Zasláno: st 10. červen 2015 14:30
Koukám, že jsem tu naposled psal, kdy jsem neměl ani papíry, takže skoro po pěti letech řidičské praxe jsou zkušenosti následující:
Jediné místo, kde dodržuji předpisy, je Praha, těch radarů je tu šíleně. Ale je pravda, že se často přistihnu, že koukám na tachometr, abych náhodou nejel víc než maximální povolená rychlost a v tom velkém provozu, co tu je, si pak dávám menší bacha. Tempomat též nejde zapnout, protože každý jinak rychle.
Vesnické radary, co jen ukazují rychlost vesele ignoruji. U Miličína ukazuje už i SPZ, asi by to navodilo dojem, že když jedete rychleji, že Vám pak přijde pokuta

Po Budějcích žádné měřící radary stále nemáme, jsme podle mě asi poslední krajský město a tak jsem vždycky za naší placku rád

Když člověk chvátá, opravdu ocení, že nemusí jet 10km úsek 70km/h jako v Praze. Tam je to opravdu epesní ve večerních hodinách, kdy jsou silnice už taky prázdný a přesto měřená 80 na trojproudový silnici..
Ty buzzsemafory jsou dobré, většinou zrychlím, abych je stihnul projet, protože jezdím po městě většinou tak 60, je to tak ideální rychlost na auto. Při trojce se 50 hodně točí a na čtyřku je to málo. Je mi pak líto auta hned za mnou