Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Nákupní poradna

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek


Příspěvky: 6490
Bydliště: Praha
314 240,- VK
Zasláno: st 21. srpen 2019 14:31
no, vzdyt to je porad ta sama situace, pouzivas propagaci na podporeni meho claimu Laughing miniUsb se nelamalo, mikroUsb se lame.. usbC se nelame (anecdotal evidence).

To je taky perla Mr. Green Konektory jsou naprosto stejne.. teda az na to ze jsou jine Mr. Green Oh VSN, jak jsi mi chybelo Mr. Green
Obrázek

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš


Příspěvky: 10548

514 460,- VK
Zasláno: st 21. srpen 2019 15:01
MicroUSB nikdy nebylo určeno na to, kam se nakonec začalo cpát. Proto se tak rádo láme. Většina telefonů ho má jen připojený na desce.
Obrázek
Lepší telefony (Samsung třeba) má přes něj přišroubovaný (nepájený) kus plechu, to už aspoň trochu fungovalo.
Obrázek

USB-C se vyrábí i přímo modul se šroubkama, to drží dost. Problém je ten zobáček uprostřed, ten se dá vypáčit.
Obrázek

BTW nejlepší konektor pro telefony vymyslel Apple - Lightning:
Obrázek

Nemá se tam prakticky co zlomit ani co vylomit, je to na 4 šroubech, oboustranný a podstatně menší než USB-c.
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík


Věk: asi 22 let
Příspěvky: 7431
Bydliště: Мадр Раша!
630 310,- VK
Zasláno: čt 22. srpen 2019 12:10
anecdotal evidence je super.. Very Happy LivArt alespoň dodal nějaké důkazy na podporu svého tvrzení, (čímž mě částěčně přesvědčil) nicméně ale ukázal i to, že když se chce, tak se dá aby byl přišroubovaný i microUSB konektor... Hlavní je teda podle mě to jak dobře to výrobce udělá... navíc když je člověk prase, tak urve i to co přišroubované... Whistle
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík


Věk: 27 let
Příspěvky: 10107
Bydliště: Budějce, tam by chtěl žít každý :)
225 856,- VK
Zasláno: po 11. listopad 2019 11:09
Řeším dilema Mr. Green

Chtěl bych trochu povýšit notebook a zakoupit do něj 1TB SSD.
Jsou dvě možnosti:
1) zakoupit 1TB SSD místo 256GB SSDku, tím pádem mít v notebooku ve výsledku 1TB SSD a 1TB točák.
výhody: celkově zvýšená kapacita disku, možná záloha 1:1, rychlejší SSD než 2,5" viz níže
nevýhody: nový disk by byl NVMe, takže nevím, jak by to bylo s následným přechodem na stolní PC.., pro zbylý 256GB bych neměl asi využití

2) vyměnit 1TB točák za 1TB SSD klasika 2,5"
výhody: mít v notebooku 2 SSD disky, zbylý 1TB točák použít jako externí zálohu pro to nové 1TB SSD.
nevýhoda: kapacita místa by zůstala stejná

Já osobně se spíš přikláním k možnosti dvě, vidím to jako lepší využití všeho a do stolního PC, které si plánuji zakoupit někdy v příštím roce bych použil to 1TB ssdčko i 1TB točák a notebook poté prodal jen s 256GB diskem. Případně jako druhej tam použil nějaký disk z práce.

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 29 let
Příspěvky: 27843
Bydliště: Schlackenwerth
823 609,- VK
Zasláno: po 11. listopad 2019 12:42
Já bych se spíš přikláněl k jedničce, protože víc místa. NVMe jde dát i do desktopu, když má podporu. Nebo je ta kompatibilita tak výjimečná? Já jsem v tomhle v pravěku a moje deska nemá slot M.2, do kterýho prý tyhle věci pasují. Smile
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík


Věk: asi 22 let
Příspěvky: 7431
Bydliště: Мадр Раша!
630 310,- VK
Zasláno: po 11. listopad 2019 13:03
No to záleží na tobě, jaké máš preference... Obě možnosti mají své opodstatnění... Navrhnu ještě třetí Very Happy
Není lepší mít oboje, jak stolní PC, tak notebook? Jsi si jistý, že ntb prodáš až budeš mít stolní PC? A i tak - můžeš ho prodat se vším, prodáš ho za víc...
Navíc dávat do stolního PC 2,5" disk?

// plus čtvrtá možnost - notebook neupgradovat a počkat si rovnou na stolní PC...
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík


Věk: 27 let
Příspěvky: 10107
Bydliště: Budějce, tam by chtěl žít každý :)
225 856,- VK
Zasláno: út 12. listopad 2019 10:11
Nakonec jsem zvolil možnost číslo dvě.

Jop, dnešní základní desky ve stolních už taky mají slot, kolikrát i dva sloty na NVMe, takže až si budu skládat stolní PC, tak k tomu přihodím jeden větší nvme, plus budu mít tohle 1TB SSDčko a asi nechám i ten 1TB, co mám teď v notebooku. Mr. Green
2,5" ve stolním přece nevadí, existují redukce Laughing

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 29 let
Příspěvky: 27843
Bydliště: Schlackenwerth
823 609,- VK
Zasláno: út 12. listopad 2019 10:41
Jo, já jsem taky přes léto měl ve velkým počítači 2,5". Docházelo mi místo, tak jsem tam nechal starej 240GB HDD z notebooku prostě viset na kabelech a přesunul na něj fotky a podobný data, u kterých není potřeba rychlý načítání. A fungovalo to dobře. Na větším HDD bylo místo na hry. Laughing
Na podzim jsem to ale vyměnil za nový 2 TB, který mi zase nějaký desetiletí vydrží. Ten dosavadní 640GB HDD mám přes 10 let.
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek


Příspěvky: 6490
Bydliště: Praha
314 240,- VK
Zasláno: út 12. listopad 2019 11:24
No 3.5" ssd se snad ani nedělá ne, proč taky Smile Naopak casy mívají přípravu na 2.5" už spoustu let, předpokládám hlavně kvůli těm SSD, přece jen m2 a PCIE byly hrozně drahy Smile
» Mobilní verze Příspěvek byl poslán z mobilního VSN
Obrázek

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík


Věk: asi 22 let
Příspěvky: 7431
Bydliště: Мадр Раша!
630 310,- VK
Zasláno: út 12. listopad 2019 11:54
ok, v tom se nevyznám, je to už hodně dlouho, co jsem skládal PC... Anxious Spoustu let mám jen ntb... Anxious
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
Strana 12 z 12




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna