Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Raspberry Pi

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12, 13, 14  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 34 let
826 606,- VK
Zasláno: čt 16. leden 2014 01:06
To je ale dětská radost. Podařilo se mi nastavit Raspberry tak, že si můžu v prohlížeči otevřít webovou stránku běžící na RPi a když kliknu na odkaz, tak se rozsvítí nebo zhasne dioda. Mr. Green
Záporem na tom je, že jsem to rozjel na Arch Linuxu, na kterej jsou úplně jiný příkazy než jsou ve všech návodech, takže budu muset nakonec nainstalovat něco jinýho (na druhou stranu se mi asi prvně v životě podařilo v Linuxu úspěšně něco zkompilovat Very Happy )... A další zápor je ten, že jsem už chtěl dvě hodiny spát Evil or Very Mad Ale rozsvěcí se mi dioda!!! Magor
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)
Příspěvek upravil 1× jenda^^, naposledy čt 16. leden 2014 01:10.

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
884 249,- VK
Zasláno: čt 16. leden 2014 01:09
hehe... Very Happy
Ty mě nakonec donutíš si to koupit... Very Happy
Mimochodem, ty tam máš dualboot, nebo tam furt přehráváš OS? Very Happy
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: čt 16. leden 2014 01:12
Mám víc paměťovek a prohazuju je. Smile Na http://raspberrypi.org/ je ale i distribuce NOOBS, kde se dá nainstalovat s multibootem několik systémů. Ale třeba OpenElec mi na tom přijde línější, než když jede samostatně.
Zasláno: čt 16. leden 2014 17:29
p!p@: tak myslím, že je rozhodnuto o tom, že si RPi koupíš Mr. Green http://pipaos.mitako.eu/

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

884 249,- VK
Zasláno: čt 16. leden 2014 19:38
Mr. Green
Zasláno: čt 16. leden 2014 22:05
Popravdě přemýšlím mezi Raspberry Pi a takovýma těma Androidovýma mini PC velikosti Flashky... U Raspberry pi je hlavní výhodou obrovská komunita a vyšší využitelnost než jen multimediální centrum, u těch Androidových mini PC zase množství aplikací a her a vyšší výkon...

snad nebudu označen za spamera... Very Happy
//uff, ne... Very Happy

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: čt 16. leden 2014 23:10
jen za opilce Very Happy

U těch androidích "flešek" je problém s tím, že to mívá blbě vyladěnej systém a když už ho má některá slušně funkční a dá se s tím přehrávat i náročnější věci, tak se to pořád blbě ovládá, protože věci jako MX Player jsou dělaný na ovládání prstama. Jedině k tomu pořídit nějakou tu air-mouse nebo jak tomu říkají. Nebo aspoň tak na mě působily ty androidí věci, co občas videotestují na AVmanii.

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: čt 16. leden 2014 23:37
Tyhle věci jsou jako 99% čínských telefonů - ten hardware není úplně špatnej, ale sw stojí za nic.
Nicméně teď je začalo prodávat i třeba Prestigio, tam je dost možný, že to bude fungovat dobře. Smile
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

884 249,- VK
Zasláno: út 21. leden 2014 11:42
Tohle se mi na Raspberry Pi líbí... že je kolem toho bastlířská komunita a velké množství návodů... Very Happy
Jestli si ho koupím a udělám z něj multimediání centrum, tak si určitě vyrobím tohle, aby to šlo ovládat klasickým dálkovým ovládáním, jako normální televize... klávesnice a myš jsou u televize nepraktické a ten infračervenej senzor už stejně mám, protože jsem si ho kupoval Arduinu (stál mě tenkrát 19 Kč)... Very Happy

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: út 21. leden 2014 13:32
Jestli máš televizi, co umí HDMI-CEC, tak takový hardwarový bastlení není třeba. Whistle

Větší zájem bych měl o ten popis pinů, co tam má nasazenej. Mr. Green //tady je

Moje aktuální achievementy u RPi jsou ve webové stránce v PHP, kterou jde rozsvěcet a zhasínat diodu (spouštění příkazu z PHP), zablikat diodou (spuštění shell scriptu), nechat diodu blikat (spuštění shell scriptu jako služby na pozadí). A pak ještě první prográmek v C, který ovládá diodu přes PWM. WiringPi by mělo umět PWM na všech pinech, ale bohužel mi dioda jen divně blikala na všech kromě toho, který umí PWM hardwarově.
Jo a všecko jsou to jen moje hrátky s pomocí googlu, nejedu podle žádných tutoriálů. Smile

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
Strana 5 z 14