Zasláno: pá 28. červenec 2006 07:47
busch napsal: borix:nesmysl, co by zruseni penez vyresilo? lidi by delali stejny veci treba pro stado velbloudu (za stado velbloudu si dosad cokoliv jinyho).
Máš pravdu, zišlo by sa zrušiť aj súkromný majetok(ja viem, ja viem, niesom prvý koho to napadlo. Prečo musí na moje myšlienky prísť vždy niekto skôr???.(blbý Karl Marx)) alebo zaviesť systém na ktorý som prišiel ja:
Základom všetkého by bola povinnosť niečo robiť(práca) - každý, kto pracuje(alebo chodí do školy) by mal právo na hocičo, čo by chcel. Tí, čo nepracujú nemajú právo na nič. Hlavným predpokladom je samozrejme dostatok práce pre všetkých ľudí. Ak by ale bolo nedostatok kusov vyrobených jednoducho by PC vygenerovalo, kto to dostane hneď a kto potom.
Alebo ešet jedna možnosť(trocha do budúcnosti): Boli by zrušené peniaze, súkromný majetok nie. Žiadny človek by nepracoval. Pracovali by roboty. Roboty by vyrábali všetko=> pri ich efektívnosti by všetkého bolo dostatok=> ľudia by žili v hojnosti. "Pracovala" by len dobrovolne volená skupina programátorov, ktorá by modifikovala zdrojové kódy robotov podľa toho, akých je momentálne treba. Nesmeli by ale byt roboty s umelou inteligenciou, museli by byť len naprogramované, nasjlepšie len na jednu činnosť, ďalej by museli byť z jednoduchých, ľahko zničitelných materiálov.