Zasláno: so 13. červen 2020 06:18
Bohužel, z her které se hrají ovladačem a postava se pohybuje čudlíky a ne skutečně tělem mám taky mořskou nemoc... Beat Saber nebo jednu tower defence hru kde je člověk lučištníkem a střílí útočníky jsem zvládl hrát hodinu, stejně tak letecké simulátory... ale když jsem zkoušel Hellblade, tak jsem nedal víc jak 5 minut.... jako pomáhalo neotáčet obrazovkou, ale vzdy zavřít oči a jen ji překlopit... ale to je pak hraní nanic... V reálném životě mám problém že když si čtu a jedu autobusem, tak mám taky mořskou nemoc... (z normální jízdy ne, a číst ve vlaku mi nevadí - proto mimochodem jezdím radši vlakem než autobusem...)
Ksicht se mi v tom nepotí, potím se já celý...

Ten rastr je problém, dá se na to zvyknout, ale chce to ještě tak 4x větší rozlišení... pak to bude lepší...
Jinak Half Life Alyx vypadá super...

Zasláno: so 13. červen 2020 06:26
Jinak u nás ve městě máme VR klub, kde je dost velký prostor a dají se tam hrát různé hry a reálně je ovládat pohybem... Je to v místě bývalé bowlingové herny (pro představu jak je ten prostor velký)...
Ty hry tam jsou něco na způsob téhle České:
https://www.lupa.cz/clanky/golem-misto-iron-mana-v-praze-startuje-nejvetsi-atrakce-pro-virtualni-realitu-na-svete/
V tom je podle mě velký potenciál a má to velkou šanci konkurovat paintballu/lasergame...
No a kamarád má HTC Viv to už jsem psal jinde... Já bych si to zatím za ty prachy nekoupil... ale až budou displeje dostatečně jemné a nebude tolik vidět rastr, tak by se o tom už dalo uvažovat...