Zasláno: so 18. červenec 2015 11:37
Já mám AMD v pracovním notebooku... A větší problém mám spíš s nedostatkem RAM než s nedostatkem výkonu.

Zasláno: ne 29. květen 2016 21:51
To je v háji. Hanka má nějakej asi 7 let starej notebook, myslim Asus X61S, a už to bylo s originálníma Vistama líný a navíc skončila podpora pro Chrome atd.
Tak jsem tam narval Win 10 a je to lepší, jenže... čas od času se stane, že systém jakoby vytuhne pod kapotou. Jde přepínat mezi okny, ale v těch oknech se nic neděje. Ve správci úloh přepínam mezi záložkama, ale nikde se nehejbou procenta nebo grafy. Chrome vůbec nereaguje. Video v přehrávači se zakousne a hraje dokolečka zvuk poslední cca vteřiny. Ale jde to zastavit nebo spustit (pak se zas opakuje ten vteřinovej zvuk)... Určitě to není swapováním, protože kontrolka HDD nesvítí a disk nechroupe.
Netušíte, čim by to mohlo bejt? Myslel jsem, že třeba ovladač grafiky, ten tam byl nějakej defaultní Windows, ale podařilo se mi včera vyhrabat nějakej funkční pod Win10 přímo od AMD/ATi, ale problém to nevyřešilo. V systémovým logu nic není.
Taky jsem řikal, že by možná nebylo od věci tam dát Linux... No tak jsem nahodil na flešku nejnovější Mint (jako že vypadá podobně jako Win a není to úplně obskurní distro) a nenabootovalo to vůbec.

Vygooglil jsem problém, nahodil podle rady na flešku starší verzi a to nabootovalo. Chtěl jsem nainstalovat Chrome a to odpovědělo, že mu chybí nějakej důležitej systémovaj balík, o kterým googlování prozradilo, že jen v novější verzi distribuce a ruční doinstalace by mohla úplně zrušit systém.

Nasrat na Linux.