Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Věříte?

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Co se jinam nehodí
kenas (+5)
Odpadlík
Odpadlík

10 095,- VK

Věříte?

Zasláno: po 24. duben 2006 16:55
Zajímá mě jestli někdo z Vás věří v boha, nějakej posmrtnej život a nebo nadpřirozeno. Stalo se něco co Vás přimělo věřit?

Ja v Boha nevěřím, a abych pravdu řek, tak si nejsem jiste tím nadpřirozenem. Stačí se podívat na věřte-nevěrte. Zase se musi vzít v potaz to, že si v tom pořadu můžou všechny příběhy vymyslet.
Jednoducha dedukce ze dvou premis:
P1: Co je všude - Bůh
P2: Co jiného je všude - prach
Z: Bůh je prach -> kdo nevěří v boha, nemusí uklízet prach, protože neexistuje

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 17:02
Nic proti tomuto tématu, ale již se to řešilo v "Věřte nevěřte"!
http://www.vysemnesmite.cz/forum/viewtopic.php?t=734&postdays=0&postorder=asc&start=0
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

tpikalek (+1)
Bažant
Bažant

10 215,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 17:06
Nevěřím ani na boha ani na nic jinýho!

2Beat: Tam se řešil seriál, tady se řeší jestli věříš na boha!

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 34 let
826 606,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 17:27
Ne, že bych na něco věřil, ale zase řikam: "proč ne?" "co kdyby?"
Vždyť lidstvo vlastně nic nechápe a ničemu nerozumí, tak jak by potom mohlo pochopit něco, čeho si ani nemůžou všimnout...
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

borix (+13)
Odpadlík
Odpadlík

10 475,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 18:02
Verím. Prečo? Logický dôvod. Je tu taký dokonalý systém v usporiadaní planét..., také presné výpočty,...., že nie je možné aby to bola náhoda. Neverím už však v žiadnu vieru, sú nedokonalé. Mám vlastnú teóriu = snažiť sa žiť rozumne, slušne, podľa svojej prirodzenosti... A vyplatí sa to, aj keby Boh neexistoval(o čom pochybujem).
btw: Viete prečo nemôžete pochopiť, že Boh je a bude večný, že nevznikol, ale iba bol? Za všetko môže čas! Ľudský výmysel. Skúste si predstaviť, že čas neexistuje, je to len spôsob vyjadrenia pohybu, nič viac, prečo by potom nemalo byť možné aby Boh existoval???
Na počiatku bola prázdna množina.

BEZY (+3)
Odpadlík
Odpadlík

10 050,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 18:31
Nevěřím. Zatim mě nic nepřesvědčilo. A kdyby nějakej bůh byl, tak by to tu vypadalo úplně jinak. Pokud by byl zlej tak bysme už dávno vymřeli, pokud hodnej, tak tak by nebyla rakovina, AIDS, všichni by měli práci a byli šťastný. Bůh nám nikdy nijak nepomohl, co si neuděláme, to nemáme.
Věřim v evoluci, svobodu a fyzikální vlastnosti. Dokud boha nepotkám, tak svůj názor nezměnim
What's up?

Máca (+13)
Odpadlík
Odpadlík

22 625,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 18:36
já věřím v romuluse Mr. Green Mr. Green
Z vědeckého hlediska je to velice rentatibilní a z globálního hlediska velmi subjektivní
Jsem původní Bond

Jezdím za

HOne (+3)
Odpadlík
Odpadlík

10 045,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 18:38
Myslím že sem se hodí. Pokud uděláš věci správně nikdo si nevšimne, že jsi něco udělal. Mám podobnej názor jako borix-urcite je nekdo nad náma, nekdo vyssi, co umi nejaky zazraky... Ale treba zijeme jn v nejake bunce, v nejakem atomu... a ten je zase treba v nejakem tele... kdo vi,co si myslej ty nase bunky v těle... treba jsou chytrejsi nez my:)
HOne strikes again
aw yeah;)

sidbin (+3)
Odpadlík
Odpadlík

10 000,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 19:18
Toto je spatne polozena otazka:prvni si polozme otazku:co je to vira?
potom:"napsat verite v Boha?",neni ta spravna otazka (pokud clovek neni krestan) lepe by sedlo:"vy a vira" nebo neco podobneho

Existuje X ruznych vir. Kazda je jina.Jejich clenove vam budou tvrdit, ze ta jejich je ta spravna.

Cirkev:ma Jezise
Zide:maji hlavne skutky (prechod pres mrtve more a podobne)
Muslimove:proroka Mohameda
.......a tak dale

Muzete si verit cemu chcete,ale nikomu svou viru nevnucujte

A takova mala poznamecka:
Cestu k Bohu si musi kazdy najit v sobe sam!nepomuze ikdyz byste denne klecely v kostele!

ad. vznik zivota:
myslite ze na Marsu je zivot?.........odpoved zni ano,ale ten co tam prinesly spatne desinfikovane sondy ze Zeme (dejte mu cas a uvidite....neni nad to overit si to v praxi,pockejme si) jsou to zatim jen bakterie.

2borix:presnost je zalozena na jednoduchosti,a jednoduchost je dokonala
Jedine teleso ktere je dokonale (ve vsech kulturach) je KRUH@KOULE
A ver ze za 13,8mld let je dost casu na to aby se vesmir sstal tim cim je
(nepocitam to co bylo pred velkym treskem...treba x dalsich verzi "Zeme")

jj cas....ale cas si vytvoril clovek na zaklade pohybu Zeme!!!! a je to nas cas
Pokud je nekde jina civilizace (a urcite je,jinak by to bylo plytvani mistem ve vesmiru),pouziva svuj vlastni cas (a je treba 10 delsi nez naz rok)
Jediny cas,ktery je rozumny je UNIX TIME Wink (pocitaji se jen sekundy od roku 1.1.1970 a byl a je pro "nas" stejny na jakemkoliv miste vesmiru Wink

2Bond:jen v nej?to neznas Hanniho a weitlesse ...... to jsou ti vyvoleni (Hanni ma 12 rukou a weitless ma na hlave 4 tvare)...co ten tvuj?

2HOne:
Jj atom slavna teorie ATOM->MOLEKULA->VESMIR
Stejne jako otazka:co je na konci vesmiru (mysleno jako jeho hranice)
ikdyz se vesmir rozpina...co ja pred nim?NIC ? to neni odpoved,protoze NIC neexistuje!!
Protoze clovek si NIC nedokaze predstavit ..... proto prichazi VIRA

Kazdy at si to prebere sam....vsechno je jen o uspechu a moci
Kennedy rekl: "Odpusť nepřátelům, ale pamatuj si jejich jména..."
www.sidbin.wz.cz
Je me 23,70 ... jsem uz stary sakal...Smile

Taii. (0)
Bažant
Bažant

10 000,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 19:31
Ja verim... Teda jako sem krestan... Hlavne proto ze krestani sou moji rodice a ja nemam duvod neverit...
...Taii...

Máca (+13)
Odpadlík
Odpadlík

22 625,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 20:02
sidbin: kdo jinej nám udělá novou verzi SM Wink
Z vědeckého hlediska je to velice rentatibilní a z globálního hlediska velmi subjektivní
Jsem původní Bond

Jezdím za

lukenet (+16)
plastová kytara
Odpadlík
Odpadlík

15 825,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 20:27
Věřím. A co mě k tomu nutí? Každý potřebuje v něco věřit, já věřím v Boha. A kdo si říká, že v nic nevěří nebo nepotřebuje věřit, je u mě fakt vůl, protože se nevyzná sám v sobě. Někteří se oháníte tím, že si můžete všechno vysvětlit vědou, i Boha. Dobře, a proč ne? Každý má svůj názor. Je to každopádně docela rozumné, ale zkoušeli jste si někdy přemýšlet o vzniku vesmíru? Nemyslím jen samotnou záhadu Velkého Třesku, ale i vznik všech pračástic. Z čeho vlastně vznikly? Částečnou odpověď zatím poskytuje jen Teorie Strun, která jak možná víte sjednocuje jak kvantovou mechaniku, tak chování objektů na makroskopické úrovni. Ale dost OT. Myslíte si že když věřím v Boha, nemůžu se zajímat o astronomii a fyziku? Ale můžu, můžu... . Částečně věřím ale taky proto, že si uvědomuji, že není možné, aby vše řídila pouhá náhoda, viz. teorie o vesmíru.

(tak mě napadá, že založím kvůli debatám o vesmíru zvláštní topic, jestli tu dosud není...)
Zasláno: po 24. duben 2006 20:31
BEZY napsal:
Nevěřím. Zatim mě nic nepřesvědčilo. A kdyby nějakej bůh byl, tak by to tu vypadalo úplně jinak. Pokud by byl zlej tak bysme už dávno vymřeli, pokud hodnej, tak tak by nebyla rakovina, AIDS, všichni by měli práci a byli šťastný. Bůh nám nikdy nijak nepomohl, co si neuděláme, to nemáme.
Věřim v evoluci, svobodu a fyzikální vlastnosti. Dokud boha nepotkám, tak svůj názor nezměnim

Nepomohl? A proč by nám měl pomáhat? Přečti si Bibli, a pak teprve něco říkej.

V evoluci? A proč vzniknul první živočich? Umíš to vysvětlit? Samozřejmě já to vysvětlit a dokázat nedovedu, ale věřím, že v tom "má prsty" Bůh.
http://www.stephenking.com/darktower/ | http://www.darktowercompendium.com/ | http://www.thedarktower.net/
Obrázek
Stop using stupid userbars... Start using smart userbars... Mr. Green

borix (+13)
Odpadlík
Odpadlík

10 475,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 20:36
BEZY napsal:
... by nebyla rakovina, AIDS, všichni by měli práci a byli šťastný.

AIDS, rakovina? To niesu dôvody. Smrť je len vykupením, dostaneš sa konečne k svojmu stvoriteľovi a bude ti miliónkrát lepšie(neverím v peklo!!!, stvoriteľ nás stvoril, tak prečo by sa mal od nás vzdaľovať a posielať nás do pekla?).
EDIT:[quote=sidbin]presnost je zalozena na jednoduchosti,a jednoduchost je dokonala
Jedine teleso ktere je dokonale (ve vsech kulturach) je KRUH@KOULE
A ver ze za 13,8mld let je dost casu na to aby se vesmir sstal tim cim je
(nepocitam to co bylo pred velkym treskem...treba x dalsich verzi "Zeme") [/quote]
Neviem ako ty, ale ja nemám pocit, že by bol vesmír jednoduchý. Kruh a dokonalý, to záleží od názoru človeka.
13,8 mld je síce dlhý čas, ale neni možné aby to všetko klapalo, zapadalo do seba a ani za 13,8mld rokov(a aj tak čas neexistuje...).
btw: vesmír sa momentálne rozpína, ale je to len dočasné, za chvíľu sa začne naspäť "vcucávať" až kým neprestane byť úplne(tzv. koniec sveta), potom to ide od znova(rozpína-vcucáva) do nekonečna.
Příspěvek upravil 1× borix, naposledy po 24. duben 2006 20:45.

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 20:36
Všechno je to shoda náhod, mutace atd... Wink
Tady říkáš, že ti je špatně z těch, co říkají, že nevěří a všechno můžou obhájit vědou.. Proč ne. Sice to, co říkají je trochu blbost. Ale proč ne. Já taky věřím ve vědu. Ale přece jenom život ve vesmíru je, tomu taky věřím.
Může bejt i něco nadpřirozenýho, jako třeba duše mrtvých, ale to my nebudeme vnímat dokud jsme živí. Třeba až zemřeme, tak zase budeme v jiným paralelním vesmíru a nebudeme vědět, že jsme už někdy žili.. Nebo budeme duchové v tom našem, ale nic nebudeme tušit. Nebudeme si to umět vysvětlit a třeba zase zrovna my nebudeme vidět tu existenci, co vidíme teď. Jak můžeme vědět, že vesmír není z několika vrstev vnímání a to, co je v jedný z nich nemůže vidět do těch ostatních..
Nevím, jestli jsem se dobře vyjádřil.
K tomu AIDS.. Vždyť ten virus je taky živej.. Co když si on říká, že Bůh neexistuje, protože jinak by nedovolil, aby se ho lidi snažili zničit... Mr. Green (to už ujíždim Laughing )

lukenet (+16)
plastová kytara
Odpadlík
Odpadlík

15 825,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 20:39
jenda.69 napsal:
Všechno je to shoda náhod, mutace atd... Wink
Tady říkáš, že ti je špatně z těch, co říkají, že nevěří a všechno můžou obhájit vědou.. Proč ne...

Ne.., teď jsi mě trochu nepochopil, blbě jsem to napsal. Mě je blbě z těch, co říkají, že věřit v nic nepotřebují. A co se týče té vědy, já si taky 99% věcí obhajuju vědou.
http://www.stephenking.com/darktower/ | http://www.darktowercompendium.com/ | http://www.thedarktower.net/
Obrázek

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

Věk: asi 27 let
890 560,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 21:00
ne, věřím v SEBE Mr. Green

Ginzo (+8)
Odpadlík
Odpadlík

68 462,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 21:01
Ja v Boha verím,aj ked som sa za posledný rok dosť odklonil od cirkvy (iné názory,počúvanie rapu Mr. Green ).
Proste musí existovať niečo medzi nebom a zemou,všetko sa nedá vedecky vesvetliť.A ak by som bol skalopevne presvedčený,že nie je nič po smrti,bol by som úplne iný a znažil by som sa užiť si života.

Proste Boh je (a za 2 týždne birmovka a ginzo sa prikloní viac k Bohu Cool )
G-kulturny gigant; I-toľko IQ, čo Pecanz vypil piv;N-som strašne nadržany na EINEXa;Z-na VSN sa stale za*ebavam;O-neuveriteľná originalita, kt mi ani Jendak nevytuni Twisted Evil

borix (+13)
Odpadlík
Odpadlík

10 475,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 21:03
Ach tieto cirkvy, nemám to rád. Ako tu už niekto písal, Boha musím nájsť každý sám, bez nejakej cirkvy.

BEZY (+3)
Odpadlík
Odpadlík

10 050,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 21:05
lukenet napsal:
Nepomohl? A proč by nám měl pomáhat? Přečti si Bibli, a pak teprve něco říkej.

V evoluci? A proč vzniknul první živočich? Umíš to vysvětlit? Samozřejmě já to vysvětlit a dokázat nedovedu, ale věřím, že v tom "má prsty" Bůh.

A umíš ty vysvětlit existenci boha? Asi taky ne... To že přece nevim vysvětlit jak vzikl život neznamená, že začnu věřit v boha nebo napřirozeno. Je to spíš výzva zjistit jak to bylo. I kdyby sme nakonec zjistili, že to byl bůh...

A že někdo kdo v nic nevěří je vůl? Každej v něco věří, přinejmenšim v gravitaci

citace:
Smrť je len vykupením, dostaneš sa konečne k svojmu stvoriteľovi a bude ti miliónkrát lepšie

Tak proč vlastně žiješ? Pro nějaký velebení boha nebo něco podobnýho? Kdyby mi ti vykoupení poslali SMS tak bych se taky začal těšit... Mr. Green
What's up?

manas (+2)
Odpadlík
Odpadlík

10 025,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 21:44
ja věřím v sám sebe a v něco, co ovlivňuje můj život, ale neříkám tomu ani bůh ani nic jinýho. Prostě něco.
Obrázek

HOne (+3)
Odpadlík
Odpadlík

10 045,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 22:22
manasi,tys to vystihnul:) proste neco:)
(btw, neplete se vám topic vaříte a věříte?Smile
HOne strikes again
aw yeah;)

kenas (+5)
Odpadlík
Odpadlík

10 095,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 22:29
proc myslis ze jsem to zalozil? Mr. Green
Jednoducha dedukce ze dvou premis:
P1: Co je všude - Bůh
P2: Co jiného je všude - prach
Z: Bůh je prach -> kdo nevěří v boha, nemusí uklízet prach, protože neexistuje

HOne (+3)
Odpadlík
Odpadlík

10 045,- VK
Zasláno: po 24. duben 2006 22:35
delas tady zmatek:)
HOne strikes again
aw yeah;)

bohemia (+2)
Bažant
Bažant

10 670,- VK
Zasláno: út 25. duben 2006 01:19
Verim v pokrok, racionalitu, demokracii a humanitu. Verim ve sve moznosti a verim, ze je mozne borit limity. Limity jsou ostatne hnaci silou lidstva. Bez nich bychom nic nedokazali.
Can´t you ask a little more sexfully?

manas (+2)
Odpadlík
Odpadlík

10 025,- VK
Zasláno: út 25. duben 2006 12:17
bohemia napsal:
limity jsou ostatne hnaci silou lidstva
stejně tak lenost

(ale učitelé a rodiče to ještě nepochopili :)
Obrázek

reichsfuhrer (0)
Bažant
Bažant

10 000,- VK
Zasláno: út 25. duben 2006 13:35
nehlasim se k zadnemu nabozenstvi ale v urcitou nadprirozenou silu co tu vsecko ovlivnuje a ovlada verim
nevim jestli to je buh,bohove,nebo neco takoveho
proste verim ze neco na ten spusob existuje

borix (+13)
Odpadlík
Odpadlík

10 475,- VK
Zasláno: út 25. duben 2006 16:44
BEZY napsal:
borix napsal:
Smrť je len vykupením, dostaneš sa konečne k svojmu stvoriteľovi a bude ti miliónkrát lepšie

Tak proč vlastně žiješ? Pro nějaký velebení boha nebo něco podobnýho? Kdyby mi ti vykoupení poslali SMS tak bych se taky začal těšit... Mr. Green

Pretože bez zlého nemôžeš poznať dobro.

Mark Pawl (+4)
Odpadlík
Odpadlík

10 155,- VK
Zasláno: st 26. duben 2006 10:03
Věřím na něco víc, ale ne na něco konkrétního.. asi tak Wink

hanni (+17)
VIP Suchý moderátor

10 550,- VK
Zasláno: st 26. duben 2006 10:11
Aj ja verim...v sam seba Wink

feErda (0)
Bažant
Bažant

10 075,- VK
Zasláno: st 26. duben 2006 12:43
Bezy: Kua ty si pěkný ateista:) Já su věřící a chodívám i do kostela (zas tak ale silný věřící nejsem:). Tu říkáš proč sou války, smrtící nemocí, nenávist a tak.
Synku četl si někdy Bibli? (no ja taky ne, ale aspon evangelia sem precet:)... že tu byl kdysi ráj s Adamem a Evou a měli se fajn až jednou udělali chybu, proto byli vyhnáni a už se neměli tak dobře (a ta chyba je dědičná-každý člověk od té doby je ovlivnitelný satanem;) a co satanisti... ti když věří v Satana tak automaticky musí věřit i v Boha (tak samo ja když věřím v Boha veřím i v Satana), ale přidali se na druhou stranu.
mno jak říkal muj známy nejlepší je pročíst hafo knih (bible, koran, psychologie atd. a podle toho si udělat svuj vlastní nazor;)
Jak se do lesa BANÍK, tak se z lesa... PI*OOO!

lukenet (+16)
plastová kytara
Odpadlík
Odpadlík

15 825,- VK
Zasláno: st 26. duben 2006 19:54
No vždyť jsem to v podstatě napsal Bezymu taky...
Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: út 26. květen 2009 13:30
Teď koukam na živě.cz do diskuze k článku o Papežovi... To je normální psát "nabodnul bych všecky křesťany na kůly" nebo "doufam, že vám do toho nacpanýho kostele vletí zápalná láhev" ??? Brick Wall

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek

Narozen: 24.1.2007 (18 let)
403 280,- VK
Zasláno: út 26. květen 2009 13:35
kdyz se to pise o cikanech tak ti to taky nevadi.. Mr. Green
Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: út 26. květen 2009 13:43
Jenže věřící jsou lidi. Mr. Green

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 2. srpen
379 413,- VK
Zasláno: út 26. květen 2009 14:41
ani ne. je to jenom jiná skupina magorů věřící v to, že je život slzavé údolí bla bla bla. ti nemyslí. pokud se jim něco stane, tak je pánbůh přece zachrání.

a co věřící cikáni...?
NoArtist / NoName

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

Narozen: 23.4.1973 (52 let)
51 277,- VK
Zasláno: st 27. květen 2009 03:07
většina jich právě věří v boha a to dle katolíků. je zajímavé, že se taky neřídí všemi přikázáními. např. nepokradeš nebo nepožadádáš manželku bližního svého.....

všichni věřící by se nad tou svou vírou měli zamyslet.
já říkám jen jedno: jestli je bůh, tak proč dopustil tolik utrpení ve všech válkách a to především utrpení nevinných lidí?

jak to řekl jeden můj kolega: věří jen ti, co mají slabého ducha a potřebují se za něco skrývat. ti ostatní dokáží vzdorovat osudu sami
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

Varda (+19)
Lady Elisabeth
VIP Ženská
Ženská

Věk: 54 let
36 535,- VK
Zasláno: st 27. květen 2009 06:43
Jsem 100%ní ateista ............ až se bojím, že mne Pánbůh potrestá.... Wink
Je jedno v co člověk věří, jestli v Boha, nebo sám v sebe. Hlavní je, že věří, jinak by se musel zbláznit....
Varda Elisabeth

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: st 27. květen 2009 12:49
Jo, tak proto... Brick Wall

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: čt 28. květen 2009 06:05
moje heslo. věřím na ufo, věřím na duchy. ale nevěřím v boha a na tvoje blbé kecy! Laughing
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: čt 28. květen 2009 14:02
Tady máš důkaz že Bůh je a je jako my všichni Mr. Green

(Otevřít a přehrát na YouTube)

Varda (+19)
Lady Elisabeth
VIP Ženská
Ženská

36 535,- VK
Zasláno: čt 28. květen 2009 16:14
A co vlastně znamená výraz existence???? Už jste o tom přemýšleli???
Co například takový zářivě duhový, okřídlený hroch poletující nad vrcholky desetimetrových kopretin? Existuje???
Fajn vymyslela jsem si ho JÁ.
Já existuju? - vypadá to že ano.
Dotyčné zvířátko se vylíhlo v mém mozku. Existuje můj mozek? - Také se zdá, že ano. Takže pokud existuju já a můj mozek ve kterém se skrývá duhový okřídlený hroch, tak to znamená, že 100%ně existuje. A nyní dokonce několikrát, protože se právě usadil i ve vašich hlavách...
Je to jednoduché, takže nechte diskuzí jestli Bůh existuje, nebo ne - jasně že existuje. Jen si hu každý představuje jinak a očekává od něj něco jiného.
Jsem dítko vychované v socialismu a ateisticky. Když mi umíral děda, tak jsem na všechny předsudky zapomněla a modlila jsem se, aby umřel v klidu, bez bolesti a bez trápení. Jsou prostě chvíle, kdy si sami se sebou nevystačíte a budete potřebovat jakoukoliv útěchu, kterou vám nikdo z blízkých nebude schopný poskytnout.
Neberte Boha těm kdo ho potřebují a komu pomáhá.
Varda Elisabeth

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: pá 29. květen 2009 02:58
jdeš na to moc odborně. ma co nemáme ani maturitu, nám to hlava nebere Laughing Mr. Green

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

Narozen: 18.3.1985 (40 let)
62 410,- VK
Zasláno: pá 29. květen 2009 07:28
Není špatný věřit něčemu co neexistuje (např. pravá láska, Mr. Green ufoni, spravedlnost), ale podřizovat tomu svůj život, chovat se nesmyslně iracionálně... d'oh! hele vemte si koledu Dej Bůh štěstí tomu domu.
Text: Dej bůh štěstí tomu domu, my zpíváme víme komu. Malému děťááátku, Kristu Jezuláááátku, dneees v beeetlééémě náááározenému.

Podle všeho Kristus = jediný bůh. Tak jak mohl sám sobě přát štěstí, když se teprve narodil????

Můj názor na víru je takový: věřte si, ale nikomu to necpěte. Já nevěřím a nechápu lidi co věří, ale nevymlouvám jim to. Když jsem na hřbitově, tak mluvím s dědečkem, ale ne proto, že bych věřila, že on mě slyší, ale proto, že mě samotné se s tím líp vyrovnává, že tu není.
Hey, hey apple!

Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: pá 29. květen 2009 11:39
Ale Kristus je syn Boží... Wink
Kdyby ses koukla na to video, co je vejš (který jsem Ti i posílal), tak vidíš, že jsou to dvě postavy. Mr. Green

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: pá 29. květen 2009 13:19
Tak jak mohl bejt Kristus bůh, když bůh je jen jeden a přece nepřesedlali z Boha, otce Krista, na Krista jako boha, kde se teda vzal ten Bůh co tam byl předtím Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek

Narozen: 24.1.2007 (18 let)
403 280,- VK
Zasláno: pá 29. květen 2009 13:23
Kde jsi z toho textu vypozorovala ze kristus = buh? Smile
Obrázek

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: pá 29. květen 2009 13:28
z toho textu ne, ale když v tom dokumentu Ježíš je normální od Terezy Nvotové ty pomatenci řvou: "Haleluja, ve jménu boha, našeho pána Ježíše Krista Háááááleluja" tak z toho normální nezaujatej člověk vyvodí že Kristus = bůh
Hey, hey apple!

Obrázek

Vera (+1)
Ženská
Ženská

11 250,- VK
Zasláno: pá 29. květen 2009 13:30
Laughing dobrý postřeh...ale už jsou tak zdegenerovaný, že neví co řvou.

necituj příspěvek nad svým - přečti si pravidla; jenda
Můj miláček je Šedý Blesk alias Renault Megane.

Lepší být v šest doma, než o půl šesté v márnici.

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: pá 29. květen 2009 13:34
Jako ten dokument doporučuju zkouknout, je to magořina, to už jsou opravdu fanatici, hlavně jak to tam hustěj do těch malejch dětí:
"Ježíš je borec háleluja, Ježíš je úplně hustej hálelůje, né žádný Spiderman nebo Batman, ale Ježíš, to je ten hrdina háleluja Very Happy"
Hey, hey apple!

Obrázek

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: pá 5. červen 2009 11:42
nedávno jsem četl 21.století, které bylo speciálně zaměřeno na různé výklady a překlady bible. doporučuji.

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 2. srpen
379 413,- VK
Zasláno: pá 5. červen 2009 12:13
já doporučuji Danikena. Wink
NoArtist / NoName

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: pá 5. červen 2009 12:58
toho jsem četl. i když jsem zastáncem ufo, tak tomu chlapovi věřím tak ze 30ti%

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: pá 5. červen 2009 12:59
Danikena nesnáším od té doby co řekl že pyramidy postavili ufoni Mr. Green
Miluju sci-fi ale (nevím proč) na ufony nevěřím, i když by se mi líbilo kdyby byli Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

890 560,- VK
Zasláno: ne 5. červenec 2009 00:13
Makavelina napsal:
Jako ten dokument doporučuju zkouknout, je to magořina, to už jsou opravdu fanatici, hlavně jak to tam hustěj do těch malejch dětí:
"Ježíš je borec háleluja, Ježíš je úplně hustej hálelůje, né žádný Spiderman nebo Batman, ale Ježíš, to je ten hrdina háleluja Very Happy"

To mi připomíná, jak jsem potkal nějakou zhulenou opici s dredama, co mi vykládala "Ježíš je borec, s ním je to jedna velká kalba.." Mr. Green

koukám, že tady znáte Dänikena.. Všechny jeho kížky jsem četl.. je to krásný sci-fi Mr. Green docela mě ta představa bavila.. Mr. Green Jo, v jeho knížkách je asi tolik pravdy jako v Bibli.. Mr. Green

ne, opravdu se mi zdá jako blbost, že by ufoni stvořili člověka k obrazu svému atd.. Mr. Green ale tak dává to zase víc smyslu, než, že byl adam a eva a pak jejich děti dělali děti mezi sebou.. Slinták Slinták Slinták

Opravdu, chlápek, kterýho přibili na kříž asi bůh (nebo jeho syn) nebude...

Mnohem víc se mi líbí třeba Buddhismus.. kde vlastně žádní bohové nejsou.. Mr. Green

Neříkám, že není nějaký vyšší princip, nebo tak něco, kvůli čemu vznikl vesmír.. ale myšlenka chlápka, co sedí na obláčku a poslouchá prosby a spovědi nevim kolika miliard lidí se mi zdá trochu ujetá.. Mr. Green

a hlavně největší hnus na všech náboženství je "služ těm, co ti vládnou, co jsou nad tebou, měj se špatně, a až chcípneš, tak tě bůh nebo bohové odmění.." Not Talking Not Talking Not Talking takováhle průhledná manipulace lidma.. Not Talking
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Ginzo (+8)
Odpadlík
Odpadlík

68 462,- VK
Zasláno: ne 5. červenec 2009 21:09
Makavelina napsal:

Prave dnes som to videl na jednom papieri napisane, ešte tam bola myslim aj Barbie Smile
G-kulturny gigant; I-toľko IQ, čo Pecanz vypil piv;N-som strašne nadržany na EINEXa;Z-na VSN sa stale za*ebavam;O-neuveriteľná originalita, kt mi ani Jendak nevytuni Twisted Evil

Varda (+19)
Lady Elisabeth
VIP Ženská
Ženská

36 535,- VK
Zasláno: út 7. červenec 2009 19:04
Makavelina napsal:
Tak jak mohl bejt Kristus bůh, když bůh je jen jeden a přece nepřesedlali z Boha, otce Krista, na Krista jako boha, kde se teda vzal ten Bůh co tam byl předtím Mr. Green

V Bibli stojí, že Bůh je trojjediný. Bůh Otec, Bůh syn a Bůh Duch svatý.
Bůh otec nebývá nikdy nikde znázorněn sochou ani kresbou, nenajdeš ho v žádném kostele vyobrazeného. Kristus jeho syn a zároveń druhá podoba je znázorněn jako člověk. byl poslán na zem, aby dokázal, že to co požaduje Bůh ve svých přikázáních je možné, splnitelné a že Bůh nechce od lidí žádnou oběť, které by sám nebyl schopen. A Bůh duch svatý je znázornění boha v podobě bílé holubice.
Nemám křesťanské vzdělání abych to vysvětlila, ale to propojení postav, které se ti zdá nesmyslné je pro z teologického hlediska naprosto v pořádku.

I mezi lidmi se říká, že žijeme dál ve svých dětech - to je přeci podobné přirovnání. A naše tělo i duše jedno jsou, ale přeci každé zvlášť.
Varda Elisabeth

Ginzo (+8)
Odpadlík
Odpadlík

68 462,- VK
Zasláno: út 7. červenec 2009 19:27
Ten začiatok si mierne prepiskla, za všetky najznamejši Wink
Obrázek

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: út 7. červenec 2009 20:26
Mr. Green
mě se líbí všecky ty teorie, kostely, filmy s tématikou (třeba fakt Andělé a démoni byli super), ale nevěřila bych tomu ani za mák Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: út 7. červenec 2009 20:28
Dneska už je víra víceméně kšeft, prostě oni nabízí něco (v případě církve je to možnost věřit v něco) a za to něco chtějí (dneska bohužel finance).
Je smutný, kam se náboženství dostalo. Hus se musí obracet v hrobě.
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: út 7. červenec 2009 20:42
Mě se líbilo jak v Andělech a démonech když se Camerlengo ptal Langdona, jestli věří v boha a on řekl něco v tom smyslu že víra je dar, ale jemu se ho nedostalo Mr. Green to bylo takový pěkný a výstižný. Asi bych si nedokázala představit modlit se: Božíčku prosím, ať se mi zítra daří v práci, nebo Ať se dědeček vyléčí, musela bych si sama sobě říct: Ty voe co to děláš???

Myslím ale fakt, že je dobré nečemu věřit, někteří lidé to fakt potřebují, já třeba když jdu na hřbitov za dědou tak si s ním "povídám," ne proto, že bych věřila že mě slyší, ale proto, že mě samotný je pak tak nějak líp než když si představím že kecám do šutru pod kterým jsou kosti a podobný věci... Anxious
Hey, hey apple!

Obrázek

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: čt 9. červenec 2009 03:00
LivArt napsal:
Dneska už je víra víceméně kšeft, prostě oni nabízí něco (v případě církve je to možnost věřit v něco) a za to něco chtějí (dneska bohužel finance).
Je smutný, kam se náboženství dostalo. Hus se musí obracet v hrobě.

víry byly vždycky jen o penězích a o ničem jiném. to si vymysleli ti, co se chtěli napakovat na cizí účet, ale nechtěli krást. takhle dostávali zadarmo co chtěli. stačilo slíbit nebe na zemi[/youtube]

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: čt 9. červenec 2009 21:44
Byl jsem odkázán sem, tak tak činím... Mr. Green

Věříte že bude vsn2???

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: čt 9. červenec 2009 21:46
Mr. Green Věřím že bude snaha Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

132 719,- VK
Zasláno: čt 9. červenec 2009 21:47
Věřím jedině v to, že Sparta vyhraje titul.. Anxious

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: čt 9. červenec 2009 21:51
a pecan u mně teď klesl...

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: čt 9. červenec 2009 21:57
Bude... Jednou... Mr. Green 31. červen jste prošvihli... Mr. Green

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK
Zasláno: čt 9. červenec 2009 22:19
Už byla, ale vy jste tady nebyli... Wink Mr. Green
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: čt 23. červenec 2009 15:56
Sem se to hodí asi nejvíc...

Všimněte si, že česko nezmiňují. Tady to totiž ovládnou cikáni.

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík

890 560,- VK
Zasláno: čt 23. červenec 2009 22:16
hmm.. bohužel to tak je..
sousta lidí, co znám má jen jedno dítě a víc nechtějí.. a spousta nemá žádné... vlastně jich je většina...

a přitom nadávají, že jim oddalují hranici odchodu do důchodu... a kdo na ně bude pracovat, když nemají děti?... cigáni, co jich mají nejvíc nepraujou.. a ani turkům se sem nechce stěhovat... ale to časem přijde.. Rolling Eyes
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík

Věk: 32 let
226 121,- VK
Zasláno: čt 23. červenec 2009 22:33
Sakra, dosti hrozný video Sad vždycky mám obavy, že to takhle jednou dopadne a budeme se ještě hodně divit. Nebo všude po světě budou boje jako v Iráku...

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: pá 24. červenec 2009 02:35
tak to je na zblití. žádná válka nebude, porazí nás sexem Evil or Very Mad

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: ne 9. srpen 2009 22:05
POZOR! Konečně natočenej nezvratnej důkaz o tom, že duchové jsou!

pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

132 719,- VK
Zasláno: ne 9. srpen 2009 22:17
duch je ten co chodí na plech po schodech ? Mr. Green
tak to vážně existujou..

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

826 606,- VK
Zasláno: pá 3. září 2010 06:13
Stephen Hawking potvrdil to, v co my ateisti věříme... :c))
Jak jsem zahlídl na Twitteru: Stephen Hawking řekl, že vesmír nestvořil Bůh. Další zpráva: tráva je zelená Mr. Green

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská

62 410,- VK
Zasláno: pá 3. září 2010 07:50
Hawking rulez! Mr. Green
Hey, hey apple!

Obrázek

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: pá 3. září 2010 16:24
joo, konečně správný názor (ten Hawkinga) Applause

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Co se jinam nehodí
Strana 1 z 8