ÚvodČlánkyFórumMapa členůVtipyBlbinkyFAQAutořiKontaktRSS

Socialistický obchodní dům

14. listopadu 2005, Radim Zeman
Na idnes.cz dnes vyšel velmi zajímavý článek prezentující převážnou většinu výrobků doby již dávno minulé - socialistické. Důležitý důkazní materiál pro ty, co tuto dobu nezažili a nostalgické připomenutí pro nás, kteří jsme v této době akorát dospívali.

Musím uznat, že jsem se slzou v oku zavzpomínal na své dětství a připomenul si nádherné zájezdy s ROH na dovolenou s Kancelářskými stroji, s.p, kde pracovala moje maminka. Připomenul jsem si nechutné fronty v samoobsluhách, poloprázdné regály bez zboží, nebo i několik polic s jedním druhem výrobku např. paštikou v konzervě Májka. Kdo nezažil drátěné košíky s bužírkou na držadlech, frontu na banány nebo na kokosovou moučku, hrozinky a mandle před vánocemi, kdo nežvýkal žvýkačku Pedro, Sevak nebo Bajo, ten prostě přišel o mnohé ;o). Podívejte se proto na tento velmi důležitý materiál, jak krásně šedý byl socialismus v Československu. Celý socialistický obchodní dům naleznete zde.



zdroj: idnes.cz


Autor
Radim Zeman
Radim Zeman
Vydáno 14. listopadu 2005
Sekce: Hobby
Zobrazeno 7434×
Počet příspěvků v diskusi: 4 Zobrazit diskuzi
Průměrné hodnocení: zatím nehodnoceno
14.11.2005 12:46otesánekZobrazit Tak me tak chytla takova nostalgie Třeba právě před vánoci ty fronty na banány a hned…
14.11.2005 11:48hanniZobrazit Ach jo...stare dobre casy :D pamatame aj tie.... Ale myslim,ze nieco podobne tu uz bolo,len nie…
14.11.2005 11:23jardasZobrazit Jeee :shock: vsechno jsem to neprochazel-cosi podobneho mi pred casem prislo mailem,alo to PEDRO…
14.11.2005 11:22sidbinZobrazit ty voe :shock: pedro :lol: :lol: to jsem uz 7 let nevidel :lol: :lol:
» Zobrazit fórum | Poslat příspěvek

© 2005 - 2024 VySemNesmíte.cz, Design: © 2009 jenda^^
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek. Podrobnější podmínky.