Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Poradna o elektronice a počítačích

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 ... 483, 484, 485
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika

Chytne se Poradna?

Hlasování ukončeno 27.12.2006 20:58
Ano:
75% 75% [ 9 ]
Ne:
16% 16% [ 2 ]
Jdi raději jinam (třeba www.zive.cz):
8% 8% [ 1 ]
Celkem hlasů : 12 / Hlasujících: 12
Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 2. srpen
382 702,- VK
Zasláno: po 6. říjen 2025 21:24
https://www.zive.cz/clanky/amazon-kindle-scribe-3-kindle-scribe-colorsoft-cena-specifikace/sc-3-a-237380/default.aspx

Ty jo. Já mám stále ještě nějaký Kindle 4. Moc to nepoužívám a stále funguje a je mi líto ho vyhodit. Výdrž na baterku ještě taky ujde.
Ale obal z koženky se začal už komplet loupat. Chtěl jsem objednat z Alíka nový, ale ceny vypadají na 50 až 80 Kč jakž takž akceptovatelné do doby, než zjistím, že je to cena jen pro nové uživatele. A finta fň pro její získání mi už nefunguje. Chtěl jsem ho tedy z obalu vyndat a zjistil, že se mi už se blemtá zadní pogumovaná strna Laughing d'oh!

A ona už je barevná verze a asi o 10 let novější generace.
NoArtist / NoName

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
904 906,- VK
Zasláno: út 7. říjen 2025 08:10
...
Amazon bez bližších informací uvádí, že nasadil čtyřjádrový procesor (místo dvoujádrového) a více paměti (předchozí generace měla 1 GB RAM).
...

Týjo, není to tak dávno, kdy můj počítač měl 512 MB RAM a stačilo to na ty nejnovější AAA řežby. Dokonce i Windows 7 tam hezky fungoval. Co bude dál? Jednorázové elektronické cigarety s 1 GB RAM? Think

Jinak moje drahá polovička má Kindle Paperwhite co byl vydaný v roce 2012... Think Koženkový obal se nám taky už rozpadá.
» Mobilní verze Příspěvek byl poslán z mobilního VSN
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

382 702,- VK
Zasláno: út 7. říjen 2025 09:12
Jj, ten můj je o jednu generaci starší 😂
NoArtist / NoName

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

904 906,- VK
Zasláno: út 7. říjen 2025 19:34
Takže ty jsi taky ten lakomej čech, co nechce podpořit výrobu a kapitalismus?

https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-hardware-cesi-neradi-meni-pocitace-pouzivaji-je-i-za-hranici-zivotnosti-16606

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

382 702,- VK
Zasláno: út 7. říjen 2025 19:38
V domácím prostředí rozhodně.

Nebo to posílám dál. Ale proč vyhazovat funkční počítač, pokud nechci stříhat 4k videa?
Zasláno: st 8. říjen 2025 11:31
Dalším takovým nezničitelným držákem bývají náramky od XIaomi. Nějakou čtyřkovou generaci jsem měl 5+ let, pak ho dostala partnerka, která ho moc nenosila, až ho někam založila/ztratila. Teď mám už dalších X let Mi Band Pro, také x krát topeno ve sladké a slané vodě, různé pády a nárazy a stále funguje. Jen trochu poškrábaný displej a horší výdrž na baterku... Je mi to líto vyhodit a něčím nahradit.

Navíc z prvotního nadšence do chytrých hodinek se stal skeptik těchto více či méně nepraktických věcí. Notifikace mi to neukazuje plně, nedají se tam rozumně provádět akce. Čas to nějak ukazuje, stopky taky máme, ale už nastavení budíku je problém. Mít hodinky za 10-15k, tak to půjde lépe, ale co s tímto elektroodpadem, co se za rok dva rozpadne? To snad už je lepší koupit švýcarské hloupé hodinky. Dám za ně tolik, co za chytré hodinky za 5-10 let, ale vydrží a časem třeba budou mít i cenu.
NoArtist / NoName

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

904 906,- VK
Zasláno: čt 9. říjen 2025 09:09
Já mám hodinky Garmin Fenix 6X Pro Solar, mám je už asi 6 let. Pořád mají výdrž tak 3 týdny na jedno nabití (záleží ale na počasí vzhledem k solarnímu nabíjení) v režimu smartwatch (zaplý bluetooth na notifikace + měření tepu), takže když někam jedu na týden a nevezmu si nabíječku, tak se nemusím bát používat GPS na navigaci nebo záznam aktivit. Běžně s něma dělám geocaching (i když na ten už nemám moc čas). Jsou super na navigování na kole (i na geocaching na kole) ale hlavně pro mě je nejlepší to, že jsou vodotěsné a vhodné na plavání. Takže když jdu plavat na přírodní koupaliště, tak se nemusím se bát, že mi někdo ukrade telefon nebo peněženku protože si je s sebou nevezmu a přitom mám pořád s sebou něco čím se dá zaplatit...

Vyšly už novější generace, ale nemají žádnou killer feature, kvůli které bych si koupil nové. Vlastně jo, koupil bych si takové hodinky, které by měly plně solární nabíjení a nekonečnou výdrž (jako třeba Garmin Instinct 2X Solar) a přitom měly možnost zobrazit mapu (abych s nimi mohl navigovat a dělat geocaching), to by byla killer feature, ale takové ještě neexistují...

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
Strana 485 z 485