Zasláno: st 24. duben 2019 07:20
Tak jsem upgradoval notebook (Koupil jsem si 256 GB SSD a přikoupil jsem 8GB RAMek, takže má teď 16 GB). Vše funguje jak má... Při téhle příležitosti jsem nainstaloval i nové windows, jelikož počítač byl zpomalený i z toho jak byly předinstalované sedmičky zanesene bordelem...
Takže pár poznatků co mě mile i nemile překvapily:
+ Instalace windows z USB flashky na SSD je megarychlá. Trvalo to včetně instalace všech aktualizací a několika restartů asi tak půl hodiny.
+ Windows si samy nainstalovaly ovladače všeho, včetně utilitek na trackpoint/touchpad, na zastavování pevného disku, ovladače grafické karty atd... Nádhera, vše funguje jak má, zatím jsem nenašel jediný problém...
+ Bootování z SSD je megarychlé, počítač je v použitelném stavu do pár sekund
- Následuje rozčarování nad milionem reklam v nabídce start... odkazy na stáhnutí candy crush a podobných nesmyslů, netflixu, spotify a dalších blbostí... naštěstí vše jde smazat, kromě nějakého Xboxu... u programů zadarmo reklamy chápu, ale u placeného SW ne...
- Chybí režim hibernace
- Režim hibernace nechybí, ve skutečnosti chybí opravdové vypnutí a je nahrazeno něčím jako režim hibernace (naštéstí po pár sekundách googlení a zadání pár zaklínadel do příkazové řádky to jde změnit)
»

Příspěvek byl poslán z mobilního VSN