Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Charity, nadace, pomoc dětem...

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Ostatní záliby

Myslíte si, že se peníze posílané na charitu opravdu dostanou tam kam mají?

Hlasování není časově omezeno.
Ano:
30% 30% [ 3 ]
Ne:
70% 70% [ 7 ]
Celkem hlasů : 10 / Hlasujících: 10
Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

Narozen: 18.3.1985 (40 let)
62 410,- VK

Charity, nadace, pomoc dětem...

Zasláno: po 11. červen 2007 16:49
Dneska se v práci rozpoutala taková diskuze na toto téma. Tiskneme Výroční Zprávu pro Nadaci mezinárodní potřeby (specializujou se na pomoc dětem v chudejch státech, podporu jejich vzdělání atd.), a kolega nějak začal s tím, že tomu chlapovi (tomu kdo vede tu nadaci) hrozně fandí, že je to pěkný že takhle pomáhá chudejm dětem, tak jsme se o tom začali trošku bavit jako že on by přispěl a tak. Já jsem mu řekla, že je sice pěkný posílat prachy na nějakou nadaci, ale nikdy nevíš komu se ty prachy dostanou a že já jednou budu mít taky děti a tak nevidím důvod posílat peníze cizím dětem když se budu jednou starat o svoje, a my lidé z chudého kraje Mr. Green si nemůžem dovolit rozhazovat. Já jsem měla taky jednu životní a finanční krizi, za kterou jsem taky nemohla a musela jsem si pomoct sama, asi to zní sobecky, ale proč bych měla posílat peníze cizím dětem v Africe když sama nemám koncem měsíce co jíst. Anxious Kolega se teda zatvářil jako kdybych před ním rozšlápla koťátko nebo něco Mr. Green Když jdu po městě a choděj takový ty děti s těma bílejma pastelkama, tak jim tu dvacku vždycky do tý kasičky hodím, ale to je tak maximum.

Jak jste na tom vy? Věříte že se ty darované peníze dostanou těm co to potřebují?
Hey, hey apple!

Obrázek

lukenet (+16)
plastová kytara
Odpadlík
Odpadlík

15 825,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 16:52
Ono jde o to, že ty peníze se tam dostanou, ale je to úplně na nic, páč takovýhle malý jednorázovky stejně nikoho nevytrhnou..
http://www.stephenking.com/darktower/ | http://www.darktowercompendium.com/ | http://www.thedarktower.net/
Obrázek
Stop using stupid userbars... Start using smart userbars... Mr. Green

busch (+9)
hodná ovečka
VIP Řízek
Řízek

36 528,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 16:54
Sám mám málo Mr. Green
Nějak nevidim důvod, proč přispívat na černoušky v africe, když to nic nevyřeši. Černoušek akorát vyroste a udělá si další děcka,který opět nebude mít čím živit...
Radši bych přispěl třeba na výzkum léčby nějaké nemoci atd..
Veselé Vánoce!

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 35 let
826 606,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 16:56
Jak dlouho už to takhle funguje a stejně nemam pocit, že to něco vyřešilo. busch má pravdu, kdyby to raději šlo na nějaký výzkumy léčby AIDS, tak by to v africe pomohlo víc. Think
Takovýhle příspěvky jsou spíš na to, aby měl člověk dobrej pocit jako "jo, pomohl jsem černouškovi" ale je to prakticky na nic.
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

lukenet (+16)
plastová kytara
Odpadlík
Odpadlík

15 825,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 16:59
v africe by se podle mě hlavně vůbec přispívat nemělo. řekněte na co? si někdo myslí, že se dá přirozený vývoj nějak urychlit ale to je pitomost.. ať je prostě nechaj bejt, prostě zatím nejsou na takový úrovni, aby to mohli vůbec pochopit.. tím že jim tam někdo shodí půl tuny obilí a kondomů nikomu nepomůže, navíc je to jak černá díra na suroviny
http://www.stephenking.com/darktower/ | http://www.darktowercompendium.com/ | http://www.thedarktower.net/
Obrázek

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 17:02
Applause konečně rozumné názory, už se necejtim jako vrah koťátek Applause

stejně si je ve finále všecky naadoptuje Andželína Džolí Not Talking
Hey, hey apple!

Obrázek

busch (+9)
hodná ovečka
VIP Řízek
Řízek

36 528,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 17:05
ALe to už tomu rozšláplýmu koťátku život nevrátí... Not Talking
Veselé Vánoce!

borix (+13)
Odpadlík
Odpadlík

10 475,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 17:06
Nie, neprispievam, veď predsa nekradnem(ale mal by som začať Mr. Green ). Na to sú tu veľké firmy, ktoré majú tých peňazí na rozhadzovanie skutočne dosť, tých mojich pár korún by pre nich bolo nič. Dalo by sa, možno, povedať, že často sa ani nevyzbiera dosť peňazí, aby sa to dalo tým deťom poslať.
A k tej otázke: Skutočne neviem, co tam mám dať. Zišla by sa tam ešte táto možnosť.
Na počiatku bola prázdna množina.

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

Věk: 32 let
226 121,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 17:30
Maximalne prispeju rakovinu a to kdyz mne zastavi pekny holky, se kteryma hned hodim pokec Mr. Green

Mne se libi, u nas asi kazdy rok je vzdycky nejaka sbirka na "Nikolku", ktery uz je asi pet let furt deset let. To bych si taky mohl vyvesit prispejte na Mouchu a dam tam cislo svyho konta.

A souhlasim s nazorama na cernousky

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 17:35
to Moucha: jojo, na rakovinu jo... Je to hnusná nemoc a nedávno mi na ní málem umřela kamarádka z USA (teda ono jí je 60 let a nikdy jsme se neviděli, ale hrajem spolu URU po síti), byla 6 dní v komatu, bylo to děsný. A teta měla taky nádoreček. myslím že si nikdo nedokáže představit co to je taková hrozná nemoc dokud se to netýká přímo jeho nebo někoho blízkého. Kytičky proti rakovině kupuju, to jo.
Hey, hey apple!

Obrázek

lukenet (+16)
plastová kytara
Odpadlík
Odpadlík

15 825,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 18:37
O rakovině mi radši nemluvte... Wink , páč ji máme v rodině Brick Wall
Obrázek

Ginzo (+8)
Odpadlík
Odpadlík

Věk: 34 let
68 462,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 19:44
Nie som nejaky extra charitativny človek,ale každy rok si kupim narcis a podobne dobrovoľne dobročinne veci.
V mojom sučasnom veku prispievam len umorne môjmu vreckovemu,ale je dobre dať niekomu peniaze,vediac,že ich potrebuje viac.
Ale Nota Bene nekupujem,to by som skrachoval (bez ironie).
G-kulturny gigant; I-toľko IQ, čo Pecanz vypil piv;N-som strašne nadržany na EINEXa;Z-na VSN sa stale za*ebavam;O-neuveriteľná originalita, kt mi ani Jendak nevytuni Twisted Evil

Norton (+8)
VIP Chlapík
Chlapík

10 895,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 21:17
Nepřispívám...sám mám momentálně finanční problémy a nikdo mi nepomůže.A kdybych měl přispět na každou zbírku,na kterou mě,při průchodem Brnem z Čáry na Hlavas,někdo zastaví,tak jsem za takovou procházku o dobrý pětikilo lehčí. Brick Wall

lion (+13)
pán zvěrstev
Odpadlík
Odpadlík

13 320,- VK
Zasláno: po 11. červen 2007 21:38
Přispěju třeba pomocí DMS, vybírající studentíci mě docela rozčilují.
Stejně si z těch peněz ředitel dětskýho domova koupí nový služební auto a mobil Brick Wall

Mimochodem, kdo tady rozšlapal to koťátko??!! Not Talking

borix (+13)
Odpadlík
Odpadlík

10 475,- VK
Zasláno: út 12. červen 2007 14:01
lion napsal:
Mimochodem, kdo tady rozšlapal to koťátko??!!

Neviem, ale mohol by si to ten/tá dotyčný/a aspoň upratať Whistle Angel Mr. Green
Na počiatku bola prázdna množina.

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

Narozen: 23.4.1973 (52 let)
51 277,- VK
Zasláno: út 12. červen 2007 21:32
na takové blbosti nepřispívám. až budou mít ti lidé dost inteligence na to, aby pochopili, že mají mít tolik potomků kolik uživí, tak bych o nějaké pomoci uvažoval. a stejně si tu "naši" pomoc rozdělí akorát mocipáni, kteří ji stejně nepotřebují. a nebo to dostanou do pracek překupníci.

poslal jsem akorát tři smsky na pomoc po tsunami před dvěma léty. myslím, že to byla indonésie. ti to potřebovali. taková nárazová pohroma (nebo jak to nazvat) jim udělala pořádnou čáru přes rozpočet. tam ale nejvíce pomůže, když ta začnou jezdit turisti a budou tam utrácet svoje prachy.

do afriky a ani na jinou pomoc (i v čr) bych nepřispěl. až mě stát přestane okrádat a začne rozumně hospodařit, tak přispěji. to ale nebude třeba, protože pak na to zůstane v rozpočtu peněz dost
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

krrttek (+24)
vynálezce vybrátoru
VIP Čestný šéfík

25 450,- VK
Zasláno: so 16. červen 2007 16:13
lukenet napsal:
O rakovině mi radši nemluvte... Wink , páč ji máme v rodině Brick Wall
to jsme bohužel dva. Já nepříspívám, sám málo mám a většina argumentů proč neposílám byla již vyřčena. Ať pomáhájí firmy svými statisíci a ne běžní občané korunami Hand

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 658,- VK
Zasláno: po 18. červen 2007 10:46
Přispívám sem tam na nějaké nadace. Většinou již na akce co jsou "prověřený". Známé z televize, nebo jsou již několik let. Kupuji od bezdomovců "Nový Prostor". To je jejich časopis a vydělávají si tím na jídlo. Mají dost přísná pravidla pro prodejce. Taky si kupuji kytičky na podporu výzkumu rakoviny prsu. Sám mám sice málo, ale jiní jsou na tom ještě hůře. Třeba mi to někdy někdo vrátí. No a máme adoptovanou indickou holčičku. Nelituji a udělal bych to zas. Jen máme na cestách toho co jim vozí dárky a ještě jsme ji neměli možnost cokoliv poslat. Crying or Very sad
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

aisha (0)
Anonymní

0,- VK

udiiiiiiiv

Zasláno: pá 8. srpen 2008 17:53
Rolling Eyes me pripada,ze jste vsichni ozrali nebo sfetovani.na blbosti mate na prispevek pro nemocne dite ne-e,doufam ze vam se nenarodi nemocne dite a nebudete potrebovat pomoc Think ,jinak ja prispivam na cokoliv a mam i adoptovane deticky nechapu vas horsi nez zver

Thompson (+3)
Topol
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 3. březen

103 946,- VK
Zasláno: pá 8. srpen 2008 18:10
Ano horší jak zvěř.Díváš se na zprávy?Až k tobě dojde někdo,nebo k tvým známým jako z charity a ty budeš tak naivní a pustíš ho do domu a on ti vezme všechny peníze nevím jestli budeš mít stejný názor.Stovky okradených důchodců,kteří tak přišli o peníze svou hloupostí mě přesvědčilo o samém názoru,jako mají tady pánové.Proč myslíš,že má třeba Svobodová a jiní u nás slavní něco společné s charitou?Aby tam mohli prát špinavé peníze.
Obrázek

pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

132 719,- VK
Zasláno: pá 8. srpen 2008 18:12
jn, paní Svobodová vždycky vybere kopu peněz na mentální dětičky a pak si jede na krásnou dovolenou.. Smile

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

Věk: asi 34 let
167 754,- VK
Zasláno: pá 8. srpen 2008 20:12
ano ale len co sa tyka velkej organizacie ,,.,. neviem jak sa vola ale rozdavaju modre gombiky a pohladnice .,.,aaaa uz viem Unicef
Obrázek

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK
Zasláno: so 9. srpen 2008 10:36
Všechny charitní organizace (i ty seriózní) pracují takovým systémem, že děsivě velká část vašich peněz se nedostane tam, kam má. Mají obrovské náklady. Pokud jde o sbírky v ČR, je ostuda, že se o všechny potřebné nedokáže postarat stát. Částky, které vynaloží stát zbytečně, převyšují všechny sbírky, které se v ČR konají.
Jako jednotlivec prakticky nepřispívám. Až si to budu moct dovolit se svou firmou, tak radši třeba (po předchozí domluvě) nakoupím nějaké hračky dětem do nemocnice, nebo dětského domova - přímo, bez nějaké organizace.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: so 9. srpen 2008 12:07
S těma sbírkama sem na tom stejně jako Moucha - když vybírá nějaká pěkná slečna/slečny, tak nějakou kačku dám, pokecáme atd.
Ale abych posílal někam větší obnosy, tak to ne. Sám mám málo....
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská

27 334,- VK
Zasláno: ne 10. srpen 2008 09:22
ad aisha - nějak tě nechápu??? A už vůbec nevím, proč by tu měli být všichni pod vlivem nebo zfetovaní???!!! Moje organizace přispívá na dítě v Indii a sponzorujeme zvířátko v pražské zoo, prodáváme různé charitativní věci - samolepky, notýsky...Ročně se účastníme asi sedmi charitativních akcí. Upozotňuji, že jsme státní organizace a s charitou nemáme nic společného. Prověřila jsem si, že na charitu jde třetina až polovina vybraných peněz - což mi přijde žalostně málo...Přesto přispíváme, sem tam si něco koupím i já jako osoba. Ale úplně nejlepší nápad je ten, co jsem tu už četla - koupit věcný dar a darovat ho třeba dětskému domovu, tak jsme to také udělali. No a světe div se, jeden domov byl rád, druhý dar nechtěl - jednalo se o DVD přehrávač a bylo nám řečeno, že mají kvalitnější...Pak vysvětli těm, kdo se s chutí, zadarmo, dobrovolně se na sbírce podíleli, že o jejich dar se nestojí...Ano, nejsou všichni lidé stejní, každý z nás má právo se rozhodnout, zda přispěje nebo ne, zrovna tak jako má každý z nás právo se svobodně k téhle problematice vyjádřit. Vzpomínám si třeba, když byly povodně, jak jsme nakupovali z posledních peněz drogerii a savo pro postižené. Já myslím, že každý z nás někdy nějak přispěl. A jak říkám, vše je dobrovolné, tak proč odsuzovat ty, kteří nechtějí. Asi mají důvod.
A věř, že vím, co jsou postižené děti, pracuji s dětmi mnoho let. Vím, co potřebují, vím, jak těžko se hledají tzv. sponzoři. Ale jde také o slušnost - když sponzor vidí, že jeho peníze šly tam, kam měly - jednak má radost, jednak vím, že se na něj můžu obrátit ještě jednou.
Nechápu tě, co si tu řešíš. Vždyť ty lidičky tady neznáš, nevíš, jaké mají problémy a útočíš na ně, ač si to nezaslouží...
Tvůj příspěvek mě fakt nadzvedl...Potřbuješ-li pomoct, napiš mi SZ
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 658,- VK
Zasláno: po 11. srpen 2008 08:29
Řekl bych že aisha potřebuje odbornou lékařskou pomoc. Think Think Think
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

Wojcek (+20)
Emsí_Dabljůsí
VIP Kořeň
Kořeň

132 412,- VK
Zasláno: čt 30. červenec 2009 12:45
Tak nevím... taky jste viděli v telivizi reklamu, že když koupíte nějakej prostředek, tak tím vlastne zaplatíte dítěti v Africe vodu na 1 týden?
Mama si kópila jekejsik šampon a na něm to je, ale je tam napsaný, že to zaplatí 1 litr, to jakože tomu dítěti stačí na týden litr vody? Shocked
(_)_)\\\\\\\\\\\\\\\Mr. Green

pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

132 719,- VK
Zasláno: čt 30. červenec 2009 12:51
Bude muset, protože zbytek peněz si dá Vendulka Svobodová do kapsy a zajede si na krásnou dovolenou.. Very Happy

Thompson (+3)
Topol
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 3. březen

103 946,- VK
Zasláno: čt 30. červenec 2009 14:55
To by radši měli dávat k šamponu litr vody Mr. Green
Wojcek: iPhone taky neumí to, co píšou na krabici Mr. Green
Obrázek

Wojcek (+20)
Emsí_Dabljůsí
VIP Kořeň
Kořeň

132 412,- VK
Zasláno: čt 30. červenec 2009 21:41
pecanz: a nejen ona...
thompson: Mr. Green Mr. Green Mr. Green
(_)_)\\\\\\\\\\\\\\\Mr. Green

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
896 894,- VK
Zasláno: pá 31. červenec 2009 18:21
nepřispívám.. sám jsem chudej student a stejně myslím, že ti, co by to měli dostat z toho dostanou jen něco.. Rolling Eyes
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Ostatní záliby
Strana 1 z 4