Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Czechtek - zase policejní stát?!

Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Ostatní boxovací pytle
romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK

Czechtek - zase policejní stát?!

Zasláno: ne 31. červenec 2005 14:26
Začínám si ze zpráv (hlavně v rádiu) dávat dohromady svůj obrázek o policejním zásahu na Czechteku a zase mi není dobře. Podle všeho jsme zase svědky nechutné jednorázové demonstrace toho, že "policie něco dělá". Zásah byl naprosto zbytečný a zdá se, že opět i nezákonný (to se zřejmě ukáže později). Organizátoři měli louku řádně pronajatou, vyblbli by se a nic by se nedělo. Policie dav násilím rozprášila po okolních obcích, kde dělají problémy. Počet zraněných (neoficiální údaje hovoří o více než stovce zraněných účastníků a některých dokonce těžce) nasvědčuje nepřiměřenému zásahu proti společensky mizivě nebezpečné skupině lidí.
Myslím, že 99% občanů ČR nemůže souhlasit s takovým plýtváním státních prostředků a policejních kapacit, které by jinak mohli působit proti zločincům.
Policejní prezident údajně prohlásil, že je to lokální akce místní policie, ale tomu přece vzhledem k rozsahu a předem udělené podpoře jeho či premiéra nemůže nikdo věřit.
Co si o tom myslíte??
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

koscik (+1)
Odpadlík
Odpadlík

10 000,- VK
Zasláno: ne 31. červenec 2005 14:30
Policajti budou vzdycky spatni. Kdyby se nic nedelo, lidi by nadavali ze nic neudelali a kdyz neco udelali tak lidi nadavaji ze neco udelali. To je udel ceske policie... To si o tom myslim ja. Samozrejme se ukaze jestli zakrok byl / nebyl opravnen ale jestli je pravda to, ze podali trestni oznameni majitele okolnich pozemku tak s akci souhlasim. Nesmime zapominat na to, ze ucastnici se nepohybovali jen po te pronajate louce, ale parkovali a delali bordel na okolnich pozemcich. A kdyz se vcitim do situace tech vlastniku tak povazuji zakrok za OK - vemte si ze mate pozemek, prezene se vam pres nej nekolikatisicove tornado a co s tim. Vzpomente na to, jak vypadala mista konani predminuleho Czechtekh a pozemku kolem...

quab (+1)
Bažant
Bažant

27 880,- VK
Zasláno: ne 31. červenec 2005 14:45
Zásah policie si už vydádal i obět. Takové krveprolití kvůli ochraně majetkových práv? Znamená to snad, že v ČR je majetek cenější než lidský život??
Policie si nechá utéct podezřelého miliardáře pod rukama a honí si ego na lidech kteří si chtěli jenom zatančit. Co bude za rok? To do nich budou rovnou střílet?
Nasazení tisíců policistů, techniky a vrtulníků muselo přijít na milióny, ne-li na desítky miliónů. To stačilo najít louku na které by nikomu nevadili, tak jako nevadí desítky jiných stejně hlučných akcí.
Nabízí se otázka proč jsou technaři tak nebezpeční, aby bylo nutné kvůli nim pořádat takové manévry. Je to proto, že na jejich akcích nevystupují Gott s Vondráčkovou? Je to proto, že tisíce lidí jsou schopni se bavit i bez sponzorů a mediálních hvězd?

Jo my už máme nového policejního prezidenta? Asi mi něco uniklo d'oh! .

koscik (+1)
Odpadlík
Odpadlík

10 000,- VK
Zasláno: ne 31. červenec 2005 14:50
quab napsal:
Zásah policie si už vydádal i obět. Takové krveprolití kvůli ochraně majetkových práv? Znamená to snad, že v ČR je majetek cenější než lidský život??
Policie si nechá utéct podezřelého miliardáře pod rukama a honí si ego na lidech kteří si chtěli jenom zatančit. Co bude za rok? To do nich budou rovnou střílet?
Nasazení tisíců policistů, techniky a vrtulníků muselo přijít na milióny, ne-li na desítky miliónů. To stačilo najít louku na které by nikomu nevadili, tak jako nevadí desítky jiných stejně hlučných akcí.
Nabízí se otázka proč jsou technaři tak nebezpeční, aby bylo nutné kvůli nim pořádat takové manévry. Je to proto, že na jejich akcích nevystupují Gott s Vondráčkovou? Je to proto, že tisíce lidí jsou schopni se bavit i bez sponzorů a mediálních hvězd?

Jo my už máme nového policejního prezidenta? Asi mi něco uniklo d'oh! .

Toho mrtvyho prej nekde v okolni vesnici srazil kamion- tak bych to moc do souvislosti se zasahem policajtu nedaval... Odpovednost za tu akci nese podle me hlavne ministr vnitra a policejni prezident. To ONI by se meli zodpovidat. Ti lide nasazeni na miste de facto jen delali svou praci. Zase dalsi pripad toho, jak se chtel blejsknout nekdo nahore nejakou monstrakci.

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: ne 31. červenec 2005 14:52
Že jezdili a parkovali na cizích pozemcích zavinila policie. Pronajatý pozemek je hned u sjezdu z dálnice. Kdyby ho policie nezatarasila, mohli by přijíždět rovnou na něj.
Omlouvám se za chybku. Nemyslel jsem policejního prezidenta, ale ministra vnitra... d'oh!
Zasláno: ne 31. červenec 2005 14:54
2 koscik: když jsem tuhle diskusi založil, vůbec jsem neměl na mysli kritiku řadových policistů!

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

koscik (+1)
Odpadlík
Odpadlík

10 000,- VK
Zasláno: ne 31. červenec 2005 14:54
romulus napsal:

Omlouvám se za chybku. Nemyslel jsem policejního prezidenta, ale ministra vnitra...

Takova skolacka chybka Very Happy Ty jakozto expremier by ses za takovy preklep mel stydet dvojnasob Smile

edit-------

Samozrejme, je to veci tech tam na hore... Ale jak jsem naznacil - dnesni policie, kterou myslim radove policisty a dustojniky, trpi na rozhodnuti tech papalasu nahore. A nezridka kdy se kritika snasi prave na ne, zatimco papalasove si jen vesele sedi v kouzenych kreslech...

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: ne 31. červenec 2005 14:58
koscik napsal:
[quote="romulus"
Omlouvám se za chybku. Nemyslel jsem policejního prezidenta, ale ministra vnitra...

Takova skolacka chybka Very Happy Ty jakozto expremier by ses za takovy preklep mel stydet dvojnasob Smile[/quote]Chlape, netahej tu weitlessovu ptákovinu i sem... Shame on You
Už se mi zdálo, že se děje v politice něco lepšího než za Grosse a je to úplně to samý. Doufám, že jim lidi u voleb řádně poděkují.

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: ne 31. červenec 2005 15:32
Je zajímavý, jak si člověk díky masáži zpráv oficiálních médií udělá mylný dojem. Z prvních informací jsem pochopil, že na tom pozemku neměli co dělat. Pak jsem se dozvěděl, že měli platnou smlouvu o pronajmutí na které dokonce majitel stále trval. Další informace hovořila o zablokování dálnice technaři. Televizní záběry a fotografie z místa činu ovšem jasně ukazují, že dálnici zablokovala PČR. Pak jsem se dozvěděl, že PČR použila slzný plyn a vodní děla proti technařům. Pravdou je, že slzný plyn byl použit a dokonce i vodní děla. Druhý prostředek ovšem ke schlazení samotných zasahujících policistů (ono taky být v těch krunýřích na slunci...) a posléze i technařů. Nikoliv tedy pod tlakem, jak se nám snažily namluvit média. V článku na iDnes se píše o stovkách raněných na obou stranách. Ze zprávy ovšem dále vyplývá, že francouzské "tvrdé jádro" napadalo policisty. Jeden z nich dokonce najel autem do policisty.
Zásah PČR nejspíš není právně v pořádku. Druhá věc je ale i to, že druhá strana také nepostupovala zcela legálně.
Nejhorší na tom je nejspíš fakt, že je zásah ospravedlňován a zároveň napadán chybným zákonem o tzv. průchozím právu (přes cizí pozemek). S tímhle při jeho vzniku ale nemohl nikdo počítat.
"Chvalte Boha a podávejte munici!"
Kaplan Howell M. Forgy během japonského útoku na Pearl Harbor

Baros (0)
Odpadlík
Odpadlík

10 000,- VK
Zasláno: po 1. srpen 2005 13:02
Já bych řek, že měli zasáhnout...Vůbec nezávidím těm lidem co tam žijou v okolí...o drogách nemluvě...a navíc spáchali trestný čin tím, že udělali škodu přesahující 5000 KČ.

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Ostatní boxovací pytle
Strana 1 z 11