín žerou barvy jsou jasnější a černá je fakt černá, ale ty pixely mi taky vadí ... to vypalování obrazu je pravda ale dělají to i vadné TFT ( např na mojem BQS S68 je vypálený spořič - digitální hodiny Mr. Green

FPH Si musíš sám vybrat, X10 je stylovka Desire je takový zakulacený ošklivec Mr. Green A X10 nemá multitouch , ale možná už ho tam někdo nějak narval Mr. Green
Mr. GreenMr. GreenObrázek Obrázek Mr. Green

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

Věk: 32 let
226 121,- VK
Zasláno: út 4. leden 2011 22:15
Tak v Desire taky není plnohodnotný multitouch kvůli technologii displaye, ale nevím, jak je to s SLCD, jestli je to už opravené.. ale na AMOLEDu jde akorát tak dobře zoomovat s tím.. ve hrách už se to plete..

A EINEX to řekl dobře.. Thumb up!

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

Narozen: 23.4.1973 (52 let)
51 277,- VK
Zasláno: st 5. leden 2011 02:55
mně se nezdá, že by se jakákolov led technologie projevovala vypalováním. to je jako by za nějaký čas ztrácela svítivost i led dioda. ta vždycky chcípne najednou Think
a černá je opravdu černá u ledkových displayů, páč na rozdíl od lcd nemusí černé dodávat žádné napájení. kdežto černý krystal "svítí" černě. přes led prostě jen vidíš pozadí
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 5. leden 2011 07:01
Tak oled je organická led... a ta organická látce odchází tím svícením. Ale žádný detaily k tomu nevím
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

890 560,- VK
Zasláno: st 5. leden 2011 10:35
Einex to vůbec neřekl dobře, protože SLCD je sice obyč. TFT, ale AMOLED je taky TFT... Hand takže radši si příště zjisti, co TFT znamená...
A navíc AMOLED prý žere víc než SLCD...

Dál je hlavní chybou to, že Samsung používá RGBG technologii, takže sice rozlišení je WVGA. ale jen naoko, protože fyzicky se pixel skládá z dvou subpixelů místo třech.. - jeden pixel se normálně skládá z červené, zelené a modré, u AMOLED od Samsungu se pixel skládá jen z červené a zelené nebo z modré a zelené.. Takže k tomu aby se vykreslil třeba bílý pixel musí ho vykreslovat dva sousední pixely, protože ze dvou barev asi těžko namícháš bílou, která se skládá ze tří... A tím pádem jako bys měl jen poloviční rozlišení... Je o citelné hlavně při čtení textu, text je pak kostrbatý místo toho, aby byl hladký... takhle vám to nepřijde, ale doporučuju položit si vedle sebe dva HTC Desire - jeden s AMOLED a jeden s SLCD a podívat se který má jemnější display...

neříkám, že AMOLED nemá svoje výhody které jsou pro někoho mnohem důležitější (sytější barvy, černá je černá, větší pozorovací úhly), ale trošku mi to tu začíná zavánět tím, co dělají na různých fórech iphonisti - to co mám já je nejlepší a o chybách nechci slyšet.. Rolling Eyes

každopádně "vypalováním" obrazu trpí všechny druhy displejů, jak LCD, tak OLED, ale i třeba CRT... (babička má televizi, kde je v horním rohu natvrdo vypáleno logo TV Nova, nekecám.. Mr. Green )

EINEX (+14)
Superstar z TV Nova
VIP Řízek
Řízek

53 388,- VK
Zasláno: st 5. leden 2011 13:04
Pipa ja to myslel tak že SLCD je prostě ... no HTC nechtělo říkat že se vrací zpět k původní technologii displejů.

A kde se dočtu o tom že Amoled je TFT? to by pak i CSTN bylo TFT ??? Question
Mr. GreenMr. GreenObrázek Obrázek Mr. Green

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

890 560,- VK
Zasláno: st 5. leden 2011 15:54
TFT znamená Thin Film Transistor.. znamená to, že na displeji je jemná vrstva tranzistorů, které se starají o rozsvěcování jednotlivých pixelů. Tuto technologii používá jak většina současných LCD displejů, tak všechny OLED displeje, AMOLED nevyjímaje.

o tom, že AMOLED jsou TFT se dočteš třeba tady:
http://en.wikipedia.org/wiki/AMOLED

jediný telefony, který v současnosti nepoužívají TFT jsou maximálně nějaký Nokie a podobný za 999,-Kč vč DPH, který mají právě pasivní CSTN LCD s pár barvama...

takže prosím pokud chceš rozlišit třeba dva druhy displejů, co jsou třeba v různých verzích Desire, tak používej zkratku LCD/SLCD (Displej z tekutých krystalů a dej si před to třeba slovo super, ale to nic nemění...) a AMOLED (Displej z organických led diod s aktivní maticí)

za tenhleten fenomén můžeme poděkovat pravděpodobně Mobilmánii a jejímu redaktorovi Jánu Trangelovi, který má problém pochopit pochopit význam zkratek, které používá... ale o tom, že MM píšou amatéři se ví už od dob siemensmanie...

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 5. leden 2011 16:09
Myslíš toto?

Obrázek Mr. Green
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

Odpovědět