Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací
Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Spojka

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 34 let
826 606,- VK

Spojka

Zasláno: pá 6. srpen 2010 06:14
Když je řeč o spojce: nevíte proč ve firemním Hyundai tak smrdí, když ji chvíli mam sešslápnou na půl? (jak se tomu říká? Záběrový bod? Už si to nepa Laughing ) No tomu bych se třeba ani nedivil - ale ona smrdí i když ji mam chvilku vyšlápnutou úplně až na zem (naprosto úžasný v kolonách, už jsem tam raději začal vracet neutrál, takže furt řadim)

To tam drutek zapomněl nějakej bordel nebo je to účel nebo mě to má jen otrávit? Laughing

Ad. 2,6 litru rozjede každý: jel jsem pár jízd v autoškole v nějakým éčkovým mercedesu s 2,4 nebo kolik benzínovým motorem a turbem.... a řeknu ti, že tolikrát mi to nikdy nechcíplo (jak jsem byl navyklej z ježdění s dieslem). Mr. Green

Odděleno od tématu "Autoškola" Moucha
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

Věk: asi 34 let
167 754,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 13:44
jenda spojka sa ničí ked stojíš v kolóne a máš ju zošlapnutú , lepšie je vyradiť rýchlosť , a na mojom aute vyradzujem aj bez spojky ale musíš to vedieť ako robiť z plynom a kedy tu rychlosť vytiahnúť
Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 14:02
palučko: to já vím, že se ničí, ale i když třeba jenom víc šlápnu na plyn abych se rozjel do kopce, tak to strašně zasmrdí. To žádný jiný auto, kterým jsem jel, nedělalo.

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

167 754,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 14:25
tak to bude nákej šmejd , a na mojom vopliku nech robím čo robím spojka zasmrdela len raz a to som dokopca plny kotel vypálil tomu na čerstvom lepivom asvalte
Obrázek

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

Narozen: 7.4.1991 (34 let)
13 649,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 15:33
Stlačená spojka na semafóroch škodí maximálne tak axiálnym ložiskám kľukového hriadeľa.Ja tiež viem vkľude dať plný kotol a ísť rovno po dialnici palucko ale to nie je umenie.Môj problém je, že jazdím ako by som bol na okruhu.Takmer stále je to auto neskutočne namáhané ostrou jazdou.Spojka môže vydržať v pohode dlho.Na každej rýchlosti mám synchrón a ak by sa dojebali spojkové lamely tak sa jednoducho vymenia.Mne smrdela spojka jedina v Renault Megané rv94 keď som skúšal rozbeh na 3 Very Happy.

BTW neutrál môžeš kedykoľvek vyraďovať bez spojky a nohy môžem mať vyložené aj von oknom.Kľudne aj rýchlosti môžeš radiť bez spojky.Ale tam už musíš fakt vedieť narábať s plynom aby si trafil rovnaké otáčky ozubených kolies
"Nebudem si všímať kto vedľa mňa stojí a budem si robiť čo chcem, kedy chcem, kde chcem a ako chcem." - Moje hlavné heslo

"Pamätaj si!Ženským nesmieš nikdy dávať všetko naraz!" - Sexbomba od vedľa

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 16:37
bože Brick Wall
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

13 649,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 17:24
cože Brick Wall Very Happy
"Nebudem si všímať kto vedľa mňa stojí a budem si robiť čo chcem, kedy chcem, kde chcem a ako chcem." - Moje hlavné heslo

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 17:26
diego, ty..., víš k čemu ta spojka je???

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

13 649,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 17:31
Spojka je na to aby si oddelil motor od prevodovky.Keď stlačíš spojku nemáš problém zaradiť rýchlosť lebo na jednu časť hriadeľa nepôsobí žiadna sila.A ty vieš niečo o autách?

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 17:38
mno, vzhledem k tomu, že studuju strojní průmku, tak docela dost Wink

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

167 754,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 17:41
Diego skúšal som to radiť bez spojky , na mojom aute už mám odjazdených 25.000 kilákov tak som sa vcelku aj triafal do plynu aby som tam vrazil rychlosť bez spojky
btw. na niektorych motorkach pouzivas spojku len ked sa rozbiehas na jednotke a preradujes do dvojky potom už nepotrebuješ
Obrázek

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 17:44
dyť tam perte ty kvalty bez spojky, ale pak nedržkujte, že šly převodový kola do hajz... Mr. Green

palucko: to je proto, že tam je automat na spojku, hezky je vidět na čz 476 a novějších... Je to takovej plíšek, kterej hejbe tyčkou, která rozpíná spojku. A když seš joo šikovnej, tak se na to i rozjedeš.

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

13 649,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 18:11
Tak keď sa rozumieš tak mi povedz z akého dôvodu nezaradím rýchlosť bez spojky bez toho aby som to tam rval Wink

Ja na strojárke nie som ale do aút sa vyznám dosť Wink.Vieš prečo sa pri starých autách bez synchrónov používal medziplyn?

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 18:30
1) netrefíš ty otáčky přesně a po celou dobu stejně, takže synchrony dostávají naprd...
2) představ si 2 ozubená kola, která do sebe zapadají, jedna veličina se tam hodně mění... Je to styčná plocha. A co se stane když velká síla působí na malou plochu?
3) meziplyn proto, aby se srovnaly otáčky v převodovce (pokud se teda bavíme o meziplynu stylem vyřadit, pustit spojku, sešlápnout heft, spojka, kvalt). Jenže narozdíl od synchronů, tady nic nebrzdí, kdežto synchrony fungují tak, že ozubené kolo přibržďují Wink

Kdyby mělo tvoje auto nohy, nakope ti pr... Mr. Green

Wojcek (+20)
Emsí_Dabljůsí
VIP Kořeň
Kořeň

Věk: 35 let
132 412,- VK
Zasláno: pá 6. srpen 2010 19:31
slováci: no zrovna jsem chtěl napsat, že kdyby to tu četl nějaký automechanik, tak asi dost krótí hlavou Mr. Green naštěstí je tu aspoň LivArt
(_)_)\\\\\\\\\\\\\\\Mr. Green

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

167 754,- VK
Zasláno: so 7. srpen 2010 01:33
hmm tí praví sem píšu čo majú najazdených desať kilometrov Very Happy
Obrázek

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

13 649,- VK
Zasláno: so 7. srpen 2010 09:55
LivArt poviem ti tak, že môj otec je vyštudovaný automechanik vyše 20 rokov.Áut má odskúšaných viac ako my všetci dokopy a radenie bez spojky má odskúšané tiež Wink.Vravím ti sám si to odskúšaj.Už duplom keď si strojný inžinier tak by si mal vedieť, že to bez problémov ide ovšem ak nie si amatér.A áno moje auto by mi nakopalo prdel.Ale za to ako neskutočne trápim motor.Vkuse vo veľmi vysokých otáčkach, vkuse plný kotol.Jediné čo šetrím sú tlmiče heh.Ale chceme kúpiť auto nové tak sa na tomto môžem tento rok ešte poblázniť

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: so 7. srpen 2010 10:21
diego: já neříkám že to nejde, ono to jde, za ideálních podmínek je to i bezpečný, ale ty bezpečný podmínky nemáš šanci udržet. Na neutrál můžeš klidně řadit bez spojky, tam to vliv nemá. A když to uděláš u fichtla, tak v nejlepším případě se ohnou vidličky, v horším lítají kusy převodovky Mr. Green

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

13 649,- VK
Zasláno: so 7. srpen 2010 11:03
Vidíš a o toto mi išlo.Úplne ideálne podmienky sa dosiahnúť nedajú.Ale tak ktorý hlupák by radil bez spojky len tka zo srandy?Keď otec jazdil bez spojky tka to bola núdzovka kvôli pokazenému spojkovému pedálu.A s tým neutrálom neviem kto to tu riešil ale pre mňa je úplne normálna vec, že vyradím do neutráu ebz spojky

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK
Zasláno: ne 8. srpen 2010 12:01
Toto je fakt plodná diskuze. Mr. Green
Mám najetých tak 800 000 km a nikdy by mě nenapadlo v koloně, nebo na semaforu stát na spojce a nevyřadit, nikdy by mě nenapadlo řadit bez spojky, když mi funguje a to ani na neutrál, protože i to v určitou chvíli zbytečně zatěžuje synchrony.
Jasně, pokud máte starou plečku, na které se půl roku vyblbnete a pak ji dáte na ekologickou likvidaci, tak je to jedno, ale pokud má auto vydržet třeba 300 000 km, tak to chce přemýšlet trošku jinak.
A jak říkal LivArt, už staré ČZ a Jawy měly automatickou spojku, takže nešlo samozřejmě o řazení bez spojky.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: ne 8. srpen 2010 20:29
Mně předváděl instruktor v autoškole, jak se rozjíždí beze spojky (bez 2,6 motoru by to asi nerozjel / nenastartoval Laughing ) a jak se řadí beze spojky. Vyřadil, přišlápnul plyn, pustil plyn a vrazil tam rychlost (prostě meziplyn). Ale jako dobrej nápad na normální rozjíždění se a řazení to nedoporučoval. Laughing

Já na tý spojce právě v tom Hyundai docela musím v koloně stát, protože jinak je to furt zařazování rychlosti a během vteřiny nebo dvou zas neutrál. To auto je divný. Jednička je v koloně moc pomalu (když chci jet rychlostí kolony, tak to řve jak blázen), ale dvojka to zas moc ideálně nepobírá... Laughing d'oh!

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

13 649,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 00:19
Romulus z akéh dôvodu neradíš neutrál bez spojky hm? Wink.A samozrejme radenie rýchlostí bez spojky je hlúposť ale nikdy nevieš čo sa môže stať.Musíš byť pripravený aj na krízové situácie Wink

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

167 754,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 00:54
jenda ty snad ani nevieš jazdiť Mr. Green alebo to je fakt take naprd auto Mr. Green a to máš služobné či aké ?? Mr. Green
Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 06:02
Spíš je to naprd auto. I kolega si na tu spojku stěžoval.
Přece není normální, aby začala spojka smrdět, když ji držíš 15 vteřin na podlaze... třeba...

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

167 754,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 12:19
hmm ja som spojku nikdy dlho tak nedržal asi , a ani pri rozbehu dokopca to nesmrdí Think
Obrázek

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

13 649,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 14:23
Jenda načo tak dlho stojíš na spojke?AKo som už v tejto téme spomínal iba dávaš zabrať axiálnym ložiskám kľukového hriadela.Na križovatke vždy automaticky vyradím do neutrálu

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 14:27
Já na spojce stojím třeba když jedu v koloně, která jede rychlostí, která je mezi 1-2, ale to už jsem se spíš z toho smradu naučil vyřazovat každý 3 vteřiny na neutrál a za další 3 vteřiny zas zpátky, aby to nesmrdělo. Laughing
A taky při couvání to docela zasmrádá od tý doby, co se musím s autem na dvoře trefovat do díry, kdy mám asi 10 cm na obou stranách auta Mr. Green

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

167 754,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 14:36
jenda tak si počkaj v kolone kym sa ti vytvorí dostatočný priestor pred tebou a rozbehni sa šlahni neutral a nebude smrdeť ta spojka snaď
Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 14:38
Stejně mi ale neřikejte, že je v pořádku, že ta spojka smrdí i při takhle relativně nízký zátěži...

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

167 754,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 14:40
hmm a nemáš niečo z brzdami ?? alebo zatiahnutu ručnú ?? Mr. Green
Obrázek

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 14:46
2 jenda: neumím si nějak představit situaci, o který píšeš. Na spojce 15 vteřin nikdy nestávám.

2 dieg0: však jsem psal, proč nevyřazuju bez spojky. Spojka je i v té chvíli v záběru (opačně - brzdí motorem) a vyřazení bez spojky tak přece jenom trošku vadí synchronům.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

13 649,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 14:46
jenda^^ napsal:
A taky při couvání to docela zasmrádá od tý doby, co se musím s autem na dvoře trefovat do díry, kdy mám asi 10 cm na obou stranách auta Mr. Green
Ako vystupuješ z auta? Very Happy

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

167 754,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 14:56
cez motor Mr. Green ,

inač romulus ,dajme tomu že idem na štvorke mám nohu na plyne a udržujem rýchlosť , chytím páku jemne začnem tlačiť a pustím plyn , v okamihu kedy su sily vyrovnané rýchlosť vyskočí skoro sama
Obrázek

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

13 649,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 15:01
Romulus môžme k tomu dať fajn prirovnanie.Radenie bez spojky a vyraďovanie bez spojky.Keď radíš bez spojky tak ak trafíš optimálnu rýchlosť oboch častí spojky tak dostáva prevodovka aj tak celkom dobre zabrať.Ale keď máš zaradenú rýchlosť tak je spojka v kope a síce pôsobí sila od motora ale zuby sú zahryznuté v sebe a keď vyťahuješ páku do neutrálu tak spôsobíš len to, že pôsobí o trochu väčšia sila na zuby ako pri stlačenej spojek takže rozdiel v opotrebovaní nie je vôbec taký markantný ako sa zdá.V reále ti to neskráti životnosť spojky o tisíce kilometrov

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: po 9. srpen 2010 16:23
diego: je to taková škvíra mezi jednim křídlem vrat a kontejnerem, kterej si táta přistavil na dvůr. Když skrz něj projedu (a ještě musím zatočit, abych nezajel do baráku Laughing ), tak už je tam plno místa (zrovna teď tam stojí 3 auta a ještě by se nějaký vešlo... Mr. Green )

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: st 11. srpen 2010 09:24
Dieg0: zanech teorií. Zuby jsou v záběru pořád. Kola se přes synchrony připojují, nebo odpojují od hnaného hřídele. A synchrony opravdu nejsou dělané na to, aby přenášely jakoukoliv sílu ve chvíli, kdy mají třením jen vyrovnat rychlost otáčení hnaného a hnacího hřídele. Neřešte co navenek jde, nebo nejde dělat, ale zkuste se zamyslet nad tím, co se opravdu děje uvnitř.

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

13 649,- VK
Zasláno: st 11. srpen 2010 09:47
Romulus bez teórie nefunguje prax.Mám otca ktorý má najazdené tiež vyše pol mega ako ty a je automechanik už 25 rokov.Toto čo spomínam skúšal viac krát avšak neviem ako vyraďuje do neutrálu teraz.Ale jednoducho skús si to v praxi.Ja bežne radím do neutrálu bez spojky a páka ide do neutrálu bez akéhokoľvek odporu.

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: st 11. srpen 2010 13:17
tak jsem to řešil s učitelem v autoškole a: v nouzi ano, jinak ne a ani na neturál radši ne...

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
884 249,- VK
Zasláno: st 11. srpen 2010 13:28
jak si tuhle diskusi čtu, tak pořád nechápu, o co tu jde... nějak mi uniká smysl toho, že řadíte bez spojky... to jako kurvíte převody kvůli tomu, abyste si ušetřili mačkání jednoho pedálu, nebo co? Rolling Eyes Applause
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

167 754,- VK
Zasláno: st 11. srpen 2010 14:04
píšeme viacmenej o vyradovaniu rychlosti bez spojky Wink
Obrázek

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

13 649,- VK
Zasláno: st 11. srpen 2010 15:19
LivArt napsal:
a ani na neturál radši ne...

Z akého dôvodu Wink.Sily na oboch stranách prevodovky sú pri vyraďovaní do neutrálu v podstate vyrovnané.A ozubené kolesá majú takú tvrdosť, že ich životnosť to neskráti ani o 1/50tinu

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: st 11. srpen 2010 15:25
diego: protože ty zuby jsou pořád v záběru, takže do zubů neutrálu dost silným způsobem narazí.

Dieg0 (0)
Odpadlík
Odpadlík

13 649,- VK
Zasláno: st 11. srpen 2010 16:00
LivArte : Tak teda ešte jedna vec.Máš odskúšanie radenie do neutrálu bez spojky?Lebo ja hej Wink

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: st 11. srpen 2010 17:05
diego: já po dnešku taky... jde to, ale ideální to není...

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

167 754,- VK
Zasláno: st 11. srpen 2010 17:25
ide zasa o to aké auto máš .... aký motor a vela faktorov , na mojom je to uplne idealne riešenie vyradovania lebo spojka nieje v naj stave
Obrázek

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: st 6. říjen 2010 13:10
Necetl jsem to cele, ale vyrazovani bez spojky obcas pouzivam. Ono pokud ji v za den mackate hafokrat tak si to koukate usnandnit. Navic mnoho busu ma jiz znicene synchrony, nebo je nikdy nemelo, a tak razeni nahoru rychlst - spojka- neutral - spojka - rychlost a dolu s meziplynem. Kdo ma cit a umi to vystihnout tak to prevodovka nepozna zda to bylo se spojkou ci ne. kdyz mi odesla spojka zcela tak jsem radil nahoru a dolu bez spojky, ale to chce fakt pomalu a s citem. Do kopce se nerozjedete Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 6. říjen 2010 13:13
Neříkal jsi, že v Praze máte autobusy s automatem?

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

167 754,- VK
Zasláno: st 6. říjen 2010 13:14
Beate zažil som už autobus ked sa mu dojebkal kompresor a tj nešli mu dvere čo tam po nich ale spojka Very Happy , vytočil motor vrazil tam jednotku autobus bol skackajuci lowrider ale rozberhol sa , došiel stym na dalsiu zastafku , a myslim že aj na brzdy to malo vpliv ...
Obrázek

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: st 6. říjen 2010 13:17
To jiste. Mimo plynu a spojky je tam vse ovladano vzduchem. Horsi je to s automatem, tam kdyz neco dulezitejsiho klekne tak jsi mimo veskere snazani.
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

Narozen: 23.4.1973 (52 let)
51 277,- VK
Zasláno: st 6. říjen 2010 15:08
autobusy s automatem ještě existují???? to jsem neviděl už hodně dlouho Brick Wall
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

132 719,- VK
Zasláno: st 6. říjen 2010 18:24
Tak automat mají hlavně městké ne? Teda já jsem jel městskou snad 4x v životě, ale pokaždé automat. Wink

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

Narozen: 23.4.1973 (52 let)
51 277,- VK
Zasláno: út 12. říjen 2010 23:17
to bych řekl, že mívaly. já jsem sice jel místňákem naposledy tak před třemi léty, ale i ten řadil klasickou pákou Think
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

Věk: 32 let
226 121,- VK
Zasláno: po 14. listopad 2016 13:22
Mám takový dilema co je lepší pro spojku v jízdě v koloně do kopce. Jen ji mírně pouštět a popojíždět bez přidávání plynu. Nebo přidat plyn na cca 1300-1500 otáček a pustit drobet spojku a pak ji zase zašlápnout, když dojedu auto před sebou?

Občas se mi stane, že se mi totiž docela rozklepe auto a mám strach o dvouhmotu..

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: po 14. listopad 2016 13:47
1500 otáček je na diesel tak normálka při běžný jízdě, ne? Já v kolonách většinou přišlapuju na cca 1500 benzín, aby to nehekalo, ale ani neřvalo neblikal omezovač. Mr. Green

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

226 121,- VK
Zasláno: po 14. listopad 2016 14:40
No.. já to radši točím při normální jízdě okolo 1800-2000 Smile (I proti palubáku, který ukazuje řadit výš při 1400 otáčkách.. d'oh! )
Jako při rovině je mi to jasný, jde mi spíš jenom o to stání a rozjíždění v kopci. Ale ideál asi není nikde..

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek

Narozen: 24.1.2007 (18 let)
403 230,- VK
Zasláno: po 14. listopad 2016 14:48
ja bych rekl ze lepsi asi bude pridat trochu plyn a netahnout to jen spojkou.. protoze to stejne jen pocitac pridava otacky aby to nechciplo, ne? Aspon u kie to tak je.. ta nema kroutak, tak ma pocitac Mr. Green
Obrázek

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

226 121,- VK
Zasláno: po 14. listopad 2016 14:52
Tak já mám krouťák 380nm, tak to spojka zvládne i sama. Ale asi jo, trošku plynu tomu neuškodí.
Jen by mě zajímalo, jak se v takových situacích chová automat Think

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek

403 230,- VK
Zasláno: po 14. listopad 2016 14:56
no automat asi zalezi jakej typ.. ale tam to funguje cele jinak ne, tam kdyby to byl manual tak jako bys mel porad trochu povolenou spojku.. proste porad to trochu tahne, i kdyz stojis na brzde - jen tou brzdou to prebrzdis Smile Takze to se podle me neda srovnavat
Obrázek

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

226 121,- VK
Zasláno: po 14. listopad 2016 15:01
Tak u automatů jsem si všiml, že tak nějak podobně to asi funguje Mr. Green Neboť často vidím na křižovatkách auta, jak se pomalu chtějí rozjíždět a brzdovky jim vzadu ještě svítí..

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek

403 230,- VK
Zasláno: po 14. listopad 2016 15:14
jj prave, v automatu musis fakt stat na brzde a vyradit. Dcko proste tahne furt Smile
Obrázek

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

226 121,- VK
Zasláno: po 14. listopad 2016 15:23
Asi neznám ale nikoho, kdo by v automatu na křižovatkách, kolonách, kolonách do kopce řadil Nko.. Anxious Mr. Green

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek

403 230,- VK
Zasláno: po 14. listopad 2016 15:27
To se snad ani nema. On se vyrovna s tim ze brzdis a zaroven by chtel jet.. v manualu by to zaclo rychle smrdet, ale automat je automat Mr. Green
Zasláno: po 14. listopad 2016 15:28
Hlavne bys tim prisel o tu hlavni vyhodu automatu v kolonach Mr. Green
Obrázek

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: po 14. listopad 2016 19:20
Ono záleží na typu té automatické převodovky, klasický hydroměnič je udělanej tak, aby mu to bylo jedno. Leda bys stál opravdu dlouho na Dčku na místě, pak se začne přehřívat olej.
Co se týče manuálu, tak tam trochu plynu dej, ať to nekoktá někde nad volnoběhem.

777_xxx_777 (0)
Spambot

10 291,- VK
Zasláno: po 27. únor 2017 00:43
co myslete, jaký motor vybrat na použitém baveraku e46: benzinový nebo diesel?
Logika je sice neotřesitelná, ale člověku, který chce žít, neodolá

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: út 19. březen 2019 17:32
U E46 je to jedno. Než někam dojedeš, upadne ti zadní náprava.

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
884 249,- VK
Zasláno: út 19. březen 2019 18:50
BMW e46? Myslel jsem, že BMW kupují hlavně tzv. petrolheadi, co chtějí driftovat a diesel neuznávají...
I když, v Německu diesely pomalu zakazují, takže se prý teď v bazarech dají koupit levně... Very Happy
» Mobilní verze Příspěvek byl poslán z mobilního VSN
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
Strana 1 z 7