Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Koronavirus Covid-19

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 83, 84, 85  Další  Poslední
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Ostatní boxovací pytle
Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

Narozen: 18.3.1985 (40 let)
62 410,- VK
Zasláno: po 9. březen 2020 14:01
Ale nikdo neříká, že chřipka není smrtelná nebo že se nad ní mává rukou, nikdo nešílí kvůli chřipce protože ji známe, víme co dělá, máme na ní léky a vakcíny. ALE jak třeba dobře víme, taky víme že z kouření je rakovina plic a přesto kouříme a umíráme na to. Známe to, sereme na to, ignorujeme to a považujeme to za běžné, ačkoli běžné nerovná se normální.

Tohle NEZNÁME a nemáme dostatečná data na to, abychom mohli říct jak to bude postupovat, co to s náma udělá, a zlehčováním situace si nepomůžeme. Přece to, že řeknu že koronavirus není chřipka neznamená že zpochybňuju existenci nebo nebezpečí chřipky!

A článek z Novy bych zrovna nepovažovala za zdroj relevantních informací...
Hey, hey apple!

Obrázek

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 2. srpen
378 596,- VK
Zasláno: po 9. březen 2020 14:20
Makavelina napsal:
jirkacv napsal:
Já nevím, že si z toho pořád děláte prdel.

Klidně budu chodit venku s rouškou/respirátorem, ale nejsou k sehnání, ačkoli jsem v Praze nepotkala ještě ani jednoho člověka s něčím na xichtě, ani v metru, ani v MHD, ani v centru, ani na trhu, nikde. Jsem neskutečně ráda, že jsem si zařídila život tak jak jsem si ho zařídila a mám home office a prakticky mezi lidi vůbec nemusím, když nechci. On je dost velkej rozdíl mezi panikou a obyčejnou opatrností a hlavně ohleduplností vůči ostatním. O tom viru víme hovno a ještě dlouho hovno vědět budeme, NENÍ TO KURVA CHŘIPKA, nevíme co to dělá s tělem z dlouhodobého hlediska, ale smějme se těm, co takzvaně panikaří.
Jak by mohli chodit všichni v metru s rouškou, když v celé Evropě jsou vyprodané? On tu totiž nikdy nikdo roušky nenosil a ta setina promile, co jo, byla považovaná za totální exoty se šikmýma očima. Tak tu ani nebyly žádné zásoby. Vždyť bys na den potřebovala cca 10-20 miliónů roušek, resp. respitárotů... d'oh!
NoArtist / NoName

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: po 9. březen 2020 14:24
Mr. Green Právě že jsou vyprodané, tak bych předpokládala, že si je lidi koupili, aby je nosili OMG Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

378 596,- VK
Zasláno: po 9. březen 2020 14:36
V prvé řadě jsou jednorázové. Po jednom použití se mají vyhodit a vydrží max. půl dne provozu v kuse (ačkoliv respirátory podnikavci prodávají za několik tisíc). Navíc bys jich potřebovala na týden několik desítek miliónů. A to tu není ani omylem. Možná tak v Asii, kde je lidi přes zimu celkem běžně nosili. Ale tady jich žádný dodavatel takovou zásobu neměl.

Dneska jsem v ordinaci u praktika litoval, že jsem si respirátor nezval. Kašlajících lidí tolik jako v metru. Nakonec jsem radši čekal na zimě venku před čekárnou. A pak jsem dostal na vracející se nachlazení projevující se zastřeným hlasem lék na alergii. Nevyšetří, na nic se nezeptají a pak bezmyšlenkovitě dají naprosto ulítlý lék. Přesně tenhle přístup lékařů šíří koronavirus po Evropě.
NoArtist / NoName

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: po 9. březen 2020 14:40
Ano, vím že jsou na jedno použití. Asijské turisty s tím potkávám celý rok. Když jsem se ptala muže, jestli oni jakožto armáda mají nějaké zásoby, tak mi řekl: "pokud máme, tak jsou 100% prošlé." Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
884 249,- VK
Zasláno: po 9. březen 2020 14:41
Tak hlavně roušky jsou k ničemu, ty jsou aby člověk neprskal na kolemjdoucí. Jsou potřeba respirátory nejvyšší třídy... jo a ty respirátory jsou na jedno použití. Takže by jich na rok bylo potřeba 10 milionů x 365...

Ano, TV Nova není zrovna relevantní zdroj informací (stejně jako iDnes, Novinky.cz nebo třeba Česká Televize), ale zrovna v tomhle má pravdu...

/// než clověk napíše post jsou tu dva nové... Very Happy
» Mobilní verze Příspěvek byl poslán z mobilního VSN
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

378 596,- VK
Zasláno: po 9. březen 2020 14:44
Na druhou stranu je pořád lepší rouška než nic, ačkoliv chrání jen cca na 15-80 %. Pořád je tam nějaká bariéra. Ale ať tak či tak, pro ochranu potřebuješ aspoň 1 ks denně.
NoArtist / NoName
Příspěvek upravil 1× Elephant, naposledy po 9. březen 2020 14:50.

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: po 9. březen 2020 14:46
Ano, pořád lepší rouška než nic už jen aby se poznali navzájem lidi, co to myslí aspoň trochu vážně. Možná že i kdybys nosil jednu roušku celej rok, tak by to MOŽNÁÁÁ mohlo dementy přimět, aby se od tebe drželi dál a neprskali na tebe, protože buď se budou bát že to máš a budou si odsedávat, nebo si budou myslet že jsi divnej a budou si odsedávat. Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

378 596,- VK
Zasláno: po 9. březen 2020 14:50
Právě to jsem měl udělat v ordinaci - rouška a hned bych byl na řadě. Ostatní by zmizeli během pár minut. Takhle jsem tam čekal hodinu.

Rouška je jen kus hadru. Po několika dnech by mělo jít si ji vzít znovu, dokud to její estetický vzhled dovolí. Choroboplodné zárodky by na ní měly být už po té době vyschlé (čti tuhé).
NoArtist / NoName

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek

Narozen: 24.1.2007 (18 let)
403 230,- VK
Zasláno: po 9. březen 2020 15:22
Vzhledem k tomu, ze rouska je prave ta zodpovednost, a slouzi jako prevence flusani bacilu na ostatni, tak to asi neni takova tragedie kdyz si sam sobe plives co mas na rousku Mr. Green
Obrázek

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Ostatní boxovací pytle
Strana 12 z 85