Radary
Zasláno: čt 26. srpen 2010 13:07
Docela se divím, kolik v poslední době vídám radarů, který informujou o tom, jak rychle jedu a nebo (ještě lepší verze) jen hlásí ZPOMAL a rychlost ukazují jen jakýmsi miniaturním 3 cm číslíčkem někde u toho nápisu (k tomu jsem četl
zajímavej blogpost).
Ale taky si říkám, jestli je to vlastně vůbec k něčemu. Někdo se třeba zamyslí a na těch 50 zpomalí, ale u mě to vyvolává nutkání na takovým radaru viset očima a hypnotizovat ho, dokud číslo nepřestane blikat/nezmizí, a mezitím skoro nevnímám provoz. Jsem v tom sám? Není takový zařízení spíš nebezpečný?

Billboardy kolem dálnic zakazujou, že odvádí pozornost, ale pak na silnice rvou něco, co má důsledek skoro stejnej.
Kapitolou sama pro sebe jsou semafory, který člověka změří, a když jede moc rychle, tak mu hodí červenou, i když nikde v okolí není žádnej přechod ani křižovatka ani nic podobnýho, čím by se taková červená dala odůvodnit... (Říká se jim
buzersemafory)
Jeden takový mám po cestě do/z práce a pomalu ale jistě se přistihávám v tom, že už to začínám ignorovat a projíždím skoro na červenou a nebo zrychlím, abych dojel toho předemnou, který na zelenou zrovna projíždí, protože pak už tam pro mě červená neskočí)...
(Teď asi týden nefungoval, asi už někoho naštval, tak mu strčil hřebík do rozvodový skříňky - v nějaký diskusi jsem podobný řešení pro ty, které tyhle semafory štvou, četl

)
Tak a teď zas vaše názory a poznatky