Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Windows Vista

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: so 3. únor 2007 14:58
O tom se asi s Tebou nebude nikdo přít. Jenže uvedu odstrašující příklad:
V jedné malé vesnici nedaleko Moravské Třebové, Linharticích, je jedna malá knihovna. A ta zatím funguje jen díky tomu, že v ní je přístup na internet. Ten je zprostředkován díky počítači, který běží na OS Linux. Zatím to vypadá dobře, že?
Problém je v tom, že s Linuxem tam neumí nikdo dělat. Chybí jim jakékoliv zkušenosti a informace. Proto firma, která počítač instalovala, jezdí obnovovat tento systém každou chvíli. Z toho vyplývá, že ona knihovna implementací Linuxu, který je zdarma, ve skutečnosti zaplatila a platí daleko víc, než kdyby tam měli Windows XP. Důvod je jednoduchý. Paní knihovnice je teta mojí manželky, takže vím, že předtím, než šla do důchodu, dělala řaditelku na místní základní škole. Mimo jiné vyučovala informatiku, takže s počítačema (rozuměj se softem od MS) to celkem umí. Jenže ji nikdo nepřipravil na Linux.
Pro tuto vesnici je Linux odepsanej na pěkně dlouhou dobu. A proč? Protože se ho někdo snažil využít bezhlavě a bez předchozí přípravy. Takhle to opravdu nejde.
"Chvalte Boha a podávejte munici!"
Kaplan Howell M. Forgy během japonského útoku na Pearl Harbor

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 34 let
826 606,- VK
Zasláno: út 20. únor 2007 03:25
Stáhl jsem a nainstaloval to na ten disk, co mi odešel asi před rokem a půl. Smile Zatim z toho mam dojem, že je to hezčí Windows XP (po vypnutí tý služby, která se ptala, jestli si opravdu přeju spustit kterejkoliv program), kterej se teda víc seká (protože jsem si zapl to Aero Glass Mr. Green ).

//tak ještě než jsem šel spát mi to vyhodilo BSoD Mr. Green Kvůli ovladačům SATA. Podobnej problém se stejnou chybou jsem měl i v XP, takže odpuštěno a nainstalovány nejnovější ovladače a ty přimo pro Vistu Smile

//mmch, je vidět, že ten disk je fakt v háji, protože mi to pořád hlásí, že systém zjistil, že je disk poškozen a můžou se mi ztratit data a jestli chci spustit zálohování. Smile
Obrázek

No a drží mně tu jen zvědavost, protože proti XP je to děsně pomalý, furt to něco hrabe na disku, nabídka start je tak hrozná, že se asi vrátim k tý klasický z Win98...
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: út 20. únor 2007 13:53
Zatím to nikdo moc nechválí. Prý to potřebuje děsně volnýho místa na disku a velkou ramku! Většina počítačů ho nepobere. Mám nyní W2000 a je to lepší než W98.
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

borix (+13)
Odpadlík
Odpadlík

10 475,- VK
Zasláno: út 20. únor 2007 16:17
Z windowsov asi(určite) jedine XP(SP2+), je to jediný(a asi aj dlho ostane) relatívne kvalitný systém bez ezxtrémne veľkých nárokov na hw, má rozumnú cenu(oproti Viste) a nepriniesol mnoho nových technológií(menej chýb)-> ideálny systém, pokiaľ nechcete Linux.
Na počiatku bola prázdna množina.

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: út 20. únor 2007 16:32
Je to asi tak, jak jsem si zkusil na stejný nastavení udělat v HL2: Lost Coast - Video Stress Test:
Windows Vista: 27,3fps
Windows XP SP2: 42,8fps

Tom Langer (0)
Anonymní

0,- VK
Zasláno: út 20. únor 2007 20:43
Ja si na Vistu nemuzu vubec stezovat... Smile Sice se system celkove spousti dele, nez XPcka, ale jinak slape v pohode a zatim zadnej BSOD a zadny problemy... Smile

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: út 20. únor 2007 22:25
Jak jsem psal. Já měl BSoD asi po 2,5 hodině po instalaci Mr. Green Tak jsem sehnal jiný drivery a ty mi ten disk pro jistotu ani neukázaly. Mr. Green

Nejvíc mě naštvalo, že po instalaci ovladačů od NVidie mi ani nešlo nastavit nic pořádně u grafiky (abych si nastavil, že to při jiných rozlišeních má nechávat původní poměr stran u obrazu)

tomiklanger (0)
Bažant
Bažant

10 000,- VK
Zasláno: út 20. únor 2007 22:52
NJN... Very Happy Tak ja mam Vistu asi 2 tydny a musim rict, ze s ovladacema zadny problemy... Smile Vsechny se nainstalovaly samy, i PCI Wifi karta, atd... Smile Takze s ovladacema zadny problem, oproti XPckam, kde se ovladace musely instalovat pro GK, ZK, WIFI a uz nevim... Very Happy

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: út 20. únor 2007 22:59
Jo a vlastně jsem ještě musel stáhnout na zvukovku drivery od realteku, protože ty od NVidie nejsou na Visty a když jsem je nainstaloval, tak mi to bralo, že mam 2.0 zvukovku a ten ovládací panel od nvidie psal runtime error...
Mno, až bude lepší komp, tak se přejde na Visty, teď mi stačí moje zlatý XP pro.. (dodělaný tim customizačním CDčkem, bez něj byly milionkrát stabilnější a rychlejší, ale reinstall se mi nechce, protože tam mam hromadu záplat...) Rolling Eyes

//mmch, proč jsou tu dva topicy na Win Vista?

tomiklanger (0)
Bažant
Bažant

10 000,- VK
Zasláno: st 21. únor 2007 18:03
No ja mam sice XPcka PRO legalni, ale presel sem na Vistu, no... Very Happy Jinak, asi mam nejaky stesti, ptze s tim fakt zadny problemy zatim nemam...Wink XPcka mam na notebooku a Vistu na PC... Smile Jinak ty 2 topicy taky nechapu, ale tady se diskutuje (sice malo)vic... Smile

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
Strana 2 z 10