Zasláno: út 11. únor 2020 01:55
Jasně a taky tam mají supermana co jezdí na medvědovi...
Popravdě piva tu stojí zah*vno, ale zase je pravda (možná že díky tomu že normální pivo tu stojí za hovno) že je tu teda větší výběr všemožných nesmyslů často i importovaných zvnejroztodivnějších zemí... dodnes jsem třeba netušil že v Brazílii nebo JAR se vaří pivo... A tady jsem ho měl točené.. V lepších hospodách mívají běžně i dvě importovaná točená česká piva, a další Německá a i tahle exotická. Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast, Budvar, Krušovice atd. prodávají v každé sámošce... Jednou jsem tu zahlídl třeba pivo z pivovaru Ježek Jihlava, nebo Zubr Přerov... Proč by to sem dováželi, kdyby česká piva byla méně kvalitní? Někdo to tu musí kupovat, takže to musí někdo považovat za kvalitnější když je za to někdo ochoten dát 3x tolik co ruské pivo...
Je tu bar, kde mají tak 30 čepovaných piv (někdy vyfotím jejich tabuli s nápisy křídou co je za barem na které je co mají). Kromě dovozových piv se tu vyrojilo spoustu minipivovarů co dělají všemožné věci (třeba pivovar
Jaws toho dělá hodně a dá se to pít

)
Samozřejmě za vše si ale člověk zaplatí... v ČR kvalitní pivo v restauraci stojí 30 Kč, tady ty nářezy stojí v přepočtu 100 Kč a víc, za tu cenu tu máš v obchodě půl litru Ruského Standartu nebo Stoličnaje...
Je asi pravda, že v Česku je trh konzervativnější (v lepších restauracích čepují často jen Plzeň a nic dalšího), ale rozhodně ne proto že by v ČR nebyla dobrá piva... naopak, ono kolikrát se výrobci snaží prodat nekvalitní pivo s tím že to je nějaká PIPA nebo co a nebo do toho dají příchuť papáji, mandlí a sečuánského pepře...
P.S. právě jsem přišel z restaurace z večeře... Hádej co jsem si dal k jídlu na pití...