Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Paliva

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta

Proč pořád jezdíme na ropné produkty?

Hlasování není časově omezeno.
Protože se to pořád vyplatí nejvíc.:
9% 9% [ 3 ]
Protože alternativní pohony nejsou plně dořešené.:
29% 29% [ 9 ]
Protože naftařské společnosti mají ekonomicky v hrsti výrobce a vlády.:
61% 61% [ 19 ]
Z nějakého jiného důvodu.:
0% 0% [ 0 ]
Celkem hlasů : 31 / Hlasujících: 31
LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: so 1. září 2012 16:12
Jenže puštěná klima ti klidně o půl litru zvedne spotřebu. To samý udělá ten vodík...
Navíc neušetříš, protože abys vyrobil dostatečný množství vodíku, potřeboval bys daleko víc energie, než jsi schopný dodat. Je to prostě takový šméčko na lidi....

Ale kdo chce kam....
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

Narozen: 23.4.1973 (52 let)
51 277,- VK
Zasláno: so 1. září 2012 16:16
dndeska zatím čau. když si klikneš na ten toube a budeš hledat a hledat, tak se dozvíš víc. já už ten čas počítám v desítkách hodin. samozřejmě to porovnávám se svými znalostmi z elektriky a elektroniky, se znalostmi z fyziky a taky s lidmi co do aut dělají. všechno je zrealizovatelnéné

dám ti vědět jak dopadl ten soused
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: so 1. září 2012 16:18
Jen tak pro info - motor spotřebuje stovky litrů vzduchu na 100km. Ty vytvoříš pár litrů vodíku...
Je to jako flusnout do bazénu a čekat, že se ohřeje...

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 2. srpen
378 596,- VK
Zasláno: so 1. září 2012 19:40
Mě by zajímalo, co z toho vznikne, až to drutek vyrobí... Cool

Pravda je, že pokud ten vodík bude vyrábět elektrolýzou, tak pravděpodobně spotřebuje víc energie jeho výrobou, než získá jeho sloučením s kyslíkem (matně si vzpomínám třeba na takový zákon zachování energie).

drutku: jedna dobrá rada - vodík je při styku se vzduchem výbušný, tak pozor, nevyhoď to auto do vzduchu. Nechci na Nově slyšet o tragickém příběhu jednoho domácího kutila...Wink

//edit: jsem unavený a pletu si nicky.
NoArtist / NoName
Příspěvek upravil 1× Elephant, naposledy so 1. září 2012 21:48.

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
884 249,- VK
Zasláno: so 1. září 2012 21:16
Ty vole, jdu roztrhat a spálit svůj bakalářský diplom z fyziky, protože jsem se právě dozvěděl, že fyzika je židobolševické spiknutí a že perpetuum mobile existuje Brick Wall Zvracím d'oh! (zajímavé, že všechny experimenty mi zatím vždycky vycházely, a pokud ne, tak jsem vždycky našel chybu... ale asi za mnou vždycky stál židobolševický agent, svobodný zednář a nebo iluminát, co měli plášť neviditelnosti... Rolling Eyes )

Tohle přece nikdy nemůže fungovat... Každý, kdo absolvoval alespoň základoškolskou fyziku (a v tomto případě i chemii), tak si uvědomí, že tímhle spotřebu jen nehorázně zvedneš a ještě k tomu riskuješ výbuch auta... (ono pouštět elektřinu do benzínu nebo hrát si s vodíkem je úplně bezpečný, že...) Jestli jsi elektrikář, tak jste něco jako fyziku museli mít...

Takže zaprvé - existuje zákon zachování energie - říká, že množství energie dokonale izolovaném, systému je pořád konstantní.
Díky tomu nemůžeme vyrobit perpetuum mobile prvního druhu, které se snažíš vyrobit. Energie nejde vyrobit ani zničit. Můžeme ji jen přeměnit.

- Za druhé dokonale izolovaná soustava neexistuje (snad jen celý vesmír je dokonale izolovaná soustava a ani to není jisté). Takže vždycky budeš mít tepelné ztráty. Díky tomu nejde vyrobit ani perpetuum mobile druhého druhu, kde bys dodal energii a ono s ní pracovalo pořád do nekonečna...

Pokud nevěříš, tak se to dá jednoduše změřit a spočítat...
Takže máš benzín. Řekněme 100 litrů. ten se spaluje v motoru a otáčí generátorem. Výhřevnost benzínu je kolem 32 MJ/l (viz wikipedia, heslo benzín), tudíž spálením 100 l benzínu získáme 3200 MJ tepla. Účinnost nejlepších benzínových motorů v autech je kolem 25 % (viz wikipedia, heslo spalovací motor). Takže spálením benzínu v motoru získáš 3200MJ tepla, které pomocí pístů a klikové hřídele převedeš na 800 MJ rotační kinetické energie. Pokud auto nepojede a motor bude točit pouze generátorem, který má účinnost cca 50 %, tak získáš 400 MJ elektrické energie, což je 400 MWs, neboli 6,6667 MWh. Z těchto 400MJ vyrobíš elektrolýzou (účinnost 60-70 %, viz wikipedia, heslo elektrolýza) vodík, jehož chemická energie je rovna maximálně 280 MJ. Když jej spálíš, ve spalovacím motoru, tak získáš 70 MJ pohybové energie... Tudíž žádnou energii jsi nezískal... naopak jsi touhle píčovinou ztratil 97,8125% energie uložené v benzínu, neboli účinnost tohohle procesu je 2,1875%, což má k tomu, aby to bylo víc jako 100% hodně daleko... Laughing Tohle se stane s energií, co si vezme generátor a projde tímhle debilním procesem.... V autě se ale většina energie obvykle použije na pohyb autem, takže to, že tam máš krabičku, co sežere 98% energie co si vezme ani moc nepoznáš... To bude lepší si radši za ten vyplýtvaný benzín pustit klimatizaci...

Takže tohle je jen tahání peněz z hloupých a důvěřivých lidí, co neví, že generátor v autě má účinnost cca 50 % a elektrolýza cca 60-70 %... nic nemůže mít účinnost vyšší jak 100%... Přidáním téhle věcičky to jen zkomplikuješ... Je to experimentálně ověřené a pokud nevěříš, tak si to změř...

To, že to funguje je jen pocit způsobený placebo efektem... Ve skutečnosti je efekt právě opačný... Kdysi se na Siemensmanii objevil návod, jak si zrychlit mobil pomocí přidání upomínky do kalendáře na určitý den... světe div se, lidi taky tvrdili, že to funguje.... Eh? Pak se přišlo, že to byl vtip a ti, co tvrdili, že to funguje raději mlčeli... Very Happy

Jinak jestli jsi elektrikář, tak si vyrob radši tohle perpetuum mobile, to je jednodušší:
Youtube Video
Přehrát video na YouTube

(je to na youtube, tak to musí být pravda... Very Happy )
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: po 3. září 2012 09:15
Jsi hlupák, promiň ale jinak se to nedá nazvat. Tohle NENÍ perpetuum mobile!!!!!! To by bylo tehdy pokud by to zapojil do sebe a HNED mu to svítilo! Nesmíš dodat žádnou energii aby se to rozběhlo. Prostě sestavíš a ono to samo začne fungovat a pak nepřestane. No a to sto šňůrou je starý jako sviňa. Ukazoval nám to již fyzikář na základce. Nic než indukční cívka!!! Dokonce existují činnosti u kterých je nařízeno že el. kabely nesmí být smotané ale natažené. Když jsme dělali studny tak vodič na sondy musel být v jiné chráničce a nim 10cm od přívodního kabelu k čerpadlu, jinak to blbě fungovalo.Takže klid a jen se něco douč. Magor Magor Magor Idea Idea Idea Dance Dance Dance Pravda to druhé video se zdá že to umí napájet i půlku města, ale to je již blbost. Malé diody to rozsvítí, ale žárovku již ne. Přijde mi to jako podvrh jak zblbnout lidi. Reálný podklad,ale zneužit.
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: po 3. září 2012 09:38
Beat: ono na tom videu je to takový... Mno prostě když to ukazuje v praxi, tak tam není kus tý prodlužovačky se zástrčkou vidět. Proč asi.... Mr. Green

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 34 let
826 606,- VK
Zasláno: po 3. září 2012 19:48
Jé, já jsem prošvihl nějakou srandu? To o tom vodíku už jsem někde četl. Nebylo to dokonce tady? Nefunguje to nakonec tak, že to míchá benzín s vodou? Smile
Ale bejt tebou bych toho drutku fakt nechal, nebo by si tě mohla podat žido-zednářsko-ropná mafie. Jen kvůli ní se tohle totiž už dávno nevyrábí sériově a lidi si to musí stavět doma v garáži.

BTW v TopGearu před pár lety ukazovali auto na vodík a fungovalo to tak, že se do toho napumpoval vodík, z něj se vyráběla elektrika a auto byl jinak klasickej elektromobil.
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
884 249,- VK
Zasláno: po 3. září 2012 19:50
Nejsem hlupák... Samozřejmě, že to je perpetuum mobile - perpetuum mobile druhého druhu, kde dodáš energii a ono to potom pořád bude konat práci... Já se fyziku fakt doučovat nepořebuji... Magor
Abys na takovouhle "indukční cívku" s pár závity naindukoval dost energie pro napájení 100W žárovky, tak to bys musel mít ku*va silné magnetické pole... Mr. Green (Navíc by se to idukovalo na všechny tři dráty - na všech třech drátech bys měl stejné napětí, takže po zapojení by neprotékal žádný proud... jedině, že bys to uzemnil, pak by tekl proud mezi jedním ze tři drátů v té prodlužce a zemí... )

LivArt - bingo! Magor
To video je jen ukázka, že nemáte věřit všemu, co najdete na netu... Wink
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 34 let
826 606,- VK
Zasláno: po 3. září 2012 19:51
pipa: ale tak ono by to i tou indukcí imho šlo, jenom by se to muselo uvnitř toho psa přebastlit - pevný konec (+), konec se zástrčkou (-). Jenže na těch pár závitech, navíc bez jádra, bych to asi nečekal.
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
Strana 7 z 11