Zasláno: pá 3. červenec 2026 13:09
Jo, to budou určitě říkat všichni, že mají doma robotickou Emmu Watson kvůli utírání prachu...
citace: Nepotřebuješ myčku, nepotřebuješ robotický vysavač
No, a taky to do té myčky musí někdo vyskládat a naskládat. A robotickému vysavači vysypat nádržku s prachem... I když jsem viděl, že existují vysavače, co to umí prach přečerpat do větší nádržky u nabíjecí stanice... Ale já nevím, stejně musím vždycky čas od času oddělat vlasy ze zametacího kartáče vysavače...
citace: Zvládne vynést odpadky
kolik odpadků vlastně vyporodukuješ? My vynášíme odpadky několikrát týdně a vzhledem že to máme po cestě, tak to není nijak otravné. Navíc jsme dokonvergovali k tomu, že sáček s odpadky prostě pohodíme ke vchodovým dveřím a pak když jdeme ven, tak ho vezmeme (bez toho nejdou otevřít dveře...

)
citace: vymění kola u auta
To už dnes nedělá nikdo. Když jsem kdysi kolegům říkal, že mám dvoje disky a na jedněch zimní a na druhých letní pneumatiky a měním si kola sám, tak mě měli lidi za exota... Tenhle skill se mi hodil, když jsem někdy v nějaké random zemi na L píchl a byl si schopný kolo vyměnit za rezervu... Ale dneska už auta ani nemají rezervu... A vůbec, pneuservisy nebudou mít co žrát.
a autoservisy nebudou mít co žrát..

navíc dneska jsou auta tak přeelektronizovaná a složitá, že člověk aby je mohl opravovat, tak si musí platit drahé diagnostické softwary a servisní manuály. Přístup k takovým složitým proprietárním datům robot mít nebude, leda že bys mu ho zaplatil, ale to se ti nevyplatí, pokud neopravuješ několik aut stejné značky týdně... A vlastně proč ne, můžeš robotku zaměstnat a může ti vydělávat peníze...

Ale abys pak z toho nemusel platit daně ze kterých bude placen nepodmíněný příjem pro nezaměstnané...
ok, jo, to je dobrá výmluva jak jsem už psal...
Jak často měníš žárovky? Já jsem za posledních 5 let měnil žárovku tak jednou.
Hele ale to doma stejně musíš mít suroviny. Půjde i nakoupit? Doufám, že ji po cestě do obchodu nikdo nemajzne cihlou po hlavě a neodtáhne si ji domů...

To mi ta dovážka (pomocí robota, takového toho s kolečky, který po 10 letech dorazil i do Prahy a do Německa ještě nedorazil... možná že by jej někdo majznul cihlou přes korbu a ukradl pizzu z něj

) dává větší smysl...
citace: přivrtá poličku...
Jak často přivrtáváš poličku? Navíc dneska v podnájmech často ani není dovoleno takové úpravy dělat.
Tyjo, tak mě napadá, že jak je teď moderní vše "sdílet a ne vlastnit", tak možná robota nebudeš vlastnit, ale budeš si ho pronajímat jak Microsoft Office nebo produkty od Adobe...

a nebo ho budeš sdílet jak sdílené koloběžky nebo taxi... Otevřeš aplikaci a přivoláš nejbližší robotku... Necháš si od ní utřít prach, přivrtat poličku, vyměnit pneumatiky za zimní a pak jí dáš inspekci tělesných otvorů...