Zasláno: st 22. leden 2014 13:42
Koukám, že Jeník si doma staví inteligentní domácnost...
Nevím, jak to funguje, ale napadá mě, jestli ty kódy posíláš přes GPIO pin, a ono to okamžitě vysílá signál podle toho, co mu přijde na vstup, tak to nemusí stíhat ani Raspberry Pi... přecejen na něm běží operační systém s multitaskingem, a ten může poslání nějaké nuly či jedničky na nějaký pin o trošičku pozdržet, protože je procesorový čas přidělený zrovna něčemu jinému... na tohle by byl lepší nějaký mikrokontrolér, nebo kdyby na Raspberry běžel nějaký realtime OS... (na úplně stejné problémy jsem narazil v diplomce, když jsem zjistil, že u Windows nejsou vyjímečné ani zpoždění v řádu desítek milisekund, podle toho, jestli si zrovna počítač nestahuje aktualizace, nebo se neprojíždí antivirem..

proto je jednodušší kritické operace předat nějakému specializovanému zařízení...)
Já osobně bych to udělal asi tak, že bych k Raspberry připojil přes USB Arduino (protože ho u mám..

) a to nechal obsluhovat ten RF přijímač...
Na druhou stranu jestli to je tak, že se sekvence nahraje do toho vysílače a ten ji až potom odešle, tak to asi nebude chyba Raspberry, ale fakt to nebude stíhat ten vysílač...
Jestli to chceš na rožínání a zhasínání lampičky, tak další možností bude použít nějaké relátko a to ovládat přes GPIO pin... akorát to teda nebude tak elegantní a bezdrátové...