Zasláno: út 15. duben 2008 14:39
Moje tchýně:
Když jsem začala chodit se svým mužem - docela mne udivilo, že nic nenamítala, abych u nich zůstávala i přes noc. (Bylo nám oběma 17) Proto mne po třech letech známosti poněkud překvapilla její reakce, když se dozvěděla, že bude babička: To sis nemohl dát pozor ty debile !?... Takto mile oslovila svého syna a ani jí nevadilo že stojím vedle něj.. Takže jsme bydleli dlouho u mých rodičů. V bytě nás bylo i s mým bratrem 6. Zatímco tchýně si užívala třípokojový byt ve kterém byla sama - ona přeci nemohla mít v bytě mimino, když má šichty a potřebuje se vyspat....
Od té doby mne nepřekvapí od ní nic. Staršímu synovi bylo 14 dní, když mně vysvětlovala, že mi ho o školních prázdninách nemůže hlídat, protože určitě nedostane v létě dovolenou.
Jednou nám řekla že ho pohlídá přes víkend, abychom si odpočali - to mu bylo už 5 let. Poručila ať ho přivezem v sobotu večer a v neděli v poledne ať jsme pro něj. Pak jsem se dozvěděla, že ho nechala na kole jezdit po sídlišti, kde to neznal, kolem domu samotného a koukala na něj z okna od kamarádky v pátém patře - Od té doby jsem byla ráda, že ho k sobě nechce. Když jsme přišli jen na návštěvu, tak kluka převlékla do nových šatů, které mu koupila učesala ho a odvedla cca na půl hodiny ukázat kamarádkám - nás nechala čekat v bytě - pak se vrátila nové věci z něj svlékla a zavřela do skříně a domů jel zase ve svých starých.
Když se narodil druhý syn a chtěla ho vidět, tak jsem vzala kočár s miminem a druhého šestiletého, který chtěl k babičce vzít kolo, tak ještě s kolem a vyjela jsem trasu přes Prahu - autobus, metro, přestup na druhou trasu a opět autobus - cca 1,5 hodinové trmácení. Protože ona k nám nemůže, protože je po týdnu v práci unavená a cestování nemá ráda..
Zaplaťpánbu, že je líná k nám jezdit - Zabila bych jí... Čtyřikrát do roka se jí zeptám jestli nechce náhodou vidět vnuky, když ano - přivezu je na svačinu, když ne - se*u na ní. Tím své povinnosti beru za uzavřené.
Lakomá není - na vánoce nám každému pošle tisícovku, ale tím to pro ni končí. Má radši peníze a pořádek, než lásku a rodinu... nedivím se že je můj muž takový, jaký je - s touhle matkou mohl být ještě horší..
cenzura ;o) jenda
Varda Elisabeth