romulus (+28)
Občasný energitŠéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK
Rasismus
Zasláno: st 3. srpen 2005 09:08
Toto téma se několikrát nakouslo v diskusi o Hitlerovi, ale zasloužilo by si vlastní.
Co si myslíte o rasismu v ČR/SR?
Můj názor je takový, že rasismus, s výjimkou několika extrémistických skupin, vychází z lidské přirozenosti. Pokud mám s romy několik špatných zkušeností (kdo je nemá?) a o dalších ze všech stran stále poslouchám, tak je přirozené, že při setkání s nimi jsem opatrný. Znám osobně spoustu cikánů co pracují, posílají děti do školy apod. a nic proti nim nemám a dokonce je obdivuji, že to přes veřejné mínění dokáží. Dnes je pěkný příklad Vlastimil Horváth, který by měl jít ostatním svou ctižádostí příkladem. Problém s rasismem je na straně romů, kteří se neumí přizpůsobit zákonům, které v tomto státě platí a dělají špatné jméno i těm, co se přizpůsobit chtějí a umí.
Opět s výjimkou extrémistických skupin u nás, pokud vím, nemají takové problémy asiati či černoši. Čím to je? Může za to většina, nebo je to tím, že se tyto menšiny chovají jinak než romové?
Jinak přístup státních orgánů považuji za rasismus naruby. Proč posuzovat trestný čin jinak pokud je spáchán proti členům menšiny? Když někoho bezdůvodně zmlátím, tak je špatné už to, že ho zmlátím a je snad úplně jedno jestli je to pro jeho barvu kůže, nebo proto, že se naváží do mé matky (třeba). Tohle jen prohlubuje problémy. Pokud se mají menšiny začlenit do společnosti, měli bysme je za rovnocené považovat i z hlediska zákona, takže pojem rasový motiv trestného činu by zákon znát neměl.
Prosím držte se v tomto tématu slušného vyjadřování, ať to tu nemusím promazávat. Děkuji
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.
Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..