Zasláno: po 8. srpen 2005 15:56
busch napsal: pro řidiče suverény :
http://web.telecom.cz/havarkyfoto/ (upozorňuju, pouzé pro silné žaludky, ikdyž bych nechal udělat takový bilboardy a dal kolem dálnic...)
EDIT: opravena adresa
Teda to je opravdu mazec! Mě je blbě...

No já to vidět na bilboardu, tak se mi okamzite zvedne žaludek a přispěju tam svou nehodou (ať jako řidič, cyklista či chodec)...

Ale teď k tématu:
Moje "nehody" byly taky občas vypadající vážně, občas velice směšné...
1) hned první den, kdy mi taťka koupil kolo (tehdy docela perfektní za 6 000 Kč) jsem ho "pokřtil"... Jeli jsme na 5 km vzdálenou chatu a já že pojedu za autem na kole. Jen jsme přijeli od baráku k hlavní cestě, já špatně odhadl brzdy, ukazoval jsem jako správný a ohleduplný cyklista pravou rukou, že budu zatáčet a levou jsem brzil - brzdy byly nové a tak se kolo na fleku zastavilo a já hezky s trojtým výkrutem přeletěl řídítka a docela si dokaličil levé koleno (dodnes s ním mívám občas problémy)... Ale jako správný chlap a hrdina jsem se zase zvedl, zvedl ulomenou odrazku a zbytek cesty se zakrvácenou nohou v pohodě dojel na chatu...
2) jeli jsme s kámošem dolů z prudkého kopce (opravdu neměl moc daleko ke kolmé zdi

). Cesta byla z panelů. Jeden panel byl trošku (cca 5 - 10 cm) vyvýšený a o něj se mi kolo zastavilo, já v pudu sebezáchrany přeskočil řídítka, kolo lehlo a zůstalo ležet, já běžel setrvačností asi 20 metrů dolu, než jsem to ubrzdil a vrátil se pro kolo. Následky: já vystrašený xmrti, kámoš záchvaty smíchu, bo to viděl v přímém přenosu, (jel za mnou)...
3) jezdíval jsem na chatu dva roky každý den krmit kočky, v létě v zimě... A jednou v lednu to bylo husté, všude hodně sněhu a já jediný magor na kole...

Cestou je jeden úzký strmý kopeček, který bylo radost sjíždět (pokud dole bez upozornění ne vyřezali asfalt...

) a utrpení vyjíždět... Já sem na něj vyjel plnou rychlostí a nevšim jsem si, že na něm děcka sáňkovaly... Tak jsem naposlední chvíli instinktivně zabrzdil obě kola najednou a kolo se jen mírně stočilo a jelo po tom uježděném sněhu dolů stejnou rychlostí... Nakonec jsem celý kopeček sjel jedním "smykem" a děti mi dole nadšeně tleskaly, ale já byl pos*aný až pod příčeskem...
4) tady jsem mohl zařvat nebýt něčeho mezi nebem a zemí... Znáte to, jak jdete po nějaké cestě, kde v noci svítí jen lampy a jinak nikde nic a jak naschvál vám zhasínají lampy, zrovna jak pod nimi jste? No mě to jednou zachránilo život. Jel sem po cestě lemované stromy a občas lampy, ale osvětlovaly docela dobře. Byl jsem na cestě jediný a sám. Koukl jsem se za sebe a tam nic. Tak jsem se chystal zatáčet vlevo. Vtom lampa nade mnou zhasla a já uviděl na zemi světla. Tak jsem tedy raději počkal s tím zatáčením a udělal jsem dobře, protože vedle mě projelo tak asi 100 km rychlostí nějaké auto... Kdyby ta lampa nezhasla, neviděl bych světla toho rychle se pohybujícího žihadla a myslím, že byste byli ochuzeni o jednoho kamaráda na VSN...
Jo btw. vytáhl jsem kolo, zgenerálkuju ho a chystám na něm zase jezdit, tak snad bez nehod...