Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Věříte?

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Co se jinam nehodí
Máca (+13)
Odpadlík
Odpadlík

22 625,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 20:02
sidbin: kdo jinej nám udělá novou verzi SM Wink
Z vědeckého hlediska je to velice rentatibilní a z globálního hlediska velmi subjektivní
Jsem původní Bond

Jezdím za

lukenet (+16)
plastová kytara
Odpadlík
Odpadlík

15 825,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 20:27
Věřím. A co mě k tomu nutí? Každý potřebuje v něco věřit, já věřím v Boha. A kdo si říká, že v nic nevěří nebo nepotřebuje věřit, je u mě fakt vůl, protože se nevyzná sám v sobě. Někteří se oháníte tím, že si můžete všechno vysvětlit vědou, i Boha. Dobře, a proč ne? Každý má svůj názor. Je to každopádně docela rozumné, ale zkoušeli jste si někdy přemýšlet o vzniku vesmíru? Nemyslím jen samotnou záhadu Velkého Třesku, ale i vznik všech pračástic. Z čeho vlastně vznikly? Částečnou odpověď zatím poskytuje jen Teorie Strun, která jak možná víte sjednocuje jak kvantovou mechaniku, tak chování objektů na makroskopické úrovni. Ale dost OT. Myslíte si že když věřím v Boha, nemůžu se zajímat o astronomii a fyziku? Ale můžu, můžu... . Částečně věřím ale taky proto, že si uvědomuji, že není možné, aby vše řídila pouhá náhoda, viz. teorie o vesmíru.

(tak mě napadá, že založím kvůli debatám o vesmíru zvláštní topic, jestli tu dosud není...)
Zasláno: po 24. duben 2006 20:31
BEZY napsal:
Nevěřím. Zatim mě nic nepřesvědčilo. A kdyby nějakej bůh byl, tak by to tu vypadalo úplně jinak. Pokud by byl zlej tak bysme už dávno vymřeli, pokud hodnej, tak tak by nebyla rakovina, AIDS, všichni by měli práci a byli šťastný. Bůh nám nikdy nijak nepomohl, co si neuděláme, to nemáme.
Věřim v evoluci, svobodu a fyzikální vlastnosti. Dokud boha nepotkám, tak svůj názor nezměnim

Nepomohl? A proč by nám měl pomáhat? Přečti si Bibli, a pak teprve něco říkej.

V evoluci? A proč vzniknul první živočich? Umíš to vysvětlit? Samozřejmě já to vysvětlit a dokázat nedovedu, ale věřím, že v tom "má prsty" Bůh.
http://www.stephenking.com/darktower/ | http://www.darktowercompendium.com/ | http://www.thedarktower.net/
Obrázek
Stop using stupid userbars... Start using smart userbars... Mr. Green

borix (+13)
Odpadlík
Odpadlík

10 475,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 20:36
BEZY napsal:
... by nebyla rakovina, AIDS, všichni by měli práci a byli šťastný.

AIDS, rakovina? To niesu dôvody. Smrť je len vykupením, dostaneš sa konečne k svojmu stvoriteľovi a bude ti miliónkrát lepšie(neverím v peklo!!!, stvoriteľ nás stvoril, tak prečo by sa mal od nás vzdaľovať a posielať nás do pekla?).
EDIT:[quote=sidbin]presnost je zalozena na jednoduchosti,a jednoduchost je dokonala
Jedine teleso ktere je dokonale (ve vsech kulturach) je KRUH@KOULE
A ver ze za 13,8mld let je dost casu na to aby se vesmir sstal tim cim je
(nepocitam to co bylo pred velkym treskem...treba x dalsich verzi "Zeme") [/quote]
Neviem ako ty, ale ja nemám pocit, že by bol vesmír jednoduchý. Kruh a dokonalý, to záleží od názoru človeka.
13,8 mld je síce dlhý čas, ale neni možné aby to všetko klapalo, zapadalo do seba a ani za 13,8mld rokov(a aj tak čas neexistuje...).
btw: vesmír sa momentálne rozpína, ale je to len dočasné, za chvíľu sa začne naspäť "vcucávať" až kým neprestane byť úplne(tzv. koniec sveta), potom to ide od znova(rozpína-vcucáva) do nekonečna.
Na počiatku bola prázdna množina.
Příspěvek upravil 1× borix, naposledy po 24. duben 2006 20:45.

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 34 let
826 606,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 20:36
Všechno je to shoda náhod, mutace atd... Wink
Tady říkáš, že ti je špatně z těch, co říkají, že nevěří a všechno můžou obhájit vědou.. Proč ne. Sice to, co říkají je trochu blbost. Ale proč ne. Já taky věřím ve vědu. Ale přece jenom život ve vesmíru je, tomu taky věřím.
Může bejt i něco nadpřirozenýho, jako třeba duše mrtvých, ale to my nebudeme vnímat dokud jsme živí. Třeba až zemřeme, tak zase budeme v jiným paralelním vesmíru a nebudeme vědět, že jsme už někdy žili.. Nebo budeme duchové v tom našem, ale nic nebudeme tušit. Nebudeme si to umět vysvětlit a třeba zase zrovna my nebudeme vidět tu existenci, co vidíme teď. Jak můžeme vědět, že vesmír není z několika vrstev vnímání a to, co je v jedný z nich nemůže vidět do těch ostatních..
Nevím, jestli jsem se dobře vyjádřil.
K tomu AIDS.. Vždyť ten virus je taky živej.. Co když si on říká, že Bůh neexistuje, protože jinak by nedovolil, aby se ho lidi snažili zničit... Mr. Green (to už ujíždim Laughing )
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

lukenet (+16)
plastová kytara
Odpadlík
Odpadlík

15 825,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 20:39
jenda.69 napsal:
Všechno je to shoda náhod, mutace atd... Wink
Tady říkáš, že ti je špatně z těch, co říkají, že nevěří a všechno můžou obhájit vědou.. Proč ne...

Ne.., teď jsi mě trochu nepochopil, blbě jsem to napsal. Mě je blbě z těch, co říkají, že věřit v nic nepotřebují. A co se týče té vědy, já si taky 99% věcí obhajuju vědou.
http://www.stephenking.com/darktower/ | http://www.darktowercompendium.com/ | http://www.thedarktower.net/
Obrázek
Stop using stupid userbars... Start using smart userbars... Mr. Green

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
890 560,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 21:00
ne, věřím v SEBE Mr. Green

Ginzo (+8)
Odpadlík
Odpadlík

Věk: 34 let
68 462,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 21:01
Ja v Boha verím,aj ked som sa za posledný rok dosť odklonil od cirkvy (iné názory,počúvanie rapu Mr. Green ).
Proste musí existovať niečo medzi nebom a zemou,všetko sa nedá vedecky vesvetliť.A ak by som bol skalopevne presvedčený,že nie je nič po smrti,bol by som úplne iný a znažil by som sa užiť si života.

Proste Boh je (a za 2 týždne birmovka a ginzo sa prikloní viac k Bohu Cool )
G-kulturny gigant; I-toľko IQ, čo Pecanz vypil piv;N-som strašne nadržany na EINEXa;Z-na VSN sa stale za*ebavam;O-neuveriteľná originalita, kt mi ani Jendak nevytuni Twisted Evil

borix (+13)
Odpadlík
Odpadlík

10 475,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 21:03
Ach tieto cirkvy, nemám to rád. Ako tu už niekto písal, Boha musím nájsť každý sám, bez nejakej cirkvy.
Na počiatku bola prázdna množina.

BEZY (+3)
Odpadlík
Odpadlík

10 050,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 21:05
lukenet napsal:
Nepomohl? A proč by nám měl pomáhat? Přečti si Bibli, a pak teprve něco říkej.

V evoluci? A proč vzniknul první živočich? Umíš to vysvětlit? Samozřejmě já to vysvětlit a dokázat nedovedu, ale věřím, že v tom "má prsty" Bůh.

A umíš ty vysvětlit existenci boha? Asi taky ne... To že přece nevim vysvětlit jak vzikl život neznamená, že začnu věřit v boha nebo napřirozeno. Je to spíš výzva zjistit jak to bylo. I kdyby sme nakonec zjistili, že to byl bůh...

A že někdo kdo v nic nevěří je vůl? Každej v něco věří, přinejmenšim v gravitaci

citace:
Smrť je len vykupením, dostaneš sa konečne k svojmu stvoriteľovi a bude ti miliónkrát lepšie

Tak proč vlastně žiješ? Pro nějaký velebení boha nebo něco podobnýho? Kdyby mi ti vykoupení poslali SMS tak bych se taky začal těšit... Mr. Green
What's up?

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Co se jinam nehodí
Strana 2 z 8