Zasláno: čt 3. říjen 2024 10:20
Deadpool a Wolverine
Mě ty marvelovské filmy začínají víc a vic štvát. Od doby, co do nich strkají multivesmír, jdou k šípku. Za mě je to naprostá scénáristická zoufalost. Další kloudné hrdiny nemají a ty, co měli lidi rádi nějakým způsobem odpravili. Management ale chce další dojné krávy, tak co dělat? Multivesmír! Jelikož normální rebooty už nikoho nezajímají. Kdo by taky chtěl po x-té koukat na další verzi Spidermana? Jenže jaksi netuší, že multivesmír je ještě otravnější než další pavoučí muž v elasťácích.
Z fyzikálního hlediska taky úplná blbost. S přibývajícím časem exponenciálně víc vesmírů a hlavně to znamená nulovou svobodnou volbu, protože s každým rozhodnutím vzniká další paralelní vesmír a nikdo nemá kontrolu, v jakém vesmíru zůstane... Plus zákon zachování energie. Existovat to, tak to bude spíš podle kvantových stavů částic a k tomu rozhodně nikdy nebude jednou Deadpool mimino, podruhé Deadpool s blonďatým ohonem atd.
Zpátky k Deadpoolovi. Děj trapný nebo spíš nijaký. Humor nulový. Nezajímavé recyklované postavy. Napětí trochu při těch extrémně digitálních omalovánkách po celou dobu. Zbytečně brutální. Přehnané násilí. A to jsem se na ten film těšil, protože měl super recenze a na ČSFD přes 80%. Přitom je to odpad.