Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Pohádka o (ne)spravedlivých daních

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Diskuse k článkům
romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK

Pohádka o (ne)spravedlivých daních

Zasláno: ne 4. leden 2009 01:45
Daně nebudou nikdy spravedlivé pro všechny a nikdy si to všichni ani nebudou myslet. Přináším vám názornou pohádku kolující po internetu a v e-mailech, která mnohé vysvětluje.

Arrow http://www.vysemnesmite.cz/pohadka_o_nespravedlivych_danich/clanek-c350/
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš


Příspěvky: 10732

534 469,- VK
Zasláno: ne 4. leden 2009 01:50
Ona je to vlastně jednoduchá matika... Stejné procento z většího množství se rovná větší výsledek. Tady hraje ale velkou roli prostě česká závist. Bohatší ušetří víc, protože víc platí.

Doufám, že sem to pochopil správně.
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: ne 4. leden 2009 01:54
Pochopil jsi to přesně. Když se sníží daňová progrese (to, že z větších příjmů se platí víc procent daně), všichni začnou nadávat, že je to nespravedlivé, že se daně nejvíc snížily bohatým. Spousta lidí dokonce začne křičet, že teď na ty bohaté budou víc dřít oni. Think
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: ne 4. leden 2009 11:34
Applause Nejprv jsem si myslela pane Bože že autorem je tvá velkomožnost sama Mr. Green
Více takových článků neboť si myslím že pokud se bude všechno vysvětlovat takto polopaticky, brzo pochopíme i politiku! Shocked Mě osobně je jedno jaké kdo platí daně, protože i kdyby se mi něco nelíbilo, tak jako jednotlivec s tím stejně nic neudělám a stále mám co jíst, mám kde bydlet, mám co na sebe, a kdyby se to zhoršilo, tak začnu trochu šetřit protože občas vyhodím dost peněz za kraviny které kdybych neměla tak se toho ani nevšimnu Mr. Green Ti co se líp učili, nebo se líp narodili, nebo si uměli vyčůraně vydupat nějaké lépe placené místo, těm nezávidím Mr. Green ono moc není co Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

quab (+1)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 250

27 880,- VK
Zasláno: ne 4. leden 2009 18:25
Tady někdo zase objevil Ameriku.

Jak ten bohatý pán asi k těm penězům přišel? Odkud on je má? Ano milé děti, vydělal je. Vydělal je tím, že k němu ti chudí chodili nakupovat. Nebýt jich, neměl by ten boháč vůbec nic a musel by si nechat o Svýcarsku jenom zdát. Taky je možné, že ten pán měl velikánské štěstí a byl v jedné malé zemi lékárníkem. A lidé mu museli platit, aby u něj vůbec mohli nakupovat.
A tak je to zařízeno všude na světě. Ti bohatí platí více, protože kdyby platili stejně jako ti chudí, byli by sice nejdříve ti bohatí ještě více bohatí a ti chudí ještě více chudí, ale pak by se stala velikánská nepříjemnost. Ti chudí by si totiž už nemohli chodit k tomu bohatému nic kupovat a ten by přestal vydělávat a byl by stejně chudý jako všichni ostatní.

Člověk který napsal tu pitomost sice umí počítat, ale o ekonomii ví asi tolik, co já o háčkování.

EDIT: Je to pro všechny dost polopatické, nebo to mám ilustrovat?
Obrázek
Příspěvek upravil 1× quab, naposledy ne 4. leden 2009 19:43.

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš


Věk: asi 33 let
Příspěvky: 6466
Bydliště: Bratislava Slovakia
167 074,- VK
Zasláno: ne 4. leden 2009 18:32
kto je chudobny bude este chudobnejsim ,. a kto bohatym ,. moze zbohatnut este viac hocijakym sposobom ,.
Obrázek

krrttek (+24)
vynálezce vybrátoru
VIP Čestný šéfík


Příspěvky: 5344

25 450,- VK
Zasláno: ne 4. leden 2009 21:23
2quab: udělej z toho komix, prosím Applause Mr. Green

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 33 let
Příspěvky: 27846
Bydliště: Schlackenwerth
826 606,- VK
Zasláno: ne 4. leden 2009 21:26
Hehe, bylo by to dobrý, protože to nechápu. Kdežto článek chápu, i když to psal nějakej ***** co se v tom nevyzná Smile
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 00:46
2 quab: teď přemýšlím, jestli se s Tebou vůbec dá diskutovat. Pro Tebe opravdu je každý bohatý člověk sprostý vykořisťovatel, parazitující na tvrdé práci svých zbídačených zaměstnanců (zákazníků)?

Zbohatnout má příležitost každý, kdo má zdravé ruce a nohy, nebo ruce a hlavu. Někdo něco zdědí, nebo ukradne a má to pak jednodušší, ale to není jediná cesta.

Já ze své druhé výplaty obětoval 1000,- na tolik proklínanou kupónovou privatizaci, místo abych to propil v hospodě s vrstevníky. Nedal jsem to podvodníkovi Koženému na jistotu desetinásobku, ale pročítal si tabulky a zvolil tři konkrétní podniky. Akcie, které pak měly v jednu chvíli hodnotu 100 000,- jsem během poklesu prodal za 55 000,-, což se později ukázalo jako pořád ještě dobrý obchod a investoval je do malého vesnického obchodu s drogerií. Poctivě jsem vozil stařičkou škodovkou zboží a sám prodával. Díky tomu jsem něco vydělal a jsem zajištěný, aniž bych se musel ohýbat před nějakým šéfem. Bohatý nejsem, ale mám klid. A nedal mi nikdo nic, co nemohl mít v tomto státě kdokoliv jiný!! Podnikat nebo dělat manažerskou kariéru chce taky píli a odvahu a kdo ji neumí nebo nechce v sobě najít, má smůlu. Když se nechce, je to horší, než když něco nejde. Nadávat v hospodě u piva umí každý. Já si hospodu musel prvních pár let podnikání odepřít, protože jsem vybaloval po večerech zboží a dělal papíry. Každý svého štěstí strůjcem, pokud je není zdravotně hendikepovaný.

Stát nemá plošně dávat nikomu nic, pokud neprokáže, že se o sebe nemůže postarat sám. Za tím si stojím.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

quab (+1)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 250

27 880,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 10:20
Jen krátce, neb mě tlačí čas. Nikde jsem nenapsal, nic o vykořisťování. Psal jsem o tom, že bohatství každého vzniká v interakci s okolím (tedy zejména těmi méně bohatými). Nechápu proč píšeš o parazitování?

K tvému podnikatelskému úspěchu ti samozřejmě gratuluji, ale vydělal bys něco, nebýt ostatních lidí? Nebýt "společnosti"? Jsi její součástí a tedy musíš platit daně. A když jsi bohatší budeš platit větší daně. To je zcela normální všude na západ od nás. Tady však panují názory jak z ranného kapitalismu: kdno nepracuje ať nejí, sociální dávky jsou komunistický přežitek, kdo se o sebe neumí postarat, má smůlu.

Nevím, jak by to kdo prokazoval. To by byla nějaká komise, nebo jak?
Obrázek

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská


Příspěvky: 2172
Bydliště: Mšeno
27 334,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 14:04
Zajímavá diskuze - obdivuju lidi, kteří se z ničeho vypracovali někam - ALE znám víc těch, kteří si pomohli tak, že parazitovali na jiných. A nejvíc je mi líto, že moji zaměstnanci si odnáší měsíčně to, co si odnáší, že třeba já jsem na manažerské pozici a můj plat se tomu nerovná, že mi špatně visí hasicí přístroj a může to být důvod k mému odvolání.
Ano, každý svého štěstí strůjcem, jen ho má někdo víc a někdo míň. Nemám moc ráda řeči typu - tak se vykašli na to, co děláš, a jdi dělat něco jiného. Když chci dobře dělat, musí mě práce bavit. Moje práce mě baví, nestěžuju si, jen konstatuju a porovnávám - a je mi to líto. Ale jak napsala Maki - jsme jedinci, kteří s tímhle systémem nic neudělají. A navíc je fakt, že mám co jíst, kde bydlet, slušně jezdím....Někteří nemají ani to...
Mám bratra - podnikatele, nepatří k těm bohatým, ale aby žil a uživil rodinu, musí makat od rána do noci, děti mu rostou a...Tak nevím, jestli je tohle zrovna ten pravý život...
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 15:41
2 quab: omlouvám se, pokud jsem mylně vytušil, že ta vzájemná potřebnost je podle Tebe jenom jednosměrná. Já si taky nemyslím, že bohatí živí chudé a bez chudých by se měli líp. Všechno je jenom o správné rovnováze. Bohužel extrémně levicový přístup spočívá v tom, že mají všichni v podstatě stejně a to fungovat taky nemůže. Někdo ty miliony na provozování obchodů, továren a dalších firem mít musí a stát to být nemůže. Ten se jako mizerný hospodář předvedl už za 40 let komunismu.

2 inana: tos nám tu diskusi zkomplikovala. Pray Mr. Green Že někdo svou práci vybírá ještě srdcem, to vlastně komlikuje. Stát vlastně může hřešit na to, že ani při tak mizerných platech všichni učitelé neodejdou a že to nějak dopadne.

No a pokud jde o štědrou sociální síť. Quabe, vzpamatuj se a přestaň nadávat na lékárníky, protože oni o těch 30,- Kč mají sníženou maximální marži na lécích, které jim proplácí zdravotní pojišťovna. Volnou marži mají jen na zboží, které ZP nehradí!! Proč tohle pořád nikdo nedokáže pochopit? Je to opravdu regulační poplatek a já s ním souhlasím. Kdyby stát neplatil lidem s rýmičkou Paraleny, možná by dávno měl na přidání platů učitelům.

S poplatky ve zdravotnictví bezvýhradně souhlasím - všemi čtyřmi. Dá se jenom mluvit o lepším nastavení a kompenzaci dopadů těm, co je to opravdu zatíží. Je třeba velkou chybou, že se hodně věcí nezapočítává do toho ročního limitu, který tak naprosto pozbývá svou ochrannou funkci. Hlavně neměl být roční, ale měsíční (400,- Kč měsíčně), aby někdo nemusel těch 5000,- v jednom měsíci (prvním měsíci nějaké léčby) naráz zaplatit. Na to opravdu každý nemá.

To jestli by se ušetřené peníze ale zase jenom prodrbaly ve výběrových řízeních, které zatím žádná vláda v ČR nehodlala legislativně líp vyřešit (proč by to dělala, když je to všechny živí), to je věc druhá. Pochopitelně. A o tom jsem mluvil ve svém novoročním článku - v tomto jsou ODS a ČSSD naprosto stejné, takže po opojení z oranžového vítězství přijde brzy oranžová kocovina. ČSSD k tomu přidává levicovou politiku, se kterou já nesouhlasím. To je vše. Je špatně nastavená celá parlamentní demokracie v ČR a to normální člověk nevyřeší ani u voleb. Jedině znovu klíče a na Václavák.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská


Příspěvky: 2172
Bydliště: Mšeno
27 334,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 15:45
ad romulus - no tak teď jsi to zkomplikoval ty. JJ, tohle všechno jsou věci, které my fakt nevyřešíme. Ale jednou bych chtěla. Jenže dějinné zákonitosti ukazují, že se to nikdy nestane......
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 15:49
Já v rodině nemám žádné podnikatele, proto jsem vždycky spíš zastáncem fabrik Mr. Green naopak moje kolegyně má oba rodiče podnikatele, proto i celou daňovou a tudletu situaci vidí jinak než já, takže se moc neshodneme, nedávno jsme spolu pročítaly takový předvolební letáček teď nevím které strany, kde nějaká dvacítka psala o tom jak by chtělo podporovat drobné podnikatele, což je sice hezké ale u nás krachuje jedna velká fabrika za druhou a půlka mojí rodiny v takových fabrikách pracuje a protože u nás v kraji jsou jenom fabriky tohoto typu, tak nemají příliš možností. Na druhou stranu každej kdo má zdravé ruce si práci najde, ne že ne, pouze pokud se mu nechce tak si válí šunky na lavičce pracovního úřadu. Když jsem poprvé odešla z práce tak jsem během půl roku vystřídala 5 zaměstnání a byla jsem z toho moc nešťastná, ale tatínek mi říkal že je rád že si umím takhle rychle najít práci, že nejsem lempl kterej čeká až se náhodou něco objeví, jedna známá jeho takhle už několik let sedí doma na pr*eli jakoby čekala, že práce sama přijde za ní, jestli by jí náhodou nechtěla dělat.
Nemám ráda takové lidi a upřímně pohrdám lidmi kteří mají názor jako můj bratr, tj. "přece nepůjdu tahat do fabriky za osum tisíc na tři směny!" Když není zbytí, tak se prostě musí!
Hey, hey apple!

Obrázek

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 16:04
Zaměstnanost je na další diskusi. Tam je ten koloběh zamotaný ještě víc, než v čemkoliv jiným. Makání za osum tisíc by mělo být normální na dobu, než si člověk sežene lepší práci. Ony i ty továrny potřebuji i tyhle levnější lidi, jinak to má zase vliv na jejich prosperitu. Vrátný a uklízečka prostě těžko může brát 15000,- čistýho, když je to se všema odvodama státu skoro 30000,-. Pokud za míň dělat nechcou, zůstanou bez práce. Nevidím na levné práci nic špatnýho, pokud v ní člověk "nezkysne" pro nedostatek jiných příležitostí.

Krachování českých firem je ale nejčastěji způsobené malým, skoro až nulovým vztahem majitelů k jejich podnikům. Nedědí se z generací na generaci a je to pro ně jenom majetek, který buď vydělává, nebo ne. A když vydělává málo, tak si z něho peníze vezmou i na dluh a že se pak firma položí je jim fuk. Koupí si jinou. Příklad špatné stránky kapitalismu dovedený v českém podání téměř k dokonalosti.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 16:07
tak tak, a každý nemá možnost / buňky / prostředky / chuť k podnikání.

Já osobně bych nechala radši kleknout drobného podnikatele (pardon Romule Mr. Green ) než velkou fabriku.
Hey, hey apple!

Obrázek

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 16:18
Neomlouvej se. Na názor má každý právo. Otázka je, co to znamená "nechat kleknout". To má stát ty fabriky zachraňovat? I když nefungují? Třeba sklárny, zadlužené před rokem třemi miliardami (ano tak vysokým dluhem), dostaly nové úvěry (tuším že nějakých 120 milionů) na provoz a už před krizí, na kterou se jejich krach nyní svádí, byly peníze zase pryč. Takže o rok dýl měli lidi práci. Nebylo lepší jim radši pomoct už před rokem sehnat jinou? Třeba nějakými dotacemi na pracovní místa.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Příspěvky: 7410
Bydliště: Již Praha
36 408,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 16:19
Myslím že quab je tu prostě nejchytřejší a všechno ví a zná a do všeho kecá. zajímavé že jen oponuje a sám nic (tuším snad jen mimo radaru) nenapíše první.
Daně jsou daně a je to dobře napsáno. Znám mnoho kteří se dostali někam jen vlastním přičiněním a mnoho jen lumpárnou, ale tak to na světě chodí a chodit bude. V každém zřízení budou chudí a bohatí a jde jen to rozumně vyvážit. Ekonomika je sakra složitá. Nikdo ji nedokáže odhadnout a dobře řídit. Podívejte na ten krach. To přece ty nenažraný mozky museli vědět když si tak hrabali a ehjle oni se diví. Shocked Shocked Shocked
Můžeme to možná ovlivnit jen novým cinkáním klíčů, ale pochybuji že by se něco změnilo. Not Talking Not Talking Not Talking
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 16:34
to Romulus: neříkám že má stát zachraňovat podniky, já se zas až tak nevyznám v této oblasti, ale určitě existuje něco jako státní podnik žejo, nebo tak něco, prostě aby fabriky stát "řídil" a aby je nevlastnil někdo kdo by je mohl zadlužit a nechat položit, zní to naivně já vím, to je nesmysl Mr. Green asi by to nešlo... určitě né tady...
Hey, hey apple!

Obrázek

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 16:38
To tu bylo za komunistů a nefungovalo to. Když majetek řídí někdo, komu nepatří, má k němu ještě horší vztah a zajímá ho jenom co z toho kápne jemu. Ne jestli podnik funguje.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 16:51
Mr. Green ach já jsem ráda že tu jsi protože dokážeš nenásilnou formou vysvětlil spoustu věcí Mr. Green Takové lekce by mi docela pomohly Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 17:01
Ještě neděkuj. Přijde quab a vysvětlí nám, že nemám pravdu... Think
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 17:04
ajo já zapomněla, quab....
Hey, hey apple!

Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 33 let
Příspěvky: 27846
Bydliště: Schlackenwerth
826 606,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 17:06
Ačkoliv mě to totálně nezajímá a spíš mě tu to téma štve, budu si to muset projít, když Maki chválí. Very Happy
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 17:50
Proč tě toto téma štve? Brzy z tebe bude pracující a taky tě to bude zajímat Mr. Green mě to třeba ohromně zajímá, ale nebaví mě číst to z novin nebo to poslouchat z televize, líbí se mi právě když to někdo dokáže takhle vysvětlit jako Romulus, protože on, ač člověk z lidu, nějaký ten přehled má a zkušenosti téže. Já bych třeba hrozně ráda kdyby mi někdo objektivně vysvětlil, jak to bylo za komoušů, protože já to nezažila, nebo jsem byla moc maličká a odevšad slyším jen "za*raný komunisti," ale určitě to nemohlo bejt jenom a ve všech směrech špatné, určitě byla nějaká dobrá myšlenka a něco na tom být muselo, když se to tu drželo a někde drží dodneška, neříkám že se tam mají dobře, ale nemohu říci, protože vím jen to co se píše v Reflexu a to co říká můj manžel (ne že by byl komunista, ale na tu dobu nenadává.) Myslím že by zde Romulus měl otevřít jakousi odpolední školu pro velké žáky a dávat právě takové lekce z politiky, sociologie, ekonomikologie Mr. Green a prostě tak, pro lidi kteří nemají přehled ale chtěli by Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

quab (+1)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 250

27 880,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 18:40
2 romulus: Moje zásadní námitka byla proti tomu nesmyslnému článku o daních, který dělá z lidí s průměrnými příjmy proletáře, co by nejraději znárodňovali buržoazii a rozkulačovali rolníky. Ty věty o tom, jak se vrhli na chudáka boháče a ztloukli ho, jsou vrcholem nechutnosti. Devatenáct let po revoluci a občas si připadám jako v padesátých letech.
Nesrovnávej komunistický režim s demokratickým státem v hospodaření s majetkem. Je rozdíl, jestli je všechno všech, nebo podnik řídí zkušení odborníci za dohledu státních orgánů.
Co dovede neviditelná ruka trhu, snad nemusím rozebírat. Devadesátá léta si tu pamatujeme všichni a co se děje na Wall Streetu taky.

S poplatky ve zdravotnictví zásadně nesouhlasím. Už jenom to, že jsou primárně postavené na principu kolektivní viny, je naprosto nepřijatelné. Že jsou regulovány i rodící matky a následně novorozenci mi přijde odporné.
Jestli mají lékárníci odpisy nevím, ale stačí se projít po městě, kolik se vyrojilo nových lékáren jenom za minulý rok. A co já dostávám za těch třicet korun navíc, když si jdu pro léky? Co dostávám navíc za třicet korun, když mě rozbolí zub a musím k zubaři? To je prasárna první kategorie.

Ušetřené peníze z poplatků leží na kontech zdravotních pojišťoven, takže nemluv o tom, že se prodrbaly. Za poslední rok se tyhle úspory z našich kapes zvedly z 27 na 47 mld. Kč.

Jak bys nastavil parlamentní demokracii u nás ty? To by mě moc zajímalo.

2 Beat: Necítím se natolik fundovaný, abych o nějakém problému mohl napsat článek. To neplatí o radaru, kde se považuji za velmi znalého problematiky. Jenom prostě musím reagovat na očividné nesmysly, které se tu píší. Ten článek o daních není dobře napsán. Je to nechutný pamflet, hrající na nízké lidské pudy.
Obrázek

krrttek (+24)
vynálezce vybrátoru
VIP Čestný šéfík


Příspěvky: 5344

25 450,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 20:43
poplatky na druhou stranu mají výhodu, že ubylo simulantů, čekárny už nejsou tak nabouchané Smile samozřejmě reofrma zdravotnictví má spoustu chyb Not Talking

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 21:57
2 quab: za článkem si prostě stojím. Odpovídá to situaci v české společnosti, pokud tu bitku pochopím jako metaforu. Ani tam podle mě být nemusela, protože by stačilo, že se ten člověk prostě jen naštval, že přestože platí (a dosud dobrovolně) nejvíc, tak je to ostatním pořád málo. Samozřejmě u nás už chudáci boháče netlučou, i když občas by na to podle silných slov někteří určitě chuť měli.

Komunistický režim s demokratickým státem samozřejmě nesrovnávám. Ale i dnes se ukazuje, že stát prostě nedokáže být dobrý vlastník.
Devadesátá léta nebyla jednoduchá. Mohla dopadnout klidně i hůř. Hodně jsem o tom četl, co všechno bylo "ve hře". Co je zjevné, tak že velkou chybou byla tragicky nezvládnutá legislativa. Spustil se volný trh, bez jakýchkoliv zákonných norem. Ale nikdy by mě nenapadlo podezřívat Klause z toho, že v tom byl úmysl. Je to jen ekonomický idealista.

Na principu kolektivní viny je v zákonech postavené lecos. Že musíš za každou novou platbu dostat něco navíc, nemusí být automaticky pravda.

O penězích na kontech zdravotních pojišťoven nevím. To mi bohužel nějak uniklo. Jestli jde pár slovy napsat o co jde, budu Ti vděčný.

V parlamentní demokracii bych mimo jiného zkusil snížit vliv vedení stran. V parlamentu by měl mít každý poslanec možnost hlasovat podle svého svědomí a zodpovídat se jen voličům (jestli se příliš neprotiví volebnímu programu strany, za kterou kandidoval) a ne předsednictvu strany. Odpadlo by automatické blokování všech zákonů opozicí, jen proto, aby vládu, se kterou logicky nesouhlasí, nepodporovala. Viz. nyní Afghánistán. Snížila by se možnost uplácením poslanců zvrátit hlasování výrazně jiným směrem. A ještě jedna drobnost - počet poslanců by měl být lichý. Nemám to promyšlené do detailů, takže možná to je kvůli něčemu hloupost, ale však s tím nehodlám někam kandidovat. Smile
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

quab (+1)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 250

27 880,- VK
Zasláno: po 5. leden 2009 23:12
Já tedy takový pocit z téhle společnosti nemám, až ho dostanu, začnu balit kufry. Nevím, jaká silná slova máš na mysli, já zatím žádná neslyšel.
Ten článek je hloupý, už jsem to několikrát řekl a musím to zopakovat. Neznám nikoho, kdo by dobrovolně platil za ostatní, takového filantropa bych chtěl někdy potkat. Můžeme se taky třeba bavit o tom, jak Hloupý Honza šel do světa, nebo o Perníkové chaloupce. Bude to mít stejnou relevanci jako tenhle nesmysl.

Kde se to dokazuje? Já ti můžu vyjmenovat stovky firem, kde se prokázalo, že soukromé vlastnictví je špatnou formou.
Jsou zdokumentované rozhovory s členy Klausových vlád, kteří ho jasně varovali před tím, co přijde. Jenom namátkou nedávný rozhovor Komárka v LN:
Já jsem byl přesvědčen, že naším úkolem je převést ten obrovský průmysl, který Československo mělo, z kolabujících východních trhů na trhy západní. Tady byly desítky velkých závodů, které si dnes už lidi ani nepamatují. Proto jsem považoval za rozumné využít tehdejší centrální řízení k postupné decentralizaci. Ale byl jsem zaskočen svými někdejšími spolupracovníky, protože oni podle učebnic začali dělat jakýsi tržní model za každou cenu. Tím hlavním nebylo udržet ekonomiku, ale předělat ji. Ono to jejich: „Když bude mít podnik vlastníka, okamžitě bude prosperovat, veškerá bída je v tom, že je to státní podnik. Je dokonce lepší, aby se podnik rozkrad’, než aby byl státní“, bylo strašně atraktivní. Vystupovali jako mesiášové, kteří nemohou nic zkazit, a z toho se stal politický program. S tím jsem absolutně nemohl souhlasit. A největší dluh listopadové politiky je v tom, že nebyla schopná vygenerovat si politiky, kteří by dokázali vidět trochu dál, kteří by nežili jen momentální euforií.

Co ještě je v zákonech postaveno na kolektivní vině? Jdu k podnikateli a ze zákona mu musím zaplatit, co za to dostávám já? Jako pravicového voliče by tě tenhle antitržní mechanizmus měl nadzvedávat ze židle.

Na účtech zdravotních pojišťoven se podle České lékařské komory v době, kdy není na platy zdravotníků, bezúčelně hromadí miliardy korun.
http://domaci.ihned.cz/c1-29966360-pojistovny-maji-miliardy-na-uctech-protipravne-tvrdi-komora

Přečti si Ústavu. Myslím, že bude příjemně překvapen. Poslanci hlasují podle svého svědomí a vědomí ikdyž je to v rozporu s: pol. systém v ČR je založen na volné soutěži politických stran.

Opozice automaticky neblokuje koaliční návrhy, na celé řadě jsou schopni se dohodnout. Kdyby se koalice chovala odpovědně, mise by byly schváleny už před půl rokem. Protože se chovají jako … a pokoušejí se prosazovat zákony silou místo dialogem s opozicí, vypadá to jak to vypadá.
Obrázek

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská


Příspěvky: 2172
Bydliště: Mšeno
27 334,- VK
Zasláno: út 6. leden 2009 08:22
ad quab - smím se zeptat - kolik ti je? Už jsem taky něco zažila, dokonce už můžu dělat přednášku o tom, jak to tu fungovalo před listopadem... Confused
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Příspěvky: 7410
Bydliště: Již Praha
36 408,- VK
Zasláno: út 6. leden 2009 08:27
Co se týče poplatků tak jsem jednoznačně pro, ale i vše má své dobráky a hajzlíky. Já třeba u zubaře zaplatím jednou a již neplatím protože říká že když bude chtít oškubat pacienta tak to udělá jinde a to papírování mu za to nestojí. inana zase u své zubařky platí jen když ji "pozdraví" a oba jednají podle zákona. Je to jen na přístupu. A ještě jedna ověřená skutečnost. jsou dvě nemocnice ve dvou městech kousek od sebe. V jedné serou na to aby se snažili, jsou krajská, a druhá je městská, kde se snaží, kupují nové přístroje, o pacienty se starají jak mají. Na těch poplatcích mají postavený rozpočet, protože musí a nyní když nějaký dement, který to mimochodem před pár lety prosazoval aby poplatky byly, to najednou zruší jen někde tak pacienti jezdí tam kde se neplatí, ale za horší péčí. Sice si nespočítají že náklady na dopravu je vyjdou dřáže, ale to je ta naše povaha. nyní mají problém jak to zvládnout, protože nemají tolik pacientů. S tím nic nenaděláš a chudší budou vždy závidět bohatším a blb vždy půjde tam kde má sice hovno péči, ale zadarmo.
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: út 6. leden 2009 09:22
no já k doktoru příliš často nechodím, jednou za půl roku k zubaři, jednou za půl roku na preventivní na gyndu, takže 120 ročně mi opravdu nevadí. Když teda vidím naši tanvaldskou nemocnici, která je co do vybavení dost chudá, chápu že ty peníze jsou opravdu potřeba..
Hey, hey apple!

Obrázek

quab (+1)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 250

27 880,- VK
Zasláno: út 6. leden 2009 14:06
inana napsal:
ad quab - smím se zeptat - kolik ti je? Už jsem taky něco zažila, dokonce už můžu dělat přednášku o tom, jak to tu fungovalo před listopadem... Confused


Jasně že můžeš, je mi 26. Můžu se zase já zeptat kolik je tobě? Smile
Jestli máš takové bohaté zkušenosti, proč se s námi o ně nepodělíš? Ať už v tomto, nebo v nějakém novém vlákně.
Obrázek

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: út 6. leden 2009 14:24
Inka se o své zkušenosti dělí poměrně často Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Příspěvky: 7410
Bydliště: Již Praha
36 408,- VK
Zasláno: út 6. leden 2009 15:28
qube, to máš opradu veliké zkušenosti Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Když padl bolševík tak jsi si hrál v uhláku na horníky mladej!!!! Věk ženy se neprozrazuje, ale mohla by být skoro tvojí matkou. No a já otcem. O minulém režimu vím své a jsou i starší kteří více zažili. A to že se nepodělí je jen tím že nemá čas. Jo a kdyby jsi náááhodou nechápal proč to tak dobře vím tak to je proto, že to je moje přítelkyně a i díky VSN jsme spolu. Wink
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská


Příspěvky: 2172
Bydliště: Mšeno
27 334,- VK
Zasláno: út 6. leden 2009 15:50
quab - klidně se podělím, ale nemám moc čas - občas i pracuju Mr. Green , jsou to diskuze na dlouho, např. v listopadu v rámci celonárodního projektu jsem měla přednášku o módě a výrobcích v době předlistopadové, děti zíraly, co bylo, co se mohlo a nemohlo. Já ti tvůj názor na nic neberu, naopak myslím, že je fajn diskutovat, nemusím souhlasit s tebou, ty se mnou taky ne, ale popovídat si můžeme. Je to super adrenalin. Moje názory se spoustě lidí taky nelíbí, a co - jsou moje. Tak se zeptej a já ti odpovím, nebo nevím, jak bych se tu měla dělit o zážitky. teď zrovna už tu hodinu řeším zamrzlé žlaby na budově, řítící se katastrofu na 50 PC, hasiče na plošině a jak to všechno zmáknout, abych mohla jet ještě nakoupit na ples, který pořádá naše organizace, abych taky třeba byla v nějakou rozumnou hodinu doma.
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

quab (+1)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 250

27 880,- VK
Zasláno: út 6. leden 2009 17:12
2 Beat: Já jsem nikde nic o svých zkušenostech nepsal. Nechápu, jak jsme se od hloupého článku o daních dostali k tlučení občankama o stůl a voláním, kdo je tu nejstarší, kdo je tu nejstarší. Nicméně stejně tak jako jsem schopen s kýmkoli, tedy i s vámi starými znalci doby minulé, diskutovat o komunismu, jsem schopen diskutovat i o nacismu, fašismu a dalších ismech. Jsem dokonce schopen vésti debatu o americké revoluci, nebo punských válkách. A nepřijdu si nikterak diskriminován, že jsem tato období nezažil.
To, že se inana o své zkušenosti nepodělí z nedostatku času, chápu. Jen jsem reagoval na její podivnou, někdo by řekl až tajemnou, větu na předchozí stránce.
K přítelkyni ti samozřejmě gratuluji.

2 inana: Tvé časové vytížení chápu, ale jak jsem psal výše, zarazila mě ta tajemná věta.
Taktéž gratuluji k příteli.
Obrázek

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská


Příspěvky: 2172
Bydliště: Mšeno
27 334,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 08:04
ad quab - nechápu, co tě zarazilo na větě, kdy se tě ptám, kolik ti je? Tak nějak mi to přijde normální...Přece mi nemusíš odpovídat. No a občankou tu o stůl netluču a je mi jedno, kolik komu je. Jen z vlastní zkušenosti vím, že něco jiného je diskutovat o tom, co jsem prožil a o tom, co jsem neprožil. Člověk může mít načteno, může slyšet o událostech od pamětníků, ale to, co si prožil sám, to je k nezaplacení. Fakt, věř mi.
Jo a ještě jedna tajemná otázka - máš děti? Já ano, dvě - 21 a 15,5. Wink
A quab - nebudeš tomu věřit, ale mám tě ráda, mám ráda diskuzi, která mě nutí uvolnit adrenalin. Denně takových diskuzí prožívám bezpočet a nudí mě lidi, kteří se mnou jen souhlasí.....
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 08:32
Mr. Green jestli se vám do toho můžu vložit Mr. Green
Já jsem nic z toho nezažila, (nebo zažila ale byla jsem moc malá než abych si to pamatovala, pamatuji si pouze několik prvomájových průvodů s mávátky, kdy šel průvod přes celou Desnou a já byla v kočárku a uprostřed toho průvodu jsem naplnila plínku a řvala jsem na celé kolo takže jsme museli jít domů Mr. Green )

Na to že je zde Quab pokud se nemýlím déle než já (myslím na VSN), tak se mi zdá že ho vůbec neznáme, jakože nám toho o sobě pokud vím moc neprozradil. Ale mě se na tobě quabe líbí to že máš názor, ač to může být názor se kterým většina nemusí souhlasit, ale máš ho. Nejhorší jsou chytráci bez názoru, kteří jen do všeho blbě kecají, ale když se jich zeptáš: Co si o tom myslíš ty? tak ti řeknou buď: Mě to je jedno, nebo ještě lépe: No já jsem četl tohle a tohle, takže to je asi pravda.
A je dobře že lidi tady mají rozdílné názory, bez toho se nedá vést smysluplná diskuze. Topic kde by se psalo jen: Ano. Moje řeč. Máš pravdu. to by nemělo smysl Mr. Green
Já si ráda poslechnu názory a argumenty všech stran a podle toho už je lepší udělat si obrázek, ne o člověku, ale o tom daném tématu, ať chceme nebo ne, týká se to nás všech, ať už pracujících, nebo těch co brzy do světa pracujících vpadnou.
Třeba co se týče poplatků ve zdravotnictví, chápu že je to asi v jádru dobrá věc, a ta drobná částka mě nezabije, ale PROČ SI TEDA POTOM KUA PLATÍM TO ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ???
Hey, hey apple!

Obrázek

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 11:36
Nemám teď moc času při práci. Jsem rád, že tato diskuse už není jen romulus x quab, ale že se přidali další a navíc je diskuse docela vyrovnaná.

Nevyjádřím se ke všemu. Jen stručně k tomu, že u havarijního pojištění auta, člověk platí taky nemalou spoluúčast, přesto, že si platí pojištění. Celé roky to dobře funguje a nikdo to nezkouší kritizovat, protože to tak bylo vždycky. Jednak člověk při pojistné události pocítí, že ta legrace prostě něco stojí, ale hlavně pak pojišťovny neřeší prasklé blinkry, protože škoda je nižší, než ta spoluúčast.

U zdravotního pojištění jsem doufal v podobný efekt. Lidi si banální nachlazení vyřeší sami a ve zdravotnictví bude dostatek peněz na opravdové nemoci, hlavně na vážné a chronické. Že je to špatně nastavené už je druhá věc. Když jde člověk kvůli jednomu problému na několik vyšetření, neměl by celý den tahat peněženku, v lékárně se mohlo doplácet za celý recept a ne za položku atd. Ale systém spoluúčasti se mi líbí, jen měl být líp připravený.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 11:44
Mr. Green já bych zdravotní nesrovnávala s havarijním, mohlo by to dojít tak daleko že někdo navrhne že platit 30 korun by měl ten co nás nakazil protože my přece nemůžeme za to že jsme nemocní Mr. Green Mr. Green

Na druhou stranu, všem odpůrcům poplatků a hanitelům českého zdravotnického systému vřele doporučuji shlédnout tento dokument po jehož skouknutí se na celou situaci budou koukat 100% jinak. Mě ten film naprosto rozsekal.
Hey, hey apple!

Obrázek

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Příspěvky: 7410
Bydliště: Již Praha
36 408,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 11:48
Zdravotním pojištěním myslíš to co odvádíš z platu? Pokud ano tak to máš na nemocenskou, důchod a právě na léčení u doktorů. Aby se tam tolik neplýtvalo, tak proto poplatky aby se ušetřilo, nebo první, a i poslední, sociální dávka kterou dostaneš při odchodu do důchodu bude kulometná. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Prostě nebudou prachy na důchody. tak proto si zuby nehty držím penzijní a životní pojištěn, abych měl aspoň na vodu a chleba, pravda pod mostem, ale na jídlo snad to dá. Brick Wall Brick Wall Brick Wall Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 11:56
Pokud vím tak teďka bude prvních 14dní nemocenské platit zaměstnavatel.... tak proč ty prachy neodvádím jemu?? Mr. Green

A pod mostem nebudeš, neboj Mr. Green vždycky se o tebe někdo postará Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Příspěvky: 7410
Bydliště: Již Praha
36 408,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 12:02
Zaměstnavatel má nyní zase menší odvodové daně. Půlku jsi platila ty a půlku on, nyní platíš více ty a on ti "ušetřené" peníze může pak vyplatit. Bacha, ale první 3 dny si můžeš jucht jako u Mautfíldu. A MÁM TO ZADARMÓÓÓÓÓÓ Brick Wall Brick Wall Brick Wall
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 12:06
ahááá Mr. Green
to vím že první tři dny prdlačku, naštěstí nemarodim a když už, tak si na 3 dny vemu dycky dovolenou a proležim to, nebo jsem doma, ležim a dělám z domova Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

quab (+1)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 250

27 880,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 12:50
2 inana: Vůbec mě nezarazilo, že ses ptala na můj věk. Narážel jsem na druhou část toho příspěvku, kde jsi psala o tom, co jsi toho zažila před listopadem. Přitom jsme se s Romulem jenom nepatrně dotkli tématu komunismu. Myslel jsem, že budeš reagovat na to, co jsem o té době napsal (?) a podělíš se o nějaký zážitek ze života.
Občankou začal o stůl tlouct Beat Wink
Děti nemám, manželka ještě neměla čas přijít mezi lidi Smile.
Já tě mám taky rád, a taktéž jsem rád za každou plodnou diskuzi.

2 Makavelina: Klidně se vlož. Smile
Ohledně poplatků jsi kápla na jádro problému. Každý si platíme pojištění, proč tedy ještě musíme platit soukromým subjektům, za to že nás laskavě ošetří. Plýtvání léky a nadužívání lékařské péče se dá velice jednoduše zabránit zavedením „elektronických“ karet zdravotních pojišťoven, kteréžto stejně všichni nosíme u sebe. Jednoduše by na ní byly zaznamenány naše lékařské záznamy a užívané léky. Lékař i lékárník by měli absolutní kontrolu a přehled.
Jednou z priorit B. Obamy je přiblížit americký zdravotnický systém těm západoevropským.

2 romulus: Jak správně napsala Mak, srovnávat pojištění auta a zdraví je poněkud scestné, ale budiž. V tom případě by ale mělo být zavedeno, že při každé návštěvě servisu, nebo nákupu náhradního dílu bude motorista povinen zaplatit fixní poplatek 900,- Kč. Při ponechání automobilu v servisu se bude platit 1500,- za den. Vsadím se, že druhý den po zavedení těchto poplatků, budou ulice ucpány protestujícími motoristy.

Kolik platíš pojištění na rok a na auto? A Kolik platíš na zdravotním pojištění na rok a osobu? Neodpovídej, jenom se zamysli.

2 Beat: Ze zdravotního pojištění se neplatí důchod. Ten se platí ze sociálního. Na svůj věk bys měl takové základní věci znát Wink
Obrázek

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Příspěvky: 7410
Bydliště: Již Praha
36 408,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 13:04
Detajlisto. Ale máš recht že jsem to trošku pomotal v tom pracovním frmolu a nechtělo se mi myslet.
Víš, ale na věk jsi se ptal první ty, ale to je již jedno. Jsem trošku hecíř a jsem rád že se to tu trošku rozjelo. Ono daně jsou svině a nadělají paseku i za mnoho let. Horší než radioaktivní odpad. Stačí chybička kterou někdy někdo někde udělal, ale protože na vedoucí funkci jsi nyní ty tak to odneseš.
Vyprávět o komunismu ale fakt moc nejde, kdo nezažil nepochopí. Ono je těžké pochopit to co jsme nechápali ani tehdy. Nebylo důležité co jsi uměl ale na kolika jsi byl schůzích. Trestán jsi byl za blbost. Třeba krádež socialistického majetku, a za to bylo považováno i použití věcí nalezených někde ve škarpě, jsi dostal mnohem více než za vyvraždění rodiny. Toho je hafo. A dost nechutné. zažil jsem výslechy příslušníky StB. Můj názor je stále stejný. Do dolů kam posílali oni.
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská


Příspěvky: 2172
Bydliště: Mšeno
27 334,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 13:36
ad quab - nevím, co chceš vědět ze života. Třeba jako dospívající jsem přemýšlela a nemohla pochopit, že se vlastně nikdy nepodívám k moři do Itálie, do Londýna nebo do západního Německa, protože naše rodina neměla ty správné známé, abychom mohli vyjet. Nebo že mě první rok nevzali do Prahy na filozofii, protože jsem neměla nikoho z rodiny v KSČ - to vím přesně, babička měla známou na studijním a ta nám to řekla. Bohužel ona mé přijetí nemohla nijak ovlivnit. Že mé rodiče, ač jinak nečinné, při návštěvě Lotyšska a při cestě letadlem odposlouchávali, že po příletu museli vyplňovat dotazník, s kým a proč se tam setkali....Toho je moc. Že v sámošce byly tři druhy jogurtu, takže když jsem v devadesátém vycestovala do Rakouska (ó jaká sláva a radost), tak jsem si za polovinu vyměněných peněz koupila od každého druhu jeden jogurt, nejvíc se mi líbily takové ty pudinky se šlehačkou...Že nebyl toaletní papír a utíralo se, čím se dalo, že nebyly vložky....na gymplu jsme nesměli nosit džíny, kdo je měl byl pokárán a následně vyhozen. Pravda pak nastoupila nová ředitelka a byla víc benevolentní. Že jsme záviděli každému, kdo měl v zahraničí příbuzné nebo známé a ti jim poslali třeba tričko s potiskem - to pak nosily třeba dvě generace. Nemluvě o tom, že ve škole jsme unifikovaně cvičili v neforemných modrých trenýrkách, od jedničky do devítky...JJ je toho mnoho. Samozřejmě bylo i mnoho pěkných a příjemných věcí.
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 20:33
2 quab: tak jsme zase u poplatků, jako by to opravdu mělo půl chudých vyhubit, na rozdíl od jiných věcí... Rolling Eyes

Svá přirovnání zkus líp promýšlet, když přirovnání v článku o daních se Ti zdá hloupé. Nevím, proč bys měl v servisu platit 900,- za každý díl. Platí Ti zbytek jeho ceny snad pojišťovna? Možná namítneš, že při havárii Ti pojišťovna díly platí. Ale v nemocnici během léčení nějaké nemoci už taky za léky zvlášť neplatíš. A platit za den, kdy máš auto v servisu? Proč? Oni Ti ho v servisu pětkrát denně krmí?

Elektronické zdravotní karty by to moc nevyřešily. Byl jsem před asi 4 lety svědkem příhody, kdy důchodkyně seřvala doktorku, která jí vyčítala, že neměla chodit, protože jí doktorka jasně řekla, že má brát léky, sedět doma, že pro ni nemůže nic víc udělat. Babka ji nadávala, že si bude stěžovat, že ji nechce znovu (po dvou dnech) vyšetřit a že ona na to má nárok ze zákona. Dneska si to určitě rozmyslí.

Znova říkám, že je to paušální spoluúčast. Nikdo nechce po lidech, aby si platili 500 000,- za léčbu nádoru, nebo nějaký procenta z celkové ceny. A na to si platíme zdravotní pojištění.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 20:46
já teda ještě od zavedení poplatků u doktora nebyla (kromě dvou výše zmiňovaných) ale myslela jsem že když si tě doktor jako sám pozve, tak neplatíš, nebo se pletu? jakože když ti řekne: za týden na kontrolu tak neplatíš... ale asi se pletu že jo....
Hey, hey apple!

Obrázek

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš


Příspěvky: 10732

534 469,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 20:52
S těmi poplatky je to zajímavý.. Třeba den v léčebně je 60Kč a to včetně víkendů, kdy tam nejste (po 4 týdnech je nárok na víkend doma), ale dá se ráno odjet večer vrátit jak v sobotu, tak v neděli, ale jinak to prostě vyřešit nelze. Ale všechny dny jsou placené.
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík


Věk: 31 let
Příspěvky: 10109
Bydliště: Budějce, tam by chtěl žít každý :)
226 096,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 21:03
Nevím jak to u osob do 18let, kam patřim já, ale u doktorky neplatím... Jednou mně pozvala sama a po druhý jsem tam byl jenom na očkováním a platil jsem akorat za to píchnutí Mr. Green

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 33 let
Příspěvky: 27846
Bydliště: Schlackenwerth
826 606,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 21:14
Já teda u chirurga platim 30Kč za každou kontrolu. Think
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek


Narozen: 24.1.2007 (17 let)
Příspěvky: 6736
Bydliště: Praha
400 990,- VK
Zasláno: st 7. leden 2009 22:09
tak ockovani by se myslim ani platit nemelo, platit by se mela jen proste konzultace s doktorkou, neni to vstupny Smile Za odbery nebo kdyz si objednam leky taky neplatim
Obrázek

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská


Příspěvky: 2172
Bydliště: Mšeno
27 334,- VK
Zasláno: čt 8. leden 2009 08:40
No já ještě nebyla u doktora, kde bych platit nemusela. I když jsem šla na kontrolu té samé nemoci, resp. jednalo se o léčbu jednoho zákroku - vždy platit. Takže teď před návštěvou doktora mám připraveno 30.-Kč v drobných, neb někde nemají ani na vrácení....
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: čt 8. leden 2009 08:52
Mr. Green a co když řeknu že prostě nedám? Mr. Green (ne že bych to chtěla udělat,ale zajímalo by mě jak by v takovém případě lékař zareagoval...)
Hey, hey apple!

Obrázek

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská


Příspěvky: 2172
Bydliště: Mšeno
27 334,- VK
Zasláno: čt 8. leden 2009 09:31
ad Maka - tak to nevím, ještě jsem o žádném případu neslyšela. Pravda - u nás to vybírají až po ošetření, takže bys prostě asi odešla, ale myslím, že příště by ti to jistě nějak "připomněli".
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: čt 8. leden 2009 09:35
Mr. Green třeba by mi přístě napsali místo projímadla ucpávadlo Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská


Příspěvky: 2172
Bydliště: Mšeno
27 334,- VK
Zasláno: čt 8. leden 2009 10:05
no myslím, že ani to ne, že by sis ani nemohla otevřít dveře dovnitř Laughing
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek


Narozen: 24.1.2007 (17 let)
Příspěvky: 6736
Bydliště: Praha
400 990,- VK
Zasláno: čt 8. leden 2009 11:08
no tak by to mohli/meli? vymahat, splatnost je u nas myslim 8 dni, nevim jestli je to vsude stejny, a dostanu normalne fakturu Smile Zatim sem teda neslysel ze by to na nekom vymahali, ale mozna jo, jen me to nezajima Laughing
Obrázek

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: pá 9. leden 2009 01:51
Jistě že by to vymáhali. Vždyť by exekutoři jinak chudáci neměli do čeho píchnout. A oni taky musí živit rodiny, tak s nima mějte pochopení. Fuj, já umím být ironickej... Rolling Eyes

Jinak to pak vypadá tak, že je to poplatek (30,- Kč) + právní zastoupení zdravotnického zařízení (klidně 5000,-) + soudní poplatek (600,- Kč) + odměna exekutora (3000,-) + náhrada hotových výdajů exekutora (klidně dalších 3000,-). A exekutor nebude pospíchat, počká si, až se částka zvedne o nějaké úroky.

Věřitelé přece potřebovali lepší ochranu před dlužníky, tak tady ji mají a ještě se na tom slušně uživí několik dalších lidí. No není to super?
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 33 let
Příspěvky: 27846
Bydliště: Schlackenwerth
826 606,- VK
Zasláno: pá 28. květen 2010 09:03
Já to stejně nechápu, proč by bohatý měli platit jiný daně než chudí. Vždyť se přece daně počítají jako procenta, nebo ne? Takže ten kdo bere 10 tisíc zaplatí na daních 10x míň než ten kdo bere 100 tisíc... Think Nebo je to jinak?
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

Wojcek (+20)
Emsí_Dabljůsí
VIP Kořeň
Kořeň


Věk: 34 let
Příspěvky: 4529
Bydliště: Kroměříž
132 412,- VK
Zasláno: pá 28. květen 2010 18:39
Hlavně se pak bohatí naserou*, založí si pobočku v daňovým ráji a tam potečou jejich prachy. A sem nic. A kdo pak potáhne naší ekonomiku? Nebo je to jinak?
(_)_)\\\\\\\\\\\\\\\Mr. Green

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík


Narozen: 2. srpen
Příspěvky: 7120
Bydliště: Praha
371 046,- VK
Zasláno: pá 28. květen 2010 19:22
Elegantní řešení by bylo zakázat pod trestem doživotí pro management přestěhování sídla firmy do daňového ráje Whistle
NoArtist / NoName

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík


Věk: asi 26 let
Příspěvky: 9095
Bydliště: rozhodnutím strany bezdomovec
861 602,- VK
Zasláno: pá 28. květen 2010 19:27
ne.. je to přesně tak jak v té pohádce, co tu romulus psal.. Rolling Eyes
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Wojcek (+20)
Emsí_Dabljůsí
VIP Kořeň
Kořeň


Věk: 34 let
Příspěvky: 4529
Bydliště: Kroměříž
132 412,- VK
Zasláno: pá 28. květen 2010 19:37
Elephant: nebylo by třeba, pokud jsou firmy zdaněný spravedlivě a ne jen ze závisti a kvůli nalákání chudých socek k volbě jisté strany, není důvod se stěhovat Smile
protože ti hamouni ty prachy potřebujou tak jako tak, když je nezískaj z bohatých, tak zvednou daně i těm chudým. A kdyb tu byl ten nesmysl cos vymyslel Mr. Green tak se na to firmy vyserou* úplně a budou radši taky těma chudýma. Výsledek je stejný.. Laughing
(_)_)\\\\\\\\\\\\\\\Mr. Green

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 33 let
Příspěvky: 27846
Bydliště: Schlackenwerth
826 606,- VK
Zasláno: pá 28. květen 2010 19:42
Wojcek: výsledek není stejný, protože kdyby se na to vysrali* úplně, tak je tenhle stát v řiti ještě víc. Mr. Green
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Diskuse k článkům
Strana 1 z 7




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna