Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

eSIM pro data v zahraničí

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 26 let
866 977,- VK

eSIM pro data v zahraničí

Zasláno: pá 16. srpen 2024 18:03
Pojedu krátce do dvou zemí mimo EU. Vzhledem k tomu, že roaming stojí reálně miliony korun za GB, tak jediná šance jak nezbankrotovat bylo koupit si na letišti místní SIM kartu... Ale to asi nemá moc cenu na pár dní... Koukal jsem, že dneska existuje možnost koupit si data v telefonu přes eSIM. Nabízí mi to furt Revolut a viděl jsem že existují i jiné aplikace. Máte s tím někdo zkušenosti? Která služba je nejlepší? Jde pak z toho i volat? Můj telefon by to prý podporovat měl...
» Mobilní verze Příspěvek byl poslán z mobilního VSN
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 2. srpen
374 951,- VK
Zasláno: pá 16. srpen 2024 20:26
To je komplexní otázka.

V první řadě musíš mít telefon s podporou eSIM. Pokud nemáš, stačí adaptér v klasické SIM od eSIM.me nebo 5ber. Ale pokud máš adaptér, pokud se setkáš s tak "chytrou" aplikací, co to chce v mobilu vše nastavit sám místo vygenerování QR kódu, nepůjde to.

Pak je otázka, jestli na místě, kde přilétáš budou mít otevřeno obchody a neprodávají tam SIM s přirážkou. A jestli data potřebuješ hned nebo ne.

Většinou totiž stále vychází levněji místní SIMka, zejména pokud potřebuješ těch dat víc. S eSIM většinou dostaneš jen data a pokud potřebuješ místní číslo např. na verifikaci nějaké služby, nepůjde to.

eSIM je fajn, pokud někam přiletíš v noci, potřebuješ objednat Uber, protože nejezdí MHD a zároveň potřebuješ několik set mega nebo pár giga.

Na porovnání nabídek eSIM existují agregátory jako https://esims.io/.

Přihřeju si svou polívčičku: https://michal-na-cestach.blogspot.com/2024/04/ctvrt-roku-s-esim-adapterem.html
BNESIM už má jednoúčelovou appku na eSIM.
Jetpac Global taky fungoval v pohodě.
Airhub fungovala dva dny v pohodě a pak vypadla a den jsem s podporou řešil, aby ji opravili. To se u esim občas stává, nejen u tohoto providera.
Zasláno: pá 16. srpen 2024 20:27
+ tyhle eSim co někde koupíš online, se dají stáhnout jen jednou. Nepřesuneš je do jiného mobilu.
NoArtist / NoName

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

866 977,- VK
Zasláno: so 17. srpen 2024 17:38
Díky za komplexní odpověď. Very Happy

citace:
V první řadě musíš mít telefon s podporou eSIM. Pokud nemáš, stačí adaptér v klasické SIM od eSIM.me nebo 5ber. Ale pokud máš adaptér, pokud se setkáš s tak "chytrou" aplikací, co to chce v mobilu vše nastavit sám místo vygenerování QR kódu, nepůjde to.

Co? Takže mi to bude fungovat i v Siemensu SXG75 nebo Siemensu S75? Magor To se pak nastavuje přes SIM Application Toolkit? Nebo k tomu je potřeba nějaká Android aplikace?

Ale jinak mám Samsung Galaxy S22 Ultra a ten by to měl umět...

citace:
Pak je otázka, jestli na místě, kde přilétáš budou mít otevřeno obchody a neprodávají tam SIM s přirážkou. A jestli data potřebuješ hned nebo ne.

To vážně netuším...

citace:
Většinou totiž stále vychází levněji místní SIMka, zejména pokud potřebuješ těch dat víc. S eSIM většinou dostaneš jen data a pokud potřebuješ místní číslo např. na verifikaci nějaké služby, nepůjde to.

eSIM je fajn, pokud někam přiletíš v noci, potřebuješ objednat Uber, protože nejezdí MHD a zároveň potřebuješ několik set mega nebo pár giga.

Já to chci jen na mapy, překladač atd... pár set mega až giga by mi na týden by mělo stačit...

citace:
Na porovnání nabídek eSIM existují agregátory jako https://esims.io/.

Obrázek
Tyjo, někde mi to nabízí 1 GB za 1 USD... Very Happy To bude asi nějaká zaváděcí nabídka, nebo co...
citace:
Přihřeju si svou polívčičku: https://michal-na-cestach.blogspot.com/2024/04/ctvrt-roku-s-esim-adapterem.html
BNESIM už má jednoúčelovou appku na eSIM.
Jetpac Global taky fungoval v pohodě.
Airhub fungovala dva dny v pohodě a pak vypadla a den jsem s podporou řešil, aby ji opravili. To se u esim občas stává, nejen u tohoto providera.

Super článek, asi začnu číst tvůj blog, vidím, že tam máš spoustu zajímavých věcí... Smile
Nějak nechápu ty QR kódy - proč je to jako QR kód?
Jetpac? aha, to je přesně to co tam nabízí 1 GB za 1 USD...

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

374 951,- VK
Zasláno: so 17. srpen 2024 17:40
V QR kódu jsou informace pro stažení esim. Ten se buďto nasnímá kamerou, pokud esim kupuješ v nějakém stánku nebo uděláš screenshot kódu z mailu a v aplikaci načteš.
» Mobilní verze Příspěvek byl poslán z mobilního VSN
NoArtist / NoName

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

866 977,- VK
Zasláno: po 19. srpen 2024 15:30
Jinak ten adaptér se pak chová jako normální SIM? Takže i kdyby byla potřeba nějaká Android aplikace, tak to stačí jen v Androidu nastavit a pak dát do SXG75 či S75 a bude to fungovat... Very Happy Slinták Magor

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

374 951,- VK
Zasláno: po 19. srpen 2024 15:33
jj, chová se jako simkarta. Ale těžko říct, zda by to fungovalo i v hloupém mobilu bez aplikace...
NoArtist / NoName

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
Strana 1 z 1