Zasláno: čt 13. duben 2017 11:17
No, z mé zkušenosti je to hodně o štěští... většina bot podle mě není dělaná na chození... hlavně dřív jsem chodil denně 1,4 km z nádraží do školy a 1,4 km zpět a boty se mi většinou rozpadly po půl roce když jsem měl štěstí a do 14 dnů když jsem měl smůlu... Z mé zkušenosti jsou na tom lépe sportovní boty... teď mám dvoje tenisky - jedny nike, ty mám asi dva roky a druhé puma, které už dodělávají a mám je snad 3 roky... ale ono ani mít sportovní boty od věhlasných značek nic neznamená a je to jen o štěstí... jedny z těch bot jsem kupoval za kupón, co jsem dostal za reklamaci bot reebok, které nevydržely ani 14 dní... a prodavač v Hervisu kde jsem to kupoval a pak reklamoval mi arogantně říkal, že od botů za 1500 Kč přece nemůžu očekávat že vydrží dlouho... aha.. déle jak 14 dní je dlouho jsem mu odsyknul, tak pak radši zklapnul...
Četl jsem kdysi nějaký článek o tom, jak jsou Češi omezení, že chodí ve sportovních botech a že když tu byl nějaký návrhář, tak si myslel že je na nějakém outdoorovém festivalu... tak jsem si říkal ať jde do prdele, že nesportovní boty většinou nic nevydrží a že když je to takovej machr, tak ať navrhne boty co vydrží déle jak 14 dní, vypadají hezky a stojí nějaké rozumné peníze... ale to ne... on bude radši navrhovat boty co mají v podpatku živé rybičky a pak blbě pindat...
Všechny ty boty z těch slavných Deichmannů, CCC a podobných řetězců se hned rozpadnou a kvalitu mají stejnou nebo snad i horší jak Vietnamci... moje teorie je že je to dělané pro Američany, kteří nikdy nikam nechodí - maximálně z auta a do auta... Jinak mi netvrďte, že se jim to vyplatí, protože to jim snad každý reklamuje když se to hned rozpadne...
no, taky budu potřebovat nové boty a mám z toho už celkem trauma... to bude zase keců až se rozpadnou do 14 dnů a nebudou to chtít reklamovat... no i když teď jezdím do práce hlavně na kole, takže asi splňuji podmínku na ujití max 100 metrů denně... takže se ty boty tolik nenamáhají a mohly by vydržet déle...