Zasláno: ne 31. červenec 2005 15:32
Je zajímavý, jak si člověk díky masáži zpráv oficiálních médií udělá mylný dojem. Z prvních informací jsem pochopil, že na tom pozemku neměli co dělat. Pak jsem se dozvěděl, že měli platnou smlouvu o pronajmutí na které dokonce majitel stále trval. Další informace hovořila o zablokování dálnice technaři. Televizní záběry a fotografie z místa činu ovšem jasně ukazují, že dálnici zablokovala PČR. Pak jsem se dozvěděl, že PČR použila slzný plyn a vodní děla proti technařům. Pravdou je, že slzný plyn byl použit a dokonce i vodní děla. Druhý prostředek ovšem
ke schlazení samotných zasahujících policistů (ono taky být v těch krunýřích na slunci...) a
posléze i technařů. Nikoliv tedy pod tlakem, jak se nám snažily namluvit média.
V článku na iDnes se píše o stovkách raněných na obou stranách. Ze zprávy ovšem dále vyplývá, že francouzské "tvrdé jádro" napadalo policisty. Jeden z nich dokonce najel autem do policisty.
Zásah PČR nejspíš není právně v pořádku. Druhá věc je ale i to, že druhá strana také nepostupovala zcela legálně.
Nejhorší na tom je nejspíš fakt, že je zásah ospravedlňován a zároveň napadán chybným zákonem o tzv. průchozím právu (přes cizí pozemek). S tímhle při jeho vzniku ale nemohl nikdo počítat.