Zasláno: so 17. prosinec 2016 21:12
Schön z iHned mi na můj komentář, že je WebOS pomalej, odepisoval, že WebOS je pomalej na pomalejších procesorech, ale nevím, co si pod tím představovat. U mě pomalej je a to v papírech psali, jak to má 4 jádra a kdo ví co, ale je fakt, že mám snad asi nejnižší nebo druhý nejnižší model s WebOSem.
Jinak tedy s magic remote přímo nemám zkušenost, jen s těmi aplikacemi v telefonu, co se chovají jako magic remote a nebo touchpad a přijde mi to obojí úplně na pěst, protože to není citlivý jako myš, ale prostě to poskakuje třeba o 10 pixelů a trefit tím nějak menší tlačítko je někdy očistec. Na druhou stranu, když jsem připojil přímo USB myš, tak ovládání bylo přesný, tak jestli se magic remote chová tak, tak by nemusel být problém. Ten defaultní ovladač od LG je tedy taky dost na pěst, tlačítka nejsou nijak odsazený všecky vedle sebe a když ovládám po slepu, tak kolikrát třeba zmáčknu Back místo šipky vpravo a ukončim si video apod.
Jinak tedy dimming nedimming. Já jsem u sebe povypínal úplně všecky dynamický věci a stejně mi podsvícení náhodně (?) občas trochu ztmavne nebo zesvětlá.
Když píšu o podsvícení, tak jsem schválně bral s Direct LED, aby to jako bylo podsvícený rovnoměrně, ale jako žádná hitparáda mi to nepřipadá. Normálně to vidět moc není, ale když jsou panoramatický záběry, tak je vidět, že místama je podsvícení místy tmavší místy světlejší. A vlastně skoro pořád je vidět, že pravý okraj je tmavší...
Ale třeba tyhle UHD televize budou lepší. Minimálně předpokládám, že tlačítko ZOOM nebude zobrazovat hlášku "tato funkce je dostupná pouze v UHD modelech"

(Tak proč ho tam dáváte, kokoti? A proč tlačítko Subtitles nezobrazí při přehrávání menu titulků? To by se dost hodilo, když si televize neumí zapamatovat kódování.)

Zasláno: so 17. prosinec 2016 21:21
Jinak se tedy vrátím zpátky ke svým pátečním nákupům. Byl jsem v Mallu a ochotně mi vyměnili mou špatnou pánev ze tu správou, bez problémů, ani mě neobviňovali, že jsem přelepil samolepku na jinou pánev...
Jo a pak jsem se taky bavil s mámou a zjistil jsem, že to, co jsem koupil v Electroworldu, ona koupila taky v Euronicsu.

Zrovna v obchodech, kde není takový to "zakoupené zboží můžete vrátit až do ledna", no vlastně v obou obchodech není ani 14 denní lhůta bez udání důvodu, když se vyzvedává v prodejně, protože to není nákup na internetu.

Ale zdá se, že Euronics to asi zpátky vezme, mají na stránkách něco, že neotevřené věci se dají vrátit do 14 dní.