ÚvodČlánkyFórumMapa členůVtipyBlbinkyFAQAutořiKontaktRSS

Wojckova škola vaření - druhý díl

13. září 2010, Wojcek
Základem úspěšného krájení je ostrý nůž. Jak toho docílit jsme se naučili minule. Nyní Vám ukážu, jak naporcovat surovinu a nepořezat se při tom. Také se podíváme na to, jak nožem „utřít“ česnek.
Nakonec si zkusíme uvařit dvě jídla: bramborovou placku a tuňákový salát.


Části:
• Krájení surovin a utření česneku
• Bramborová placka
» Tuňákový salát

Tuňákový salát

Tuňák mi jako snad jediná ze všech ryb nikdy moc nechutnala. Když jsem začal posilovat, četl jsem si nějaké sportovní jídelníčky, ve kterých tuňák poměrně často figuroval. Rozhodl jsem se, že jej vyzkouším a mé obavy z jeho chuti se buď potvrdí, nebo vyvrátí. Naštěstí vše dopadlo dobře, tudíž Vás mohu seznámit s jednoduchým pokrmem, který je nejen chutný, ale i zdravý.

Takže co budeme potřebovat?

Na jednu porci rybí mňaminy jsem použil:
  • Konzerva tuňáka 185 gramů
  • Těstoviny penne (necelý hrnek)
  • Mražená kukuřice (6 lžic)
  • Cibule (půlka menší cibule)

Suroviny pro přípravu tuňákového salátu
Suroviny pro přípravu tuňákového salátu

Příprava

Ze všeho nejdříve dáme zmraženou kukuřici do hrnce s vodou a přivedeme k varu.
Mezitím otevřeme konzervu s tuňákem a vyklopíme do misky nebo hlubokého talíře. Vidličkou jej trochu rozmělníme na menší kousky.
Nakrájíme na drobno cibuli a přidáme k rybě.
Ohřátou kukuřici scedíme a přisypeme k již zmíněným ingrediencím.
Poté nalijeme do hrnce dostatečné množství osolené vody a opět přivedeme k varu.
V této fázi přidáme těstoviny a ode dna promícháme, aby se nepřilepily.
Snížíme teplotu a překryjeme pokličkou. Pozvolna vaříme několik minut, dokud nebudou těstoviny uvařené. Já nemám rád, když jsou úplně rozvařené, měli by zkrátka být „al dente“. Poznám to už od oka, ale není od věci jednoduše ochutnat a přesvědčit se.
Když jsou těstoviny hotové, scedíme je a smícháme s ostatními proprietami.
Hotový tuňákový salát
Hotový tuňákový salát

Salát se dá konzumovat hned za tepla nebo klidně i později za studena.

Další díly seriálu Wojckova škola vaření:

• Wojckova škola vaření - úvodní díl
• Wojckova škola vaření - první díl
» Wojckova škola vaření - druhý díl
• Wojckova škola vaření - Grilovaná makrela (speciál)
Autor
Wojcek
Wojcek
Vydáno 13. září 2010
Sekce: Jídlo / pití
Štítky: jak se dělá..., jídlo, vaření, Wojckova škola vaření
Zobrazeno 8073×
Počet příspěvků v diskusi: 21 Zobrazit diskuzi
Průměrné hodnocení: hodnoceni 5 (hodnoceno 2×)
25.06.2012 2:22LivArtZobrazit Tak a vaření je zas u ledu... :mrgreen:
16.05.2012 17:09BunGeeZobrazit promin, neprecenuju te, babica je fakt nejhorsi, uz pod nim v zebricku nikdo neni. :mrgreen:
16.05.2012 12:55WojcekZobrazit Toš... mohl bych něco ukutit že? Ale já bych radši něco natočil, nějaké kulervoucí…
13.05.2012 21:57LivArtZobrazit To mi připomíná jednou takovou anketu pro Babicu :mrgreen:
13.05.2012 21:53p!p@Zobrazit No však právě - Babicu vyhoili a nahradili ho Wojckem :P 8-[
» Zobrazit fórum | Poslat příspěvek

© 2005 - 2024 VySemNesmíte.cz, Design: © 2009 jenda^^
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek. Podrobnější podmínky.