Nakonec si zkusíme uvařit dvě jídla: bramborovou placku a tuňákový salát.
Tuňákový salát
Tuňák mi jako snad jediná ze všech ryb nikdy moc nechutnala. Když jsem začal posilovat, četl jsem si nějaké sportovní jídelníčky, ve kterých tuňák poměrně často figuroval. Rozhodl jsem se, že jej vyzkouším a mé obavy z jeho chuti se buď potvrdí, nebo vyvrátí. Naštěstí vše dopadlo dobře, tudíž Vás mohu seznámit s jednoduchým pokrmem, který je nejen chutný, ale i zdravý.
Takže co budeme potřebovat?
Na jednu porci rybí mňaminy jsem použil:
- Konzerva tuňáka 185 gramů
- Těstoviny penne (necelý hrnek)
- Mražená kukuřice (6 lžic)
- Cibule (půlka menší cibule)
Příprava
Ze všeho nejdříve dáme zmraženou kukuřici do hrnce s vodou a přivedeme k varu.
Mezitím otevřeme konzervu s tuňákem a vyklopíme do misky nebo hlubokého talíře. Vidličkou jej trochu rozmělníme na menší kousky.
Nakrájíme na drobno cibuli a přidáme k rybě.
Ohřátou kukuřici scedíme a přisypeme k již zmíněným ingrediencím.
Poté nalijeme do hrnce dostatečné množství osolené vody a opět přivedeme k varu.
V této fázi přidáme těstoviny a ode dna promícháme, aby se nepřilepily.
Snížíme teplotu a překryjeme pokličkou. Pozvolna vaříme několik minut, dokud nebudou těstoviny uvařené. Já nemám rád, když jsou úplně rozvařené, měli by zkrátka být „al dente“. Poznám to už od oka, ale není od věci jednoduše ochutnat a přesvědčit se.
Když jsou těstoviny hotové, scedíme je a smícháme s ostatními proprietami.
Salát se dá konzumovat hned za tepla nebo klidně i později za studena.