ÚvodČlánkyFórumMapa členůVtipyBlbinkyFAQAutořiKontaktRSS

Nové hračky pro muže

28. září 2005, Zdenek Sodomka
Chcete si ve svém voze přehrávat hudbu ze svého mp3 archivu a nemáte autorádio s podporou tohoto formátu? Potřebujete USB disk s vysokou kapacitou? V tomto článku jsou možná popsána zařízení, která hledáte.


Sansa (senza) – přehrávání hudby z MP3 přehrávače přes autorádio

Velice zajímavou novinku představila společnost Sandisk pro své přehrávače MP3. Tato novinka se jmenuje Sansa Car Transmitter.

Zatímco různí výrobci teprve taková zařízení testují, společnost Sandisk jej už uvedla na trh. O co tedy jde?

Máte svůj osobní MP3 přehrávač (samozřejmě od téže značky, neboť s jiným by jste nepochodili) a rádi byste si pouštěli MP3 i při řízení auta? Máte autorádio které nemá CD přehrávač s MP3 a nebo se Vám jen nechce do auta nosit CD?



Sansa Car Transmitter

Nemusíte už zoufat. Jednoduše si koupíte Sansa Car Transmitter. Cena není dle mého soudu nijak šílená. Výrobcem doporučená maloobchodní cena je 59,99 USD, což je při dnešním kurzu zhruba 1500 Kč.

Adaptér se zatím dá koupit pouze v USA (výrobce ale slibuje do Vánoc prodej i v Evropě). Není ovšem problém objednat si a zaplatit Transmitter přes internet. Jiná kapitola už je cena poštovného.

Pokud již máte zařízení doma, tak už víte jak funguje. Pro ty, co ho ještě nemají, a chtěli by, ale jen nevědí jak to pracuje, tak pro ty mám jednoduchý popis.

MP3 přehrávač se vloží do adaptéru a adaptér se zasune do zásuvky cigaretového zapalovače a máte z poloviny vyhráno. Druhá část je stejně snadná.

Na autorádiu v pásmu FM si naladíte volnou frekvenci. Tedy takovou, která neobsazuje žádné rozhlasové stanice (seznam rozhlasových stanic a jejich vysílacích frekvencí si najdete na internetu). Poté si tu samou frekvenci naladíte na Sansa Car Transmitteru a nakonec už jen stisknete Play na přehrávači a sbírka vaší hudby se bude linout z reproduktorů ve vašem voze.

Přeji vám příjemný poslech a nezapomeňte si po zaparkování vzít svůj MP3 přehrávač i s Transmitterem sebou. Nemusí přece lákat svou vyzývavostí pochybné existence, které se pohybují po našich ulicích a jejichž ručičky jsou více než nenechavé. Obzvlášť když se nám obojí pohodlně vejde do kapsy.

Zdroj – Sandisk.com


USB HDD disk s kapacitou 8 GB

Zajímavá novinka přišla od producenta externích pevných disků LaCie. Tentorát byl pod uvedenou značkou představen přenosný USB HDD disk s kapacitou 8 GB a minimalistickými rozměry – tloušťkou jen 6 mm.



LaCie Carte Orange

Zařízení LaCie Carte - Orange sa připojuje k počítači, na kterém by měl být nainstalován podporovaný systém Windows 2000/XP nebo Mac OS X, přes USB 2.0. Tato hračka pro dospělé má být dostupná za 149,99 USD. Levnější verze má kapacitu 4 GB – těsně pod 100 dolarů. A dostupnost? Začátkem října.

Tento disk si můžete objednat v on-line obchodě LaCie.

Zdroj: LaCie.com

Autor
Zdenek Sodomka
Zdenek Sodomka
Vydáno 28. září 2005
Sekce: Elektro
Zobrazeno 8388×
Počet příspěvků v diskusi: 44 Zobrazit diskuzi
Průměrné hodnocení: hodnocenihodnocenihodnoceni 2 (hodnoceno 1×)
20.05.2009 20:36jenda^^Zobrazit pecan: a kdyby mu fakt jednou omylem spadla pod kola... To už se tu rači neukážeš, co?…
20.05.2009 20:17pecanzZobrazit ale omylem.. :) to jsem tam zapoměl napsat.. to je jasné že když ji tam hodim tak ta šance je…
20.05.2009 20:16p!p@Zobrazit jendo, nebo LivArte hoďte tu flashu pod auto.. :mrgreen:
20.05.2009 17:37pecanzZobrazit ale ale, vsadím klidně moje přirození, že mě, tobě ani jednovi se to za celý život…
20.05.2009 14:44paluckoZobrazit kamosovi vypadla tedy jeste A50 kdyz to byl najsuper mobil na trhu a spadla mu na zem si toho…
» Zobrazit fórum | Poslat příspěvek

© 2005 - 2024 VySemNesmíte.cz, Design: © 2009 jenda^^
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek. Podrobnější podmínky.